Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Најбољи фудбалер Републике Српске сања да се врати у Партизан

Марко Обрадовић, најбољи играч РС за 2016. годину, Београд напустио после понуде агената из Белгије
ФОТО: Н. Неговановић

Снови се и сањају да би једног дана били остварени. Један такав, фудбалски, сањао је и рођени Београђанин, Марко Обрадовић, званично најбољи фудбалер Републике Српске за 2016. годину у избору Фудбалског савеза Републике Српске, Спортског журнала и Министарства породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске.

Понео је награду која носи име „Велимир Сомболац” и чува успомену на некадашњег играча Борца из Бањалуке и Партизана, златног олимпијца из Рима 1960. године.

Као дечак почео је да трчкара за лоптом у Земуну и Партизану, био један од талентованијих јуниора у генерацији играча рођених 1991. године, а онда су дошли скаути из Белгије, па је талентовани Обрадовић завршио у Еупену, након тога и Босу Дуру, односно Франс Бораинсу. Занимљиво и вредно искуство у земљи чији је главни град Брисел престоница Европске уније.

– Можда сам премлад отишао у Белгију, али сам стекао неопходно и драгоцено искуство, равно оном са мојих фудбалских почетака, када сам прешао у Партизан, клуб моје младости - почео је причу Марко Обрадовић.

Нападач бијељинског Радника још увек није досањао све фудбалске снове, али што је најважније почели су да му се остварују.

– Са Радником сам у прошлој сезони освојио трофеј у Купу Босне и Херцеговине, Бијељина је први пут била на европској фудбалској мапи јер смо против бугарског Бероеа играли у квалификацијама за УЕФА Европску лигу. Нажалост, испали смо на старту такмичења, стекли искуство и видели шта је Европа. Бугари су нас добили баш на искуство - наставља Обрадовић.

Управо су његови голови у прошлој сезони довели Бијељинце до трофеја у масовнијем такмичењу и изласка у еврокупове. Такође, Радник се окитио и пехаром Купа Републике Српске.

– И тај пехар за нас има велику вредност, Радник увек максимално одговорно и амбициозно игра Куп Републике Српске. Од када сам дошао у клуб 2013. године стално смо потенцирали Куп Републике Српске као један од циљева на старту сезоне. Надам се да ћемо и у текућој сезони успети да освојимо трофеје, било би лепо да поновимо прошлогодишње успехе - истакао је Марко Обрадовић.

На манифестацији „Дан фудбала” Републике Српске у бањалучком хотелу „Босна“ припала му је част да се у име свих награђених лауреата обрати јавности. Урадио је то учтиво, елоквентно, пристојно и допадљиво, побрао бројне симпатије и измамио искрене аплаузе.

– Ова награда која носи име некадашњег играча Партизана и златног олимпијца Велимира Сомболца за мене много значи и даје ми подстрек за будућност, велики је мотив. Осим тога морам да је оправдам и будем још бољи. Поверење се стиче тешко, а крчми олако. Желим да наставим са сјајним партијама у Раднику, да постижем голове и допринесем успех клуба у којем сигурно остајем до лета, а после тога... Видећемо. Било би лепо да на лето поново заиграмо на међународној сцени - нада се најбољи фудбалер Републике Српске за прошлу годину.

Нису га опила светла позорнице, слава која је стигла наградом у Бањалуци, као ни бројне понуде клубова из земље и иностранства. Чврсто стоји на земљи и обећава:

– И даље ћу на терену бити онај стари-добри Марко Обрадовић. Нисам од оних људи који високо лете. Све моје амбиције су тренутно везане за бијељински клуб у којем сам остварио многе своје постављене циљеве, лепо ми је у Семберији, а када се човек осећа добро онда то не треба да мења. Нити ризикује.

На питање: да ли сања да се једног дана врати у Партизан и настави тамо где је стао у јуниорима, с обзиром да „има везу” у имену Младена Крстајића, председника Радника, Обрадовић се прво насмејао, па одговорио:

– Никад не реци никад. Све је могуће, на крају крајева једног дана би заиста волео да се вратим у Партизан и одиграм сезону, две у великом клубу. Видећемо шта ће донети будућност?! Надам се оно најбоље по мене и да ми се оствари и тај сан - да понесем црно-бели дрес у сениорској конкуренцији.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Banja Luka,Bjeljina,Prijedor...
Od srca ti to želimo iz R.Srpske,jer ovde su Partizanovci u većini!Vjerujem da ima i navijača drugih klubova koji ti žele da ispuniš svoj san! Ipak mi Srbi i Južni Sloveni možemo biti i dobri ,vredni,čestiti ljudi!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.