Почетна / Фудбал / Супер лига

ОФК Београд и на пролеће домаћин Звезди и Партизану ван Карабурме

Омладински стадион, један од симбола велелепне престонице Србије, годинама се урушава. Стадион, близу центра Београда, отворен 10. августа 1957, важио је својевремено за најјефтинији нови већи објекат у старој Југославији

Укопан је Омладински стадион у земљу, а за изградњу је утрошено, према подацима који су се у том периоду могли прочитати у медијима, око 200 милиона тадашњих динара.

Данас, 58 лета касније, године, а понајвише клизиште, узимају данак здању покрај Богословије. Челници ОФК Београда, годинама покушавају да пронађу решење, али га тренутно, чини се, нема ни на видику.

Преко 10.000 потписника петиције
Навијачка група „Плава унија” одавно апелује за решење проблема. Подршка је стигла са свих страна, а у својеврсној акцији прикупљено је преко 10.000 потписа.
Петиција је предата Скупштини града са молбом да се хитно реши статус „омладинца”. Одговора још увек нема...

Стадион се налази у власништву Републике Србије и најпре је потребно да га преузме Град Београд, како би се пронашло адекватно решење.

Почетком децембра прошле године, Александар Пивић, в. д. генералног секретара ОФК Београда, истакао је да је процедура преноса власништва у току и да се очекује да ће стадион у нову годину закорачити са новим власником – Градом Београдом.

Од 2009. на „ничијој земљи”
Уговор о коришћењу стадиона истекао је пре више од пола деценије, 2009. године, од тада ОФК Београд ривале дочекује на „ничијој земљи”. Очигледно да проблем са стадионом крај Богословије постаје све већи.

Ствари, међутим, тапкају у месту, од прошлог лета ОФК Београд не може да буде домаћин у мечевима високог ризика, па је сасвим извесно да плаво-бели ни овога пролећа неће на свом терену угостити Партизан и Црвену звезду.

Најватреније присталице ОФК Београда нису пропустиле прилику да на пролећној премијери, против Војводине, истакну транспарент с натписом „Решење за омладинац – хитно”!

А епилога нема ни на помолу...

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SaleSale
Privatizacija HITNO !!!
Војна хунта
Каква држава такви и стадиони! Каква држава такви и клубови! Имамо сиромашне, презадужене и опљачкане клубове и најружније фудбалске стадионе на свету, са зараслим атлетским стазама, рек'о би човек са стране да смо атлетска велесила колико атлетских стаза имамо, а уствари да нема Шпановићеве и Колашинца не би се знало да атлетика постоји у Србији. Терени су праве њиве ограђене пустим атлетским стазама, семафори смешни, боксови за резервне играче и тренере неудобни, трибине асиметричне, недограђене и одвратно ружне, без крова и без минимума конфора за навијаче. Права соц-реалистичка слика која цео наш фудбал боји безбројним нијансама депресивно сиве боје. Онај ко је нама пројектовао и градио фудбалске стадионе мора да је много мрзео фудбал. А најбоља фора им је парола: Дођите на стадион, не гледајте фудбал из фотеље! ...Који стадиони!? Који фудбал!? Држава има фудбал тачно какав заслужује! Фудбал је њено лице и наличје. Или је то можда "Београд на води"?
Грађевинар с Бањице
Фудбал и стање у железници су огледало једне државе. И мени је фасцинантно колико смо у стању да зарад личне користи унштавамо општа добра и да заостајемо за светом. Слажем се да кад неко то тако систематски ради као ми заправо поручује да мрзи своју државу и народ, јер неко ко је/их воли то не би никад радио и бринуо би, одржавао, и градио ваљано за понос оних који ће тек доћи.
Grobar
Bravo za kometar , sve tacno od pocetka do kraja !
Terzina kuca
Naravno, ne umeju svoju stracaru da srede OFK/CZ, ali su bacili oko na tudju vilu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.