Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Мамић поднео оставку, остаје саветник у Динаму

Први човек загребачког Динама Здравко Мамић поднео је оставку и од сада ће бити само саветник клуба, јавља хрватска агенција Хина
ФОТО: BETA

Мамић је одлуку саопштио на конференцији за медије након што је Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) проширила истрагу против њега због сумње да је оштетио Динамо за још девет милиона евра.

- То чиним из разлога да би Динамо, у који сам се заклињао, могао да иде у будућност и да на челу не буде Здравко Мамић, како се то не би злоупотребљавало - рекао је Мамић.

Он је додао да је политика одлучила да уништити Динамо и њега, као и да никада нису откривене никакве малверзације у клубу.

Поред Мамића, у трећој истрази УСКОК-а обухваћени су његов брат Зоран, син Марио, бивши главни директор и члан управе Динама Дамир Врбановић, двоје подузетника Игор Крота и Сандро Стипанчић, као и менаџер Ники Вуксан.

Истрага је покренута на темељу налаза сектора за откривање порезних превара Министарства финансија, а сумња се да су Мамић и остали организовали удружење како би злоупорабама у пословању преко оф-шор компанија у иностранству извукли новац од трансфера играча Динама.

Сумња се да су оптужени договарали фиктивне уговоре између Динама и компанија из Велике Британије, Швајцарске, Уједињених Арапских Емирата, Светог Винсента и Гренадина, Белизеа, Хонг Конга, Гибралтара и САД и за то плаћали непостојеће услуге посредовања приликом трансфера фудбалера.

УСКОК од раније терети Здравка Мамића да је заједно са братом Зораном, Врбановићем и порезником Миланом Пернатом оштетио Динамо за најмање 15 милиона евра, као и да је из клуба извукао, преко необрачунатог и неплаћеног пореза, још 10 милиона евра и 500.000 фунти.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Juznoprugas
Zvezda treba da ponudi saradnju Zdravku Mamicu po pitanju savetnika za transfere.Uz dozvolu i da se ugradi Mamic u buducoj prodaji CZ bi bila sigurno u plusu.Covek koji svoj klub ostavi u plusu od 15-ak miliona Evra. Isplacuje 13-tu platu,namiruje redovnim platama i bonusima svoju radnu zajednicu.Pritom ne pusi tompus na utakmici kao neki nasi kvazi funkcioneri dok im radnici gladuju.Bio bi svakako rado vidjen gost na Marakani!
LEGIJA
STETA

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.