za petak 25. april 2014.

EKSKLUZIVNO – Ziki i Ana: Sanjamo medalju za Srbiju

Dogovorili su se letos Ana Ivanović i Nenad Zimonjić da na Olimpijadi u Londonu 2012, prvoj na kojoj će biti uveden miks, igraju zajedno, a uskoro počinje i realizacija tog plana.

- Sanjam medalju za Srbiju – kratko je Ivanovićeva potvrdila želju da se za dve godine okiti najvećim sportskim priznanjem.- Igrajući sa Zimonjićem povećavam mogućnosti za to.

Ziki se slaže.

- Medalja za državu je san svakog sportiste. Hoćemo da vidimo kako će ići u Melburnu, a onda ćemo eventualno i sledeće godine odigrati dva turnira

Možete li da osvojite medalju 2012?

- Biće veoma teško zato što će učestvovati izuzetno jaki timovi, pogotovo američki. Već se priča da će Serena Vilijems igrati sa Endijem Rodikom, a Venus sa Bobom Brajenom. Siguran sam da će i ostale zemlje napraviti veoma jake kombinacije. Ali ako budemo odigrali kako možemo, moćićemo da se borimo za jednu od medalja.

Već ste igrali zajedno. Kako je izgledalo?

- Igrali smo samo jedan meč 2005. na Rolan Garosu, one godine kada je Ana pobedila Morezmo i probila se u vrh. Tada smo savladali veoma kvalitetan dubl, Mirnjija i Sugijamu. Drugo kolo nismo odigrali jer se Ana zbog iscrpljenosti predala, ali ostao je utisak da smo se dobro uklopili.

Kako je došlo do dogovora?

- Predložio sam joj da igramo miks u Londonu i ona se složila. Bilo bi dobro da u 2012, pre Olimpijade, odigramo još dva gren slema. Jedan bi mogao da bude opet Australijski open, a drugi Vimbldon, što je i logično jer se na njemu i održavaju Igre.

Još Masters i završava se saradnja sa Nestorom. Posle serije slabih rezultata, opet dobro igrate, osvojili ste Beč, stigli do finala u Bazelu. Da li se kajete zbog odluke o razlazu?

- Nema kajanja, mada uvek postoji razmišljanje da li je to dobra odluka. Tako nešto sigurno prolazi kroz glavu. Ali mi smo presekli a vreme će pokazati da li će biti ispravno. Ja sam siguran da ćemo obojica nastaviti sa dobrim rezultatima sa novim partnerima. To će doneti i novi motiv.

Kakvo je interesovanje za finale Dejvis kupa u Parizu?

- Ogromno, francuski novinari nas obleću sa svih strana tražeći intervjue – ističe Zimonjić, uz Novaka Đokovića najzaposleniji igrač na ATP Turu u ovom momentu. Samo ova dvojica Srba do kraja godine igraju i Masters i finale Dejvis kupa,

  1. pcelica kaže:

    svet je lep kada sanjamo!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Pozitivno 0 Negativno 0

Komentari su zatvoreni

Ministarstvo omladine i sporta
FUDBALSKI KLUB CRVENA ZVEZDA FUDBALSKI KLUB PARTIZAN
KOSARKASKI KLUB PARTIZAN KOSARKASKI KLUB CRVENA ZVEZDA
OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE
KOSARKASKI SAVEZ SRBIJE ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE
RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE VATERPOLO SAVEZ SRBIJE
Atletski savez Srbije

   Partneri