Почетна / Фудбал / Супер лига

Ванредно коло ЈСЛ: Партизан дочекује Јагодину, Звезда са Доњим Сремом на „Карађорђу“

Утакмице ванредног, 25. кола Супер лиге Србије, играће се у среду, а фудбалери Партизана имаће прилику да против Јагодине задрже или увећају предност над Црвеном звездом у борби за титулу
ФОТО: М. Рашић

Партизан ће дочекати Јагодину од 18.30, док ће Звезда два сата раније почети сусрет са Доњим Сремом, који ће се играти на стадиону Војводине у Новом Саду.

Црно-бели су у 24. колу играли нерешено без голова са Звездом, чиме су задржали пет бодова предности у односу на вечитог ривала, шест утакмица пре краја првенства.

Фудбалери Партизана славили су тај реми као победу након дуела на стадиону у Љутице Богдана, а против Јагодине ће имати прилику да начине још један корак ка трофеју, који ће покушати да освоје након сезоне паузе, с озбиром на то да је Звезда у мају прекинула шестогодишњу доминацију црно-белих.

Партизан ће бити знатно ослабљен, пошто због жутих картона у тиму неће бити Владимира Волкова и Николе Дринчића, али Јагодина ове сезоне игра слабије него претходних.

Јагодина након 24 утакмице заузима тек осмо место и ближа је месту које води у другу лигу, него оном које обезбеђује квалификације за Лигу Европа.

Јагодина има 30 бодова, само шест више у односу на Напредак, који је на 14. позицији, која води у бараж за опстанак у српском првенству, односно 10 мање од четвртопласиране Војводине.

Звезда ће за противника имати мотивисани Доњи Срем, који се грчевито бори за опстанак. Екипа из Пећинаца има бод више од Напретка, а четири од Вождовца, који је на 15. месту које директно води у испадање.

Доњи Срем је у налету, с обзиром на то да је у претходне три утакмице непоражен, заблеживши једну победу и два нерешена резултата.

Борац ће од 19 часова у Чачку дочекати Спартак, у директној борби за опстанак, пошто је домаћин 10. на табели са 26 бодова, једним више од 13-пласиране екипе из Суботице.

Све остале утакмице играће се од 17, а Чукарички ће на Бановом брду дочекати ОФК Београд и покушати да направи корак даље ка трећем месту, које гарантује квалификације за Лигу Европа.

ОФК нема већи резултатски императив, пошто је шести са 35 бодова, док Чукарички има 47, седам више од првог пратиоца Војводине, која ће после изненађујућег пораза од Борца на свом терену покушати да се искупи у гостима против Вождовца.

Нови Пазар, који је у серији одличних резултата, покушаће да се укључи у трку за трећу позицију, за шта је тој екипи неопходна победа над Напретком на свом терену.

Једно од најпријатнијих изненађења пролећног дела шампионата, Рад састаће се на Бањици са екипом Младости из Лучана, док ће Раднички 1923 на свом терену у Крагујевцу дочекати Раднички из Ниша.

Ванредно 25. коло Јелен Супер лиге:
16,30: Доњи Срем – Црвена звезда
17,00: Чукарички – ОФК Београд
17,00: Вождовац – Војводина
17,00: Нови Пазар – Напредак
17,00: Рад – Младост
17,00: Раднички 1923 – Раднички Ниш
18,30: Партизан – Јагодина
19,00: Борац – Спартак 
Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FCV
Terajte se u Pećince!
Robert
Nadam se da će Spartak ispasti zbog stajalice sa Zvezdom. Bio sam na stadionu i osećao sramotno, poniženo. Dok se igraju takve nameštene utakmice bićemo i vladaju neredi kao na derrbiju, nema nam spasa.
Branko
Sutra ili malo sutra?
ns
Hahaha ziv bio ali spartak dobija borac sutra

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.