Почетна

Чешка срушила Холандију и пласирала се у четвртфинале Европског првенства

Голове на Пушкаш Арени постигли су Томаш Холеш у 68. и Патрик Шик у 80. минуту
ФОТО: ЕПА/Тамас Ковач

Фудбалска репрезентација Чешке пласирала се данас у четвртфинале Европског првенства, пошто је у осмини финала у Будимпешти победила Холандију са 2:0.

Голове на Пушкаш Арени постигли су Томаш Холеш у 68. и Патрик Шик у 80. минуту.

У првом полувремену Чешка је играла добро и чврсто и није дозволила Холандији ниједан шут у оквир гола. Чешка је имала две добре шансе, у 28. минуту када је покушао главом Шик, а холандски голман добро одбранио и у 38. минуту, када је покушао Антонин Барак, али је Матејс де Лихт у последњем тренутку блокирао шут и послао лопту у корнер.

Холандија је имала шансу у другом минуту надокнаде првог полувремена, када је Патрик ван Анхолт шутирао поред стативе.

Друго полувреме почело је добром шансом Холандије, после додавања Мемфиса Депаја, чувара се ослободио Донијел Мален, нашао се пред голом Чешке и покушао да обиђе голмана, али је Томаш Вацлик успео да ухвати лопту.

Одмах на другој страни Чеси су напали и били у доброј шанси преко Шика, када је испред њега на ивици шеснаестерца Де Лихт склонио лопту руком. Судија Сергеј Карасев му је прво показао жути картон, али је после употребе ВАР технологије искључио Холанђанина у 55. минуту.

Чешка је после тога имала иницијативу, а нову шансу направила је у 64. минуту, када је после додавања Владимира Цоуфала покушао Павел Кадержабек, али је његов шут блокирао Дензел Дамфрис.

Чешка је повела у 68. минуту голом Холеша. Претходно је Барак извео слободан урадарац, Калас је главом вратио лопту на прву стативу, ту је сачекао Холеш, који је главом послао у мрежу.

Холандија није имала решења у нападу, лоше је играла и није упутила ниједан шут у гол Чешке током целе утакмице.

Коначан резултат поставио је Шик у 80. минуту. Холеш је освојио лопту и додао до Шика, који је без проблема послао у леви доњи угао и постигао четврти гол на турниру.

Чешка ће у четвртфиналу 3. јула играти против Данске у Бакуу.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Bravo Česi. Kad imaš tradiciju i dobar savez onda imaš i prave igraće koji nisu lažne zvezde a ovaj na SK kaže ma šta mi mislili o Česima pa ČSSR su dva puta bili svetski vicešampioni 34 i 62 evropski prvaci kod nas 76 kad su razbili Krojf ovu Holandiju i Bekenbauetovu Nemačku. Ubedljivo najbolja fudbalska nacija Slovena.. A mogli smo i mi da smo bili normalni ko Česi i Slovaci jer se ni oni ne vole al se nisu ubijali već mirno razišli

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.