Почетна / Фудбал

Мажић трећи најбољи судија света, одмах испред Бриха

За најбољег судију у овој години проглашен је Аргентинац Нестор Питана, који је добио 180 бодова на гласању
ФОТО: В. Марковић

Међународна федерација за фудбалску историју и статистику (ИФФХС) изабрала је српског арбитра Милорада Мажића за трећег најбољег судију у 2018. години.

За најбољег судију у овој години проглашен је Аргентинац Нестор Питана, који је добио 180 бодова на гласању.

Питана (43) је судио финале Светског првенства између Француске и Хрватске.

На другој позицији, са 100 бодова, нашао Холанђанин Бјорн Кујперс.

Милорад Мажић се нашао на трећем месту са 86 бодова, објављено је на сајту ИФФХС.

Наводи се да је Мажић судио финале Лиге шампиона између Реал Мадрида и Ливерпула.

На четвртом месту је Немац Феликс Брих (79 бодова), а потом следе Цунејт Џакир из Турске (55 бодова), Ђанлука Роки из Италије (25 бодова), Иранац Алиреза Фагани (21 бод), Антонио Лахос из Шпаније (18 бодова), колико је добио и Словенац Дамир Скомина.

У гласању за најбољег судију године учествовали су новинари и стручњаци из 90 земаља широм света. Ову награду ИФФХС додељује 32. пут.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ne moze mu se poreci
Prvi na rang listi navijaca Zvezdane. Covek ima i materijalne dokaze iz derbija. I Delije iz Indije za njega su maciji kasalj...
Zuk
Dobar je sudija ali vise voli pare i uticaj koji je stekao navlaceci za Zvezdu.Tri puta nas je debelo ostetio u derbijima i ukrao nam jednu titulu.
ACM
Ako misliš na 2014. mogao je onaj derbi Partizan da dobije i sa 3:0 isto bi bilo ! Tu titulu su ukrali mnogo krupniji igrači od Mažića, u NP - u poništen čist gol, protiv Voše penal u 90. van 16 ...
Da da
Treći najbolji poslušnik sveta!
kao misice
maza treci, brih cetvrti...e, koji izbor...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.