Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Комшије миљама испред нас: Хрвати спремни за увођење ВАР система

Фудбалски савез Хрватске (ХНС) саопштио је да је завршио са свим активностима и едукацијом судија у сврху увођења ВАР технологије, која се финансира кроз програм ФИФА
ФОТО: Твитер

Како се наводи, едуковано је 11 помоћних видео судија (ВАР), 13 помоћних ВАР-а (АВАР), 16 судија за суђење утакмица уз систем ВАР, као и пет техничара, преноси Хина.

Председник Комисије фудбалских судија ХНС-а и пројект-менаџер ВАР-а за Хрватску Анте Кулушић упутио је сву завршну документацију, укључујући и захтев за издавање дозволе за такмичење Међународном одбору фудбалских савеза (ИФАБ) и Светској фудбалској федерацији (ФИФА).

Тиме су, како се додаје, испуњене све обавезе ХНС-а потребне да би се започело с коришћењем ВАР технологије у хрватском фудбалу.

По претходним најавама, с пролећним делом сезоне почеће коришћење ВАР технологије на утакмицама Прве лиге Хрватске.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

JA
Pa kod nas zvezda ne da da se VAR uvede da mogu da kradu u svakom kolu kao prosli put protiv Vozdovca. DVA gola su ukrali!
bgd
VAR?A ko"NEKO" naredi pošalje i "VAR SUDIJE"POŽELJI ONOG?NE DOBIJAMO NIŠTA!Poštenje nam fali!
Tokyo
Bez infrastrukture, stabilnih klubova, jake organizacije na nivou fudbalskog saveza, kvalitetnih i radnih ljudi ne možemo da se nadamo promena poput ovih koje komšije iz Hrvatske izvode. Oni su već prešli na jedan viši nivo. Stadioni u Super ligi Srbije i dalje imaju probleme sa mokrim čvorovima, stolice su neudobne i prljave, kisnete jer stadion nije pokriven krovom, nemate gde pristojno da pojedete ili popijete nešto, mučite se oko parkinga, da ne pričam o "kulturi" navijanja...Neke od nas je sramota decu da povedemo sa sobom. Dakle, pričamo o elementarnim uslovima da bi prosečan zaljubljenik u sport uopšte i poželeo da poseti jedan fudbalski objekat. Fudbalski mečevi su davno prestali da budu samo ono što se tiče fudbala. To je mnogo više od toga. To je šoubiznis u današnje vreme. U razvijenim zemljama radi se o opštem komforu koji dobijete uz kupljenu ulaznicu. Kroz razne prateće sadržaje vi na kraju ostavite i više novca nego što ste planirali. E, to je poslovanje!
ma, kakve milje
Stvar je ovde samo da li hocemo ili NECEMO.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.