Почетна / Фудбал / Супер лига

Воша изненадила у Пазару, реми на Бановом Брду, Јагодина пала у Чачку

Доњи Срем је прекинуо проклетство Пећинаца и првим пролећним тријумфом, у потпуности се реванширао противнику за идентичан јесењи пораз на Старој Карабурми
ФОТО: Журнал

Важна три бода у борби за опстанак обезбедио је Доњи Срем јер је на свом терену убедљиво победио ОФК Београд са 4:0.

У 30. чувар мреже гостију био је на искушењима: „бомба” тамнопутог Мора ишла је под пречку, али је врховима прстију избацио у корнер. Само три минута касније, радост присталица Доњег Срема: после убачаја Зорана Швоње, неспретни Немања Антонов је главом, желећи да избије лопту у корнер, преварио Стефана Чупића и погодио за – 1:0.

Није прошло дуго, Београђани су потписали другу капитулацију. Гол је отишао на Чупићеву душу: у намери да по земљи започне акцију, „поклонио” је лопту Урошу Мирковићу, везиста је искористио кикс и ушетао се у незаштићену мрежу – 2:0.

Дилеме су решене у пет минута. Маестралну лопту у 79. послао је Лука Синђић, са центра игралишта уз аут линију, Иван Лакићевић је још биље примио, направио корак напред и из прве постигао еврогол за недостижних 3:0.

Тачку на најбоље издање Доњег Срема од старта пролећа, ставио је Милош Богуновић. У 84. минуту, прихватио је асистенцију Игора Јелића и мајсторски лобовоао истрчалог Чупића, поставивши коначан резултат. Била је то најубедљивија победа домаћина, откако је члан елитног ранга.

Војводини је и други пут ове сезоне минималац био довољан за цео плен против Новог Пазара, који је приказаним током 90 минута рововске борбе на Градском стадиону апсолутно заслужила.

Кишно поподне није драстично утицало на посету, а Војводина се у таквим условима боље снашла.

Вуковић је у 20. минуту, под притиском, избацио лопту у аут. Стојановић је брзо упослио Иванића, али је опрезан био голман Новопазараца Зечевић.

Новосађани су иницијативу крунисали у 22. минуту. Василић је центрирао с десног бока, а Иванићева парабола упућена главом погодила је циљ - 0:1.

Домаћим играчима није помогло ни то што су први пут овог пролећа играли пред публиком у Новом Пазару, после чега су сада четири бода далеко од Војводине и места које гарантује излазак у Европу.

Победу су забележили и фудбалери Рада против „фењераша” Радничког из Крагујевца са 1:0, док голова није било у сусрету Напредак - Спартак.

Говорили су „брђани“, после убедљивих победа над Вождовцем и Радом, да би их против Нишлија задовољио и „минималац“. Мало је недостајало да управо такав буде епилог мегдана на Бановом брду, међутим, гости су, голом у финишу, успели да избегну пораз и тако потврдили да су „кост у грлу“ ученицима Владана Милојевића: Чукарички – Раднички 1:1.

Лепу акцију су креирали Матић, Славољуб Срнић и Бојић који је видео слободног Брежанчића. Шутирао је одлично леви спољни Чукаричког, лопта је неког закачила, преварила Борјана и одсела у мрежи.

Нишлије јесу имале иницијативу, али се ништа вредно помена није дешавало све до изједначења. Корнер је у 79. минуту слева извео Ђуричковић, а Марјановић је ударцем главом из непосредне близине забиберио „својима“ и постигао први гол за Раднички ван Чаира овог пролећа. 

Уротило се време против фудбала, али Чачани, истина у мањем броју него на претходним утакмицама нису зажалили што су покисли јер су били сведоци добре игре својих љубимаца, а изнад свега ретко виђеног поготка, можда и једног од најлепших у последњих неколико сезона на стадиону крај Мораве.

У 34. минуту, после ваздушног дуела Гашића и Јевтовића штопер гостију је лопту проследио до Ожеговића. Нападач Чачана није чекао ни секунда, „распалио“ је по лопти са око 20 метара, није било помоћи за одбрану и Перића. Лопта је завршила у левом горњем углу.

Дојучерашњи резервиста Јагодине на време је обезбедио течнију и брзу игру Чачана јер је већ у 6. минуту, након одличне асистенције Мутавџића био успешнији од голмана Јагодине.

Почетком другог полувремена трајала је права опсада гола гостију, ређале су се прилике, Маслаћ је погодио најпре пречку, потом и стативу, лопта није хтела у мрежу.

У 66. минуту сјајну прилику за Јагодинце није искористио Леповић, истакао се Владимир Бајић. Само четири минута касније Боранијашевић је скривио једанаестерац, срушио Савковића, а прецизан са беле тачке био је Ђурић.

Уследио је жесток притисак гостију, али безуспешан јер је тачку на заслужен тријумф Борца, после асистенције Боранијашевића ставио Славиша Стојановић после свега 60 секунди проведених на терену.

Семафор 23. кола Јелен Супер лиге:

Рад – Раднички 1923 1:0 (Милошевић 80 пенал)

Вождовац – Црвена звезда 0:1 (Јовић 56)

Доњи Срем – ОФК Београд 4:0 (Антонов 32 аутогол, Мирковић 51, Лакићевић 80, Богуновић 83)

Нови Пазар – Војводина 0:1 (Иванић 20)

Напредак – Спартак 0:0

Чукарички – Раднички (Н) 1:1 (Брежанчић 21 - Марјановић 78) 

Борац – Јагодина 3:1 (Ожеговић 5. и 33, Стојановић 90+2 - Ђурић 71. једанаестерац) 

Недеља.

18:00: Партизан - Младост

 
Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovanča Micić
Jednom može čovek da pogodi SLUČAJNO! Ali ako i drugi pun nagovesti šta će biti - to onda već i nije slučajno! Najavio sam i pred utakmicu sa NP i sad pred Borac Čačak, Jagodina prodaje utakmice! KRUNIĆU ODLAZI!!!
Pera
Napred Rad!!! Svaka cast!
enes np
Vosa odigrala odlično, i taktički i borbeno. Zasluženo su pobedili. Svaka čast.
enes np
Ja ne zelim da verujem u to. Zelim da verujem da je Vosa odigrala dobro i bila bolja za gol od nas. Ako je bilo toga da je morala da pobedi svakako, to ne donosi nista boljitku naseg fudbala.
Mozda budu radile utoke
I ja isto sumnjam da mozda Pazar nije smeo da pobedi juce.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.