Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Михаило Баић са Брда у Осијек

Млади фудбалер после споразумног разлаза са Чукаричким, нови ангажман нашао у Хрватској
ФОТО: И. Веселинов

Чукарички је последње недеље старе године споразумно раскинуо  уговор са Михаилом Баићем, који ове сезоне није добијао често прилику у тиму са Бановог брда.

Укупно је за бело-црне ове сезоне млади нападач одиграо четири утакмице, три у првенству и једну у купу. Стрелац је био у дуелу са Пролетером, а укупно је на терену провео 122 минута.

Није, после раскида сарадње са Чукаричким Михаило Баић дуго чекао на нови ангажман, јуче је потписао четворогодишњи уговор са једним од најбољих клубова из Хрватске, Осијеком.

Поменути клуб се иначе бори за титулу са загребачким Динамом и Хајдуком из Сплита, али највероватније неће одмах бити у конкуренцији за први тим.

1 – гол за Чукарички ове сезоне дао је Баић

Баић је прве кораке направио у Чукаричком, затим је у јулу 2019. отишао у Црвену звезду.

Тамо се задржао до августа, а онда је прешао Спартак. У Суботици је остао око годину и по дана, затим се у зиму 2021. вратио на Бановом брдо.

Иако се од њега много више очекивало, није успео да се избори код Саше Илића за стартних једанаест.

Млади нападач је играо и за млађе категорије репрезентације Србије. У селекцији до 17 година је на 11 мечева дао шест голова, док је за омладински тим одиграо један меч и дао један гол.

Са Бановог брда ове зиме могао би у иностранство још један нападач, а у питању је најбољи стрелац Ђорђе Јовановић, који је такође у Чукарички стигао у зиму 2021. године.

Уколико се то деси управа Брђана мораће да крене у потеру за нападачем, с обзиром да ће тим остати само на Марку Ракоњцу и младом Михајлом Спасојевићу.

Први је ове сезоне на 14 утакмица дао четири гола, а укупно је у свим такмичењима на терену провео 805 минута.

Иако је неколико пута био на клупи за резерве, Спасојевић је прилику добио само у дуелу са Новим Пазаром, док је за омладинце одиграо 17 утакмица, постигао је пет голова уз две асистенције. 

Како сада ствари стоје управа клуба решење ће тражити на домаћем тржишту, а одређени контакти већ постоје. У питању је интернационалац, који је показао завидан квалитет у једном суперлигашу.

За Ђорђа Јовановића, више није тајна пристигле су понуде како из Европе, тако и из Азије и Америке, тако да ће управа клуба бити на слатким мукама.

ИЛИЋ ПРОЗИВА 10. ЈАНУАРА

Саша Илић, тренер Чукаричког заказао је припреме за пролећни део сезоне 10.јануара.

До поласка у Анталију 21. јануара, Брђани ће радити у Београду. У Турској их очекују шест провера, а генерална проба заказана је са једним од најбољих клубова Европе, Динамом Из Кијева.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.