Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Милошевић: Следећи корак регионална лига за кадете

Прослављени српски фудбалер Саво Милошевић, иницијатор Турнира пријатељства у Бијељини, рекао је да је презадовољан што су најбољи млади играчи из некадашњи СФРЈ трећи пут били на истом месту и открио да је следећи корак - Регионална лига за кадете.
ФОТО: FSS

- Што се сениора тиче ту су ствари заиста компликоване. Биће потребно још времена да све дође на своје место, па да се евентуално крене у неки пројекат таквог типа. Могу да будем искрен и отворен већ сада. На основу искуства са овог турнира у предходне три године, ми смо већ неке разговоре обавили са екипама, а ја сам искористио пут у Милано на финале Лиге шампиона да разговарам са људима из УЕФА и са неким од савеза на тему регионалне лиге за кадете - изјавио је Милошевић.

Он је додао да ће већ од следеће гопдине видети колико је могуће.

- Мислим да не треба да имамо страх да пробамо да организујемо једну такву лигу, кадетску, па да можда она буде тај пробни балон и да буде пример како би све то могло да изгледа - поручио је Милошевић.

Победник овогодишњег турнира је Војводина из Новог Сада.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pavlo 85
Savezi prodaju mlafde igrače. Kojimm ro plaća! Jinki njun.
Gavra
Zelim da pitam Savu Milosevica dal on zna gde zivi?! Nije ovo Engleska ili Spanija Rusija gde je vec igrao ovo je Balkan. Srbija, Bosna, Hrvatska, Makedonija... Odredjeni prvi timovi tih ekipa nemaju sredstava da putuju i bore se da ne odu u stecaj, a vi bi ste i kadete da saljete. Pa od kojih para? Ocajna ideja, ne gledate to sa finansijske i organizacione strane. Veci su troskovi nego dobiti. Povremeni turnin ok, al liga ne nikako ne daj Boze da to zazivi.
Gavra
Savezi zive od prodaje mladih igraca? A sta ces sa oraganizacijom? Klubovi su duzni da organizuju obezbedjenje redare osoblje i sve ostalo, po potrebi reflektore pa drenze i ostalo. Dolazilo bi i tu do sukoba,vrele glave. Mozda par top timova bi moglo to al klubovi kao Sloboda Tuzla, Osjek, Zadar, Zeta.. nemaju ta sredstva. Ovo je nerealna ideje i moram priznati i glupa. Kazes sponzorski ugovor s hotelom? Ni jedan hotel na svetu nece dati svoje sobe i usluge za dzabe nekom. Danas se turizam promovise internetom i recima, ne gostovanjem kadeta Sarajeva. Sve to zvuci kao bajka al ne vide ljudi pravu stranu svega, kakvu bi korist klubovi imali? Naravno razvijali bi se mladi igraci gledali bi ih skauti i tako bi ih odmah kupili za 200.000 evra i ne bi stigli ni do prvog tima. Ovako kako je dobro je ne treba menjati nista.
Labud
Klubovi nemaju novaca, ali savezi imaju. Uostalom, nije Rusija ili Amerika da se ide avionom. Ovde iznajmis bus za 200evra i za 5-6 sati plafon u Skopju, Rijeci, Zagrebu, Banjaluci i ostalim mestima. Malo je cupavo kada se ide u CG i Hercegovinu, Dalmacija je pristupacnija zbog novog autoputa. Prema tome, sredi se sa hotelima sponzorski dogovor za hranu i smestaj. Nije to toliko komplikovano. A svi savezi bogu hvala zive od prodaje mladih igraca, te im takve stvari odgovaraju.
Ilija
Regionalna liga da, ali bez Hrvata i FBiH
bond
I bez Crnogoraca, bez Makedonaca, bez Slovenaca, daleko bilo šip...a..samo sa braćom Rusima pošto su nam oni baš blizu...srcu. Logika za infantilne patriJote!
iskreno
Ideja je ok, ali ne treba iskljuciti izvesne rizike. Nacionalisti cekaju sansu i njima nije bitno sto su deca u pitanju,da je iskoriste za svoj pir. Ali, treba pokusati,naravno i videti ....
Sale
Pametna ideja.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.