Почетна / Фудбал / Супер лига

Лука Белић, најмлађи дебитант ОФК Београда: Одлазим у Немачку, одбио сам Белгијанце!

Српску фудбалску сцену напустиће још један у низу талентованих јуноша. Нападачу Луки Белићу (1996) истекао је професионални уговор са ОФК Београдом и ускоро ће напустити овај клуб
ФОТО: М. Спасојевић

Пре три године се Лука Белић, као један од најперспективнијих у узрасту, обавезао на верност Романтичарима, али шансу да демонстрира таленат добијао је на кашичицу.

ОФК Београд је дефинитивно за мене завршена прича! Захвалан сам челницима што су ми омогућили да будем најмлађи дебитант у историји српског фудбала. Дебитовао сам против Црвене звезде, са 16 година и седам дана. Требало је много више да играм, али сад је то небитно. Хвала и Звездану Терзићу, испао је коректан и о плаво-белима мислим све најбоље. Дугујем им велику захвалност.

Има ли назнака где ћете наставити каријеру?

Каријеру ћу 95 одсто, наставити у Немачкој. Све ће се знати у наредних 15 дана. Раније је било понуда из Белгије, сада су актуелне из Италије и Немачке.

Сјајне партије у дресу са државним грбом биле су спас у време кад вас није било у тиму ОФК Београда?

Иако нисам имао запажену минутажу у клубу, за репрезентацију сам играо добро, постигао преко 20 голова на више од 30 утакмица. Огромну захвалност дугујем Сави Милошевићу и Митру Мркели, потпредседнику ФСС и директору репрезентативних селекција. Веровали су у мене и када нисам играо у клубу, што није мала ствар – закључио је Лука Белић, нападач који тек треба да остави траг у фудбалу.

На турниру, пре две године, наступавши у дресу Орлића мрежу „својих” Белгијанаца затресао је три пута.

Одмах после турнира, звали су ме да играм за Белгију. Одбио сам, јер сам стандардно носио дрес Србије, коју много волим. Никад не реци никад, али ако наставим да добијам позиве за Србију, тешко да ћу променити дрес с државним грбом – истакао је Белић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pančevac
bravoo belka doktoree
Marko
"Никад не реци никад, али ако наставим да добијам позиве за Србију, тешко да ћу променити дрес с државним грбом" Pa ako tako razmisljas onda bolje i da ne igras za Srbiju koju mnogo volis. I zasto uopste moras nekome da kazes da volis svoju zemlju? Zar se to ne podrazumeva. I sta bi ti sa 16 godina, prvotimac? Visoko letis.
Omladinski Fudbalski Klub vs zvezda
uvek sa kadetima, naravno protiv zvezde ćeš oboriti rekord, nećeš protiv Voše, Čuke, Partizana jer protiv njih igrate maksimalno.
zahvalnost Terziću
sve je jasno, jedan čovek vodi dva kluba, zvezdu i ofk treba izbaciti iz lige
Marko
zaboravio si i partizan!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.