Почетна / Фудбал

Митровић: Лепо је давати голове, али се не оптерећујем рекордима

Митровић је до сада дао 31 гол за репрезентацију и константно напредује на листи најбољих стрелаца икада. Он је тренутно шести на листи, а први је Стјепан Бобек са 38 голова
ФОТО: М. Рашић

Српски фудбалер Александар Митровић рекао је данас да се нада да ће ускоро постати најбољи стрелац репрезентације у историји, али да се не оптерећује рекордима.

- Увек мораш да желиш више. Могао сам да дам још који гол више, али не треба бити алав. Лепа је цифра. Надам се да ћу кад-тад оборити тај рекорд. Не оптерећујем се тиме, трудим се да дам максимум и помажем екипи. Лепо је давати голове, али је најбитније да екипа бележи добре резултате - рекао је Митровић новинарима у Старој Пазови.

Митровић је до сада дао 31 гол за репрезентацију и константно напредује на листи најбољих стрелаца икада.

Он је тренутно шести на листи, а први је Стјепан Бобек са 38 голова.

- Надам се да ћу ускоро и да оборим тај рекорд, иако се заиста не оптерећујем тиме. Када толико читаш по новинама о томе, мораш и да размишљаш о томе. Али, ако се превише оптерећујеш головима, онда они не долазе - казао је Митровић.

Србија ће у четвртак играти против Луксембурга у квалификацијама за Европско првенство.

- Чека нас утакмица против екипе о којој све знамо, нема изненађења. Намучили су нас у првој утакмици, када смо сва срећа дали голове на време. Сада нас поново чека веома тешка утакмица, коју морамо да добијемо. Морамо да победимо ако хоћемо нечему да се надамо. Морамо да узмемо три бода на било који начин - казао је Митровић.

Утакмица против Луксембурга играће се сутра од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

da da
Stalno napreduje, a reprezentacija nikad limitiranija u napadu, svaki napad mora na Mitrovica, pa kad da gol, dva protiv Litvanije i Luksemburga posle 7-8 prilika se to slavi kao ne znam ni ja sta. OK je on igrac, ali je nesto bolji od Prijovica i ranije Zigica, kapaciteti su mu ocigledni, u Premijer ligi je bio mediokritet u ekipi koja je ispala u drugu ligu, dok je jedan mladji momak, koji je doveden da bude buducnost Real Madrida, harao Bundesligom i Ligom Evrope (ako je sada izgovor sto ''greje klupu'' u Realu, sta je izgovor bio tada?). Taj isti Mitrovic je neupitno bio starter u reprezentaciji i kad je grejao klupu u Njukaslu, ispodprosecnom PL timu. Super, Mitrovic ce oboriti rekord, mora, iz Tumbakovicevog je kluba, zato on i Ljajic valjda igraju napred pre Jovica i jednog Dusana Tadica, a reprezentacija ce u napadu i dalje biti ocajna i limitirana.
SRBA@da da
Bas je obrnuto, svaka njemu cast kada u ovakvoj reprezentaciji koja jedva stvori jednu ili dve sanse i protiv losih timova uspeva da daje golove. Lako bi bilo da ima neke majstore iza sebe da mu namestaju, ili da igra u vreme tih navedenih gore kada su se manje zemlje pobedjivale i sa 9 golova u mrezi redovno, ne tako davno i Madjarska...mladji ne pamte. On jedini daje golove ne zato sto se samo igra na njega nego zato sto nemamo igru da dodjemo do gola drugacije nego nabacenim loptama, i svaka mu cast za to, jer zna da se postavi, pa on nas je sam praktivno odveo na SP u Rusiji. Svaka cast mali!
@Pedja
Sto bi nas bolelo?! Davali su ih za Jugoslaviju i Srbiju..niti su ih davali Zvezdi niti za Partizan tako da neznam sto bi to Zvezdasima smetalo. Partizan zbog njihova golova u reprezentaciji niti je osvajao titule ntii bodove...Koja glupost,davali su golove kao deo tima nase zemlje, da je srece da smo kao drzava nekad nesto i postigli u fudbalu..
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.