za sredu 16. april 2014.

Zoran Erceg postao Armejac, opet u tandemu sa Teodosićem

Zoran Erceg (27, 211) prelazi u CSKA! Upućeni kažu da u redove moskovske Armije dolazi mesto koje će ostati upraženjno odlaskom Andreja Voronceviča u NBA, kao i da će u Rusiji provesti naredne tri sezone.

Ostalo je samo da se obave formalnosti i da ruski velikan ozvaniči saradnju.

Ovo je nekako bio logičan sled okolnosti. Iza Ercega je sezona iz snova. Sa Bešiktašom je osvojio duplu krunu u Turskoj, a pridodao je i trofej u Evročelendž kupu. I to sve kao jedan od nosilaca igre crno-belog tima.

U šampionatu Turske imao je prosek od 13,9 poena i 4,6 skokova, nešto slično kao i u kupu Turske, gde je beležio okruglo 13 poena i imao 4,6 skokova na svakom meču. Dok je na 17 utakmica Evročelendž kupa imao prosek od 12,3 poena i 5,8 skokova.

Po završetku sezone Ercegu je istakao ugovor sa Bešiktašem, što su mnogi videli kao priliku da u svoje redove dovedu sjajnog krilnog centra. Najbrži je očigledno bio CSKA.

Tako će Erceg po treći put igrati u timu sa Milošem Teodosićem. Prvo su delili svlačionicu u Železniku, igrajući za FMP. Potom su bili saigrači u Olimpijakosu, sada u CSKA.

 1. Kosibaša kaže:

  CSKA je upravo otpustio Darijuša Lavrinovića, tako da Erceg dolazi na njegovo mesto, a ne na mesto Voroncevića. Erceg i Lavrinović su sličan profil igrača, u osnovi poz. 4., mogu da visinom pokriju poziciju 5, imaju dobar šut spolja, samo je Erceg mlađi i perspektivniji. Da li će Voroncević otići u NBA, nije sasvim izvesno, ako ode na njegovo mesto u CSKA će doći još jedan igrač.

  Like or Dislike: Pozitivno 0 Negativno 0

 2. Stele kaže:

  CSKA samo gomila igrace. Sve najbolje zelim Ercegu.

  Well-loved. Like or Dislike: Pozitivno 7 Negativno 1

 3. Yugo kaže:

  Alele ljudi kakve je sve

  Like or Dislike: Pozitivno 3 Negativno 0

Komentari su zatvoreni

Ministarstvo omladine i sporta
FUDBALSKI KLUB CRVENA ZVEZDA FUDBALSKI KLUB PARTIZAN
KOSARKASKI KLUB PARTIZAN KOSARKASKI KLUB CRVENA ZVEZDA
OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE
KOSARKASKI SAVEZ SRBIJE ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE
RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE VATERPOLO SAVEZ SRBIJE
Atletski savez Srbije

   Partneri