za ponedeljak 21. april 2014.

Spartak odustao od Evrope

NIS Spartak ni ove sezone neće igrati niti u jednom evropskom Kupu! Vicešampion države i finalista Kupa, kome je pripalo mesto u Ligi šampiona, prvo se „odrekao“ ovog takmičenja, a onda je stigla potvrda da Subotičanke neće igrati ni u CEV kupu, drugom po rangu takmičenju, a ni u Čelendžu – Kupu izazivača.

Ovo je treća sezona kako najbolji sportski kolektiv sa severa Bačke ne nastupa na evropskoj sceni. Poslednji put, Golubice su igrale u Čelendž kupu u takmičarskoj 2009/010.

Zoran Olajić, direktor NIS Spartaka objasnio je razloge odustajanja, tj. još jednom potvrdio da je i Liga šampiona i bilo koji drugi nastup u Evropi, veliki novčani zalogaj za klub i sponzore:

Nismo dobili očekivanu finansijsku podršku od grada i kompanija koji je trebalo da isprate ceo projekat. Objašnjenje je da je kriza velika i da treba ipak da sačekamo povoljniji trenutak. Jednostavno, kako nam je rečeno, oni trenutno nisu u mogućnosti da izdvoje određeni budžet za evrokupove. Nema dodatnih sredstava koji bi na pravi način ispratili ne samo takmičenje u Ligi šampiona, već i u bilo kom drugom pod okriljem CEV.

  1. Braca iz Vrnjačke Banje kaže:

    Jedan predsednicki kandidat kosta drzavu (t.j. NAS), 400.000 Eura, zato nema para za odbojkasice u evrokupovima, iako nas dostojno reprezentuju, za razliku od ovih ranije pomenutih, koji nas, uglavnom, brukaju (uz casne izuzetke).

    Well-loved. Like or Dislike: Pozitivno 4 Negativno 0

Komentari su zatvoreni

Ministarstvo omladine i sporta
FUDBALSKI KLUB CRVENA ZVEZDA FUDBALSKI KLUB PARTIZAN
KOSARKASKI KLUB PARTIZAN KOSARKASKI KLUB CRVENA ZVEZDA
OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE
KOSARKASKI SAVEZ SRBIJE ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE
RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE VATERPOLO SAVEZ SRBIJE
Atletski savez Srbije

   Partneri