Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Нова звезда модрих: Играча Динама Данија Олма гледало 50 скаута!

Дани Олмо је један од играча који је запалио Европу овог пролећа
ФОТО: ЕПА/Дани Бат

Млади Шпанац Дани Олмо (20) који је у загребачком Динаму већ пет година, готово сигурно напушта хрватског шампиона.

Уосталом више од 50 скаута који су га гледали у прошлонедељном мечу Лиге Европе против Плзења све говори.

За Олма, рођеног у мају 1998, који је прошао комплетну школу Барселоне да би са 15 година напустио каталонског гиганта и дошао у Динамо сад се занимају и Барселона, Реал, Атлетико, Севиља, ПСЖ, Марсељ, Јувентус, Интер, Милан, Наполи, Арсенал, Манчестер сити и јунајтед, Ливерпул, Бајерн, Дортмунд, али и бројни кинески односно корејски клубови.

Шпанца плаћеног Барселони 200.000 евра, требало би сада платити бар 30 милиона. Толико су бар према немачким медијима из Загреба тражили јесенас људима из Дортмунда.

Међутим хрватске новине сад пишу да је у питању рекордни трансфер и да је Милан за Олма већ понудио 25, а Реал 26 милиона евра.

Досадашња најуспешнија продаја играча из хрватског клуба била је Марка Пјаца у Јувентус за 23 милиона евра.

Олмо, који је прошле године добио и хрватски пасош, али неће моћи да игра за комшијску репрезентацију, ове сезоне је одиграо 30 утакмица, постигао пет голова и уписао седам асистенција.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Da dragi moji. U Hrvatskoj nisu dozvolili da histerija teranja stranaca preovlada u ligi, i Dinamo Zagreb je uzeo da dovodi talente iz sveta u svoj omladinski pogon. Pojavila im se sansa da dovedu tadasnjeg kadetskog kapitena Spanije i oni su ga doveli u svoj omladinski pogon. Pored njega ima i drugih stranaca. Hrvatska deca koja udju u Dinamo vec nauce kako globalizovan fudbal funkcionise i nauce da se bore i sa domacima i stranima od malena, zato spremniji udju u seniorski fudbal i kad se prodaju dalje vani odu tamo vec spremni znajuci sta ih ceka a ne kao nasi koji tek tada vide svet i ne prilagode se i ubrzo se vracaju kuci. U Srbiji vlada potpuno pogresna teza da braniti nasu decu od stranaca im cini dobro. Naprotiv, ne cini dobro nikakvo ni toj deci, niti nasim klubovima. Svako nase dete ima trista i nesto hiljada klubova u Srbiji u kojem moze da iskaze svoj kvalitet, tako da je samo na njima da rade, a Olmosi trebaju nasem fudbalu jer ih nema zbog ideje nekih da treba samo domac
007
Tako i Zukic u Vosi
Željko Pavlović
Napred Benfika.
misa tumbas
cekaj bre pa vi napisaste prosle nedelje da je Zvezda vrh u region I da je bas presla Dinamo !! sad je istina udarila na videlo . Mediji pumpaju Zvezdine igrace a Vujadin ,Gobelja,Srndac I drustvo nemogu klub da nadju iznad 300 000
ZVEZDAššš groBARI 91
@ misa tumbas Ko o cemu gro BARI o Zvezdi. Ovo je vest o Dinamu a tebi ostala muka i tegoba sto je Zvezda lider u regionu. Kao prvo, Zvezda jeste i najbolja i najveca i lider u regionu. Bila oduvek i sada je i bice sve dok neko drugi iz regiona ne bude prvak Evrope i sveta. A drugo,cene igraca objavljuje Transfermarkt,znaci Nemci. A oni dokazano znaju sta rade.
tako je bilo prosle nedelje
sad je ovako...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.