Почетна

Седморо заражених корона вирусом у Данској после присуства утакмицама на ЕП

Уефа је у данашњој изјави изразила задовољство малим бројем заражених од корона вируса на актуелном шампионату
ФОТО: ЕПА/Стјуарт Френклин

Најмање седморо људи имало је позитиван тест на корона вирус након што су присуствовали фудбалским утакмицама у Копенхагену, у оквиру Европског првенства, саопштили су данас дански здравствени званичници.

Здравствене власти су позвале неколико хиљада навијача, који су били на мечу групне фазе против Белгије, 17. јуна, на теситрање после којег је потврђено приусуство "Делта варијанте" корона вируса код петоро људи.

Дански министар здравља Магнус Хјунике на свом Твитеру налогу написао је да је "око 4.000 људи седело у близини заражених корона вирусом", на стадиону "Паркен" у Копенхагену.

Остала два случаја утврђена су после утакмице са Русијом, која је одиграна 21. јуна.

Фински јавни сервис известио је о најмање 80 инфекција вирусом код људи, који су претходних дана ушли у Финску из Русије, где су пратили две утакмице репрезентације на Европском првенству.

Руски град Санкт Петербург је прошле недеље увео строжије мере у борби против корона вируса, а тај град ће бити домаћин и једне утакмице четвртфинала на Европском првенству.

Европска фудбалска унија (Уефа) је у данашњој изјави изразила задовољство малим бројем заражених од корона вируса на актуелном шампионату.

"Укупне стопе позитивних тестова након групне фазе Европског првенства су и даље ниске", наводи се у изјави.

Сви који су били на три меча групне фазе у Копенхагену морали су да покажу негативан тест на корона вирус, пре него што су дошли на стадион.

На првом мечу против Финске присутно је било 16.000 навијача, док је у мечу са Белгијом због попуштања мера, дозвољено присуство 25.000 људи.

Данска је од 2. априла потврдила 249 случајева "Делта варијанте" корона вируса.

Сваки власник улазнице мора пре одласка на стадион да се региструје, и упише личне податке, преко којих се касније врши позив на тестирање.

Копенхаген ће 28. јуна бити домаћин меча осмине финала између Хрватске и Шпаније.

Због корона вируса меч трећег кола групне фазе пропустио је шкотски играч Били Гилмор, док су два репрезентативца Енглеске, Бен Чилвел и Мејсон Маунт меч морали да пропусте, јер су били у контакту са њим.

"До сада нисмо пронашли никакве необичне резултате, који су повезани са масовним догађајем, у вези са заражавањем фудбалера", рекао је шеф медицинског тима Уефе Зоран Бахтијаревић.

Европско првенство требало је да буде одржано прошле године, али је одложено за ову годину због пандемије корона вируса.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.