Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Хрвати преломили, уводе ВАР од следеће сезоне за милион и по долара

На клубовима је само да обезбеде просторију за помоћне судије, односно где ће се гледати спорне ситуације
ФОТО: nk-rijeka.hr

Хрватска фудбалска лига од наредне сезоне увешће видео-технологију (ВАР) на утакмицама првенства и Купа, преносе тамошњи медији.

Хрватски фудбалски савез (ХНС) на састанку са делегацијом ФИФА и ИФАБ-а (тело задужено за правила фудбала) у Загребу 17. јануара покренуће процедуру за ВАР, чији су трошкови милион и по долара.

ХНС је аплицирао за програм „ФИФА Форвард“ који покрива 80 одсто трошкова, а остатак ће челни људи хрватског фудбала.

На клубовима је само да обезбеде просторију за помоћне судије, односно где ће се гледати спорне ситуације.

Из Хрватске најављују да ће чак и ове сезоне тестирати ВАР на мечевима, пре него што званично крену од следеће.

ВАР се користи у италијанској Серији А, шпанској Примери, немачкој Бундеслиги, од фебруара ће и у Лиги шампиона, а од наредне сезоне и у енглеској Премијер лиги.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Жељко Павловић
И Србија да уведе ВАР.
Okoje
Не волим их, морам то прво да напишем. Јаче је од мене. Мирче је лепо рекао да је њихов фудбал за наш мисаона именица. Велики је проблем што Мирче и њему слични много енергије троше на Звезду, те губе на кредибилности. Нажалост ту грешку користе они који су уништили наш фудбал и потпирују је. Лига од 8 клубова и ригорозни услови за учешће у њој! Све остало је играрија.
Okoje
Не волим их, морам то прво да напишем. Јаче је од мене. Мирче је лепо рекао да је њихов фудбал за наш мисаона именица. Велики је проблем што Мирче и њему слични много енергије троше на Звезду, те губе на кредибилности. Нажалост ту грешку користе они који су уништили наш фудбал и потпирују је. Лига од 8 клубова и ригорозни услови за учешће у њој! Све остало је играрија.
los veteranos 47
Mirče,hrvatski fudbal je za nas ne mislena imenica,već "jajčana "imenica!Drugo,što se tiče VAR-a,on se uvodi sledeće godine u nekim zemljama,koje su u svakom pogledu ispred nas.Što se tiče Zvezde i VAR-a,mislim da to i nije njena stvar,već stvarUEFE,a koliko ja znam u FSS-sede i Partizanovi ljudi.
Mirce
Zato je njihov fudbal za nas mislena imenica.Od otcepljenja bili drugi i treci na svetskom prvenstvu a nase realno mesto je oko 30.Kod njih verovatno ima mutnih radnji ali koliko u zvezdi toga nema ni u Africi.Ne isplati se VAR samo Zvezdi a svima je ok. ali sta vredi kada FSS drze zvezdini ljudi a oni koji nisu su poltroni zbog licnih privilegija.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.