Почетна

Мажић не суди финале Европског првенства због критика Португалаца!

Енглез Марк Клатенбург очекивано је изабран за судију финала шампионата Европе
ФОТО: Ројтерс

Клатенбург је ове сезоне судио финале Лиге шампиона и финале ФА купа Енглеске. На шампионату Европе судио је само три утакмице.

У групној фази делило је правду на мечевима Италија – Белгија (2:0) и Чешка – Хрватска (2:2) и осмине финала Пољска – Швајцарска (1:1 – 5:4). За четвртог судију изабран је Мађар Виктор Кашаји.

Милорад Мажић био је у конкуренцији за судију финала све док се на завршни меч није пласирала Португалија. Португалци су много критиковали Мажића после утакмице коју им је на Мондијалу 2014. судио против Немачке.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Бабарогић
Добар је судија Мажић и цео његов тим. Имају континуитет већ пар година, напредују и доказују се на свим такмичењима. Треба да будемо поносни на њих, без сваке сумње. Једино када дође дерби, не иде му некако, изгуби се човек, суди увек за један тим, измишља пенале, ваљда не може да издржи, шта ли...
Labud
Ni on ni ovaj izabrani nisu neki kvalitet. Uostalom, sudije su uz pomoc tehnologije postale daleko slabije.
Milos_Minhen
Covek nije bio u uzoj konkurenciji. Nemojte ga prozivati po medijima jer je imao dobro prvenstvo, a sada se stice utisak da mu je sledovalo nesto pa oduzeto. On bi usao u uzu konkurenciju da je Vels u finalu ali ne zbog Portugala nego jer Klatenburg kao Englez ne moze suditi Velsu. Tada bi bio u konkurenciji Skomine i jos jednog. Jos nesto, to sto je 2 puta biran za cetvrtog sudiju u cetvrtfinalu i polufinalu samo znaci da zele da ga nagrade za dobro EP a ne da je nezamenjiv. Postoje brojni portali o sudijama i sudjenju pa ih pregledajte da se upoznate o detaljima, kao npr http://footballrefereeing.blogspot.ba
Vladan
Prvo, taj blog o kome govoriš vodi maturant gimnazije iz Gelsenkirchen Niclas Erdmann. O svemu što dolazi sa ovih prostora postoji animozitet. Niti su oni "stručni" da pišu o suđenju, a jako ste slični, pa me i ne čudi kakve "izvore" koristiš. Skomina se vratio (imaš i na tom blogu) odmah nakon prvog polu-finala, a crta je podvučena nakon četvrt-finala kada su vraćeni Brych, Kuipers, a određena tri tima za finale: Clattenburg, Kassai i Mažić i to piše, opet, na blogu The Third Team, na koji se pozivaš. Naš sudijski tim je, zaista, među tri najbolja i danas su doputovali iz Pariza. Razloge ne treba tražiti u "teorijama zavere" ali jedno je sigurno da je naš tim zajedno sa Clatts, Rizzoli i Kassai timom među četiri najbolja na EURO. Prosto, čitam vaše komentare o kvalitetu. Imate pravo na mišljenje- papir trpi sve. Ali, nemojte nečiji uspeh i dokazani kvalitet da osporavate. Hrvati i pišu i komentarišu "Kapa dole, Mažiću". Ne postoje nikakve sujete osim u vašem pisanju.
Vlada
Ako bi Ti platio verujem da bi oni stavili da si u konkurenciji da sudis. Kakav Mazic i kakvo finale to je samo njegova sujeta i zelja.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.