Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Мамићи на удару због утаје пореза, Здравко поручује: Политички врх измишља афере родољубима

Извршни председник фудбалског клуба Динамо Здравко Мамић оптужио је политички врх, да „измишља афере родољубима” и одбацио сумње за утају пореза
ФОТО: АП

Мамић се новинарима обратио у словеначким Моравским Топлицама где су првотимци Динама и стручни штаб до недеље на припремама. Повод је акција полиције која претражује куће и станове челника фудбалског клуба Динамо, браће Здравка и Зорана Мамића.

Канцеларија за борбу против корупције и организованог криминала (УСКОК) саопштила је да на основу кривичне пријаве сектора за откривање пореских превара Министарства финансија проводи „хитне доказне радње због сумње на почињење кривичних дела примања и давања мита, утаје пореза и других давања и злоупотреба поверења у привредном пословању, везано за незаконите радње које су предузимале одговорне особе ГНК Динамо и службена особа Пореске управе”.

Мамић је на ванредној конференцији за новинаре могућу утају пореза назвао апсолутном лажи, а у неколико наврата је истакао да је реч о политичкој намештаљци коју је због политичких циљева наредио политички врх – од премијера Зорана Милановића наниже, пренела је агенција Хина.

На питање новинара планира ли ранији повратак у Хрватску Мамић је одговорио да се чуо и с полицијским службеницима и адвокатима и да му нико није рекао да мора хитно да се врати.

Он је рекао да се не плаши хапшења и указао да је ово „само прикупљање доказа”, а да није отворена истрага нити подигнута оптужница.

Упитан да ли је посреди узимање провизије од продаје Луке Модрића, Мамић је одговорио да он нити било ко од његове породице никад није узео ни куну провизије.

Поручио је да ће као и досад доказати своју невиност, а да би на крају могао и да капитализује све и постане премијер или председник државе.

Хрватски фудбалски савез (ХНС) потврдио је да је, уз браћу Мамић, предмет обраде извршни директор ХНС Дамир Врбановић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FkpCascais
Ovaj čovek je povodom dolaska Ibanjeza u Zvezdu rekao kako je svaki rezervni igrač Dinama odličan za Zvezdu i kako je Dinamo apsolutni lider u regionu. Iako sam Grobar, ne dozvoljavam da neki hrvat priča tako o bilo kojem Srpskom klubu pa makar bila i Zvezda. U periodu zajedničke države, jedino kada je neki hrvatski klub bio na vrhu je bio Gradjanski Zagreb, koji je 20-tih delio presto sa Beogradskom Jugoslavijom a 30-tih sa BSK-om. Do 2 S.Rata Gradjanski je osvojio 5 isto koliko i BSK. A posle, gde je Dinamo sa samo 4 Yu titule? Treba ga podsetiti da kako su uvek bili filijala i kako su najbolji hrvatski igrači redovno dolazili u Srpske klubove jer su znali da smo mi najjači i kod nas se osvajaju titule i napreduje u karijeri. Najbolji hrvatski igrači su dolazili u BSK i Jugoslaviju pre rata a u Partizan i Zvezdu (pa i OFK-u i Vošu) posle rata. Čak smo i posle 2000. bili u prednosti, ali je naša mafija sve uništila sa ograničenjem stranaca i dala Dinamu da bude lider sada.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.