Почетна / Фудбал / Супер лига

Вечити дерби по 148. пут: Звезда за прикључак, Партизан за титулу (субота, 18 часова)

Црвена звезда и Партизан, 148. чин првенствене битке. Вечити ривали са једном, истом жељом – само победа!

Неосвојивост тврђаве у Љутице Богдана чува титулу! Црвена звезда жели да задржи непобедивост на свом стадиону у сезони и трећи узастопни пут изађе из вечитог дербија са осмесима кад је домаћин Партизану.

За Партизан – шампионска раскрсница, за Зорана Милинковића – испит каријере, за љубитеље фудбала у Србији – празник. Вечити дерби по 148. пут!

Празник фудбала у Србији, састају се два најбоља тима. Очекујем Маракану испуњену до последњег места, велику подршку наших навијача. Најбитније је да у утакмицу уђемо мирне главе и будемо свесни да траје 90 минута. Не смемо да срљамо, већ сачекамо шансу. Сигурно ће је и бити – истакао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Имате ли дилеме при састављању тима?

Не. Знам којих 11 играча ћу да пошаљем на терен од првог минута.

Каква је атмосфера у екипи?

Моји играчи су тренирали феноменално. Немамо повређених, презадовољан сам.

Верујете ли да имате тим за тријумф и титулу?

Апсолутно верујем у играче и рад на тренинзима. Најбољи су у Србији и надам се да ће то да покажу у вечитом дербију. Противник је јак, има седам сениорских репрезентативаца, плус Стефана Бабовића и Салета Илића. То много говори о њиховом квалитету.

Маракана као судбина – претходна велика утакмица за Зорана Милинковића на клупи Војводине, у финалу купа, баш против Партизана?

Не упоређујем ствари које су остале иза мене, нисам човек који дуго анализира прошлост. Данас и само оно што је испред! Остало је седам кола до краја првенства, рекао сам и играчима – немамо хамлетовско „бити или не бити”. Још 21 бод је у оптицају, незахвално је прогнозирати. Верујемо да поседујемо квалитет, снагу и знање да то изнесемо до краја.

Шта је лакше – савладати данас Црвену звезду и решити дилеме, или после Јагодину, Војводину у Новом Саду, Спартак, Напредак у Крушевцу...?

Много би нам значила победа у дербију, приближила би нас коначном циљу. Поштовање заслужују сви поменути тимови... Првенство је маратон, треба га истрчати до краја. Тако је и у животу.

Црвена звезда је, упркос пет бодова заостатка, власник трофеја и аспирант да га одбрани?

Свесни смо квалитета противника. Изузетно га поштујемо. Важно је да им испарирамо, да их неутралишемо и покушамо из минута у минут да наметнемо свој стил, оно што смо чинили у претходним утакмицама. Квалитетно смо урадили анализу, спремни смо, расположени и знајући шта нам је обавеза чекамо дерби.

Комшије ће играти офанзивно, најављују „пакао” у првих 20 минута?

Бесмислено је претити Партизану. Од тога нема ништа. Имамо много играча с дерби искуством, знају да понесу притисак, преузму га на себе. Да ли је сценарио да крену агресивно, са доста дуела „један на један”, о томе не размишљам.

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

andrija
ocekujem postenu borbu i bez svadja
нека победи јунаштво позитиван безобразлук колектив и једног и другог клуба нека победи болји ко има срце гуштера или алигатора лава или медведа
Shone
Kolika je kvota da ponovo nece biti dosudjen za Partizan?
Red Star Forever
NAPRED ZVEZDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bice pakleno ali ja mislim da smo mi trenutno bolji od partizancica.Idemo da smanjimo razliku na 2 boda a posle videcemo! Pozdrav za Ranka i ja se isto slazem da je na derbijima uvek sve moguce.
Војна хунта
Какав је тренер Милинковић сазнаћемо на основу састава тима који данас буде одредио. Ако почне без Грбића а са Бабовићем мени је одмах јасно да тај човек, маколико стручан био, нема оно најбитније што треба једном тренеру Партизана  - мООда! Оно што највише мрзим и презирем је када видим да тренер Партизана игра на 1 бод против инфериорних и лимитираних гарагана. Једини је Мирослав Ђукић схватио против каквих балвана игра дерби и према томе и поставио тактику и начин игре. Милинковићу, немој да ме разочараш!
Realan
A ako pocne i sa Grbicem i sa Babovicem? :D Negde sam procitao da igramo bez klasicnog napadaca.Znaci bez Saponjica i Kojica,ali sa Grbicem napred.Mada to su sve nagadjanja.Z. Zivkovic,Bandalovski,Balazic.Ilic,Volkov,Drincic,Brasanac, Zivkovic,Grbic,Ilic,Saponjic.U drugom Babovic umesto Ilica,Markovic umesto Drincica i Ninkovic umesto Grbica.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.