Почетна / Фудбал / Супер лига

Урошевић: Партизан нам је дужан 8,3 милиона

Тешка финансијска криза одавно је присутна у табору крагујевачког суперлигаша и у доброј мери битно отежава функционисање сваког сегмента у клубу.

Према мишљењу Милана Урошевића, члана Управног одбора Радничког 1923, плаћа се цех превише доведених и скупо плаћених играча, који с друге стране нису допринели играма и бољем пласману.

Зато је између две сезоне, а у договору са шефом стручног штаба Нешком Миловановићем, одлучено да се споразумно раскину уговори са играчима, који су знатно оптерећивали клупски буџет.

Тим потезом желимо да допринесемо смањењу трошкова, дакле, свесно смо одрекли појединих играча. Упркос томе, мислим да ћемо добити на квалитету кроз простор за доказивање младих и играча, који су у протеклом периоду били уступљени другим клубовима. Нису нам на руку ишле лоша финансијска ситуација и слаби резултати, а да при томе имамо „звезде“ у тиму. То је довело и до стварања утиска да исплаћујемо такве, односно, да други испаштају због тога. Истичем велику захвалност за разумевање Ћулума, Крнете, Перовића и Видића, који су се чак и одрекли дела својих потраживања желећи да на тај начин допринесу стабилности сада већ свог бившег клуба – истакао је Урошевић.

Рачуница говори да Раднички у овом тренутку дугује око 1,2 милиона евра. Нешто више од половине отпада на већ поменуте пореске обавезе, а остатак представљају потраживања бивших тренера и играча, заостала примања радне заједнице…

ПАРТИЗАН ДУЖАН 8,3 МИЛИОНА

Клуб је тренутно у блокади, али не финансијској већ не може да региструје нове играче.

Нисмо ни први, а ни последњи клуб у таквој ситуацији. С тим што неки упркос таквим позицијама и даље успевају да региструју нове играче. Такође, не дугујемо ниједном клубу нити Фудбалском савезу Србије. Потражујемо од Партизана суму од 8,3 милиона динара, од Штутгарта преко 100.000 евра. Према нама обавезу од 300 хиљада евра има и Гронинген, али Холанђани су, за сада, прецизни у динамици отплате.

Коментари30
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KGKNIC
nece biti da je bas tako.trazite od onih koji su vas ocerupali.pa vi ste omogucili marjanovicu,bivsem predsedniku,da za pranje dresova u svom hotelu i nepotrebnih karantina fudbalera,mazne tih tricavih 70000 evrica.prvo od njega trazite da vrati novce.drugo andjelic ,sportski direktor,inace zet bivseg gradonacenika verka.zajedno sa bekvalcem dovede 28 igraca koji osvojise 7bodova.di to ima rodjaci.a vi za sjajne uspehe isplatiste obojicu do zadnje pare.iznesite u javnost koliko evra ste od smene trenera kuzeljevica.dali na trenere injihove igrace.nece biti da vam je sada karadjic kriv.poloyite vi racune za dug od 1200000evra,kao i za novac koji ste dobili od transfera kostica od okomilion evra.ne trazite ktivca u drugome ,vec javno priznajte da vi zelite da radnicki ispadne iz lige i niko drugi.
popaj
halo grobari ,vracajte pare,,kako vas nije sramota,,,pa dokle,,,
Miki-Gvelf
Ivan Petrovic je otisao kao slobodan igrac? Kakav dug.
GDG
Nemanja Tomic? Zbog cega? Nisu imali procenat od sledece prodaje a ono pravilo o trenin konpezaciji jos nije bilo doneseno. Sto se tice Ivana Petrovica on je dosao slobodan i oni ce dobiti trening konpezaciu kada ga Partizan bude proda. Moje pitanje je zasta mi dugujemo Radnickom? Neka prvo kazu gospoda iz radnickog!
Ja
A Nemanja Tomic!
sramota
klasican primer kad se klub gura parama od grada,drzave i sad vidimo rezultat kad se vlast promeni.Dok su Verko i Dinkic bili na vlasti gurali su u ne samo fudbalski vec je bila ekspanzija kragujevackog sporta i u odbojci,kosarci,rukometu i vaterpolu.Greska Fk Radnickog je sto je tim parama,dok ih je bilo,placao i bacao na iskusne potrosene igrace jureci neki rezultat,umesto da su ulagali u infrastrukturu,trening centre,i pre svega u svoje mlade igrace i skole fudbala,jer je jedini realan izvor prihoda prodaja igraca.Placati Beljica,Spalevica,Krivokapica je krajnje glupo,bolje pustiti 5-6 klinaca pa jednog uspeti prodati za 300-400 hiljada eura.Isto sad radi Radnicki Nis kojeg gura SNS.Ugledajte se na Rad,Ofku,Vojvodinu koji da ne ulazu u svoju skolu odavno bi bili ugaseni,pa i Partizan al on ipak ima pomoc drzave kao i njegova crvena sestrica.
čeda
Partizan ima Toletovu pomoć i zato opstaje a ima i pomoć Tomislava Nikolića!
Radnicki i nista vise
Grobari pare na sunce ili ide zabrana registrovanja igraca
Ja
Trazim da moj Radnicki pusti menice i da ih ne povuce sve dok partizan ne uplati i poslednji dinar duga!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.