Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Хрвати коштају десетине милиона евра, Срби мало вреде, чак су и Црногорци скупљи

Јувентус за 23 милиона евра купио нападача загребачког Динама Марка Пјацу
ФОТО: ФК Јувентус

Јувентус је новац који је од Реала добио за Алвара Морату одмах уложио у куповину новог играча. Шампион Италије је за 23 милиона евра обештећења загребачком Динаму ангажова нападача хрватске репрезентације Марка Пјацу.

Момак рођен 6. маја 1995. у Загребу стигао је у Торино као велика звезда. Више хиљада навијача дочекало га је пред стадионом Јувентуса, па је морало да реагује и обезбеђење клуба.

Пјаца је од аутомобила до клупских просторија морао да прође кроз шпалир људи у црном који су се борили да га заштите од навијача одушевљених што је уместо црвено-црног дреса Милана изабрао црно-бели Јувентуса.

Марко је у уторак играо за Динамо против Вардара реванш другог кола квалификација. Головима из два једанаестерца помогао је Модрима да победе 3:2 и пласирају се у трећу рунду, а у среду ујутро допутовао у Торино на медицинске прегледе. Кад су се лекари уверили да је здрав као дрен, дозволили су да потпише уговор на пет сезона.

Трансфером вредним 23 милиона евра Пјаца је постао најскупље плаћени фудбалер са Балкана. За два милиона евра надмашио је рекорд који је поставио Лука Модрић кад је, такође, из загребачког Динама прешао у Тотенхем.

Рекордни трансфер остварен је посредством агената Марка Налетилића и Дражена Подунавца. Вишегодишњи добар рад и углед стечен у италијанским клубовима помогли су им да Пјацу ставе на број један листе најскупљих фудбалера са Балкана.

Марко Налетилић је агент с којим италијански клубови радо послују. Серију милионских трансфера почео је још са играчима Црвене звезде који су освојили Куп шампиона 1991.

Настављајући „породични посао” такође успешног агента, оца Предрага Налетилића, посредовао је у преласку Дејана Савићевића у Милан и Дарка Панчева у Интер.

Био је посредник и у трансферу Милоша Красића из ЦСКА у Јувентус. У сарадњи са Драженом Подунавцем је Ненада Крстичића из ОФК Београда одвео у Сампдорију, а посредовали су и у многим другим трансферима играча из Србије и Хрватске. Последњим у том низу, за сада, летвицу су подигли толико високо да ће трансфер Пјаце дуго година остати рекордан.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Limi
Mnogo je supalj i lose interpretiran spisak jer deju i mijata nije prodao klub iz cg a ovde se to sugerise pa se postavlja pitanje sta je vaznije-mesto rodjenja ili klub u kome je igrac postigao cenu. Isto vazi i za robija njega je dinamo najurio a u cz postao svetska klasa, to sto je hrvat nema veze sa njegovim transferom i vrednosti
Sasha
O cemu ti pricas covece?!? Pa svaki transfer pokazuje iz kog je kluba otisao u koji kako i treba. Gde ti nadje CG, Hrvatsku i ostalo i kakve to veze ima?!?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.