Почетна / Фудбал / Супер лига

ИНДИРЕКТ: Порази ван терена

Победила је Црвена звезда Јагодину на трави, доживела дупли пораз ван терена. Противник јачи него на премијери, трибине празније. Зачуђујуће?

Само ако се не зна у којем термину је почео дерби на Маракани.

Изашли су актери на терен тек у 21 час, зато многи нису ни кренули из разних делова Србије пут Београда. Неки не би имали редовне аутобуске линије да се врате кућама, другима је представљало крупну сметњу што би морали да возе и сат-два после поноћи. Разумљиво.

Цех су испоручиле сурове бројке. Звездину утакмицу другог кола гледало је тачно 9.614 људи мање него у првом. И поред посете испод просека најтрофејнијег нашег клуба (12.718), меч на Маракани био је са убедљиво највише сведока на српским просторима.

Чаир је имао прилику за рекорд кола, Нишлије су дебело подбациле. Није то био аутогол навијача, већ управе Радничког. Помислили су да је Партизанов долазак мамац да плану и улазнице од по 700 динара. Слика са трибина оголила је заблуду, искристалисала јасну поруку да би би приход био већи уз „нормалне” цене.

Није занемарљив ни финансијски губитак Црвене звезде, клуба у огромним дуговима. Остао је шампион, у тренутку кад запослени захтевају плате, без прихода од око 25.000 евра.

Телевизија Арена спорт понудила је Звезди два термина – субота у 21 и недеља у 19. На Маракани су, по жељи стручног штаба, одлучили да други дан викенда буде слободан. Резултатски план и редован ритам тренинга су испуњени, задовољство дефинитивно није могло да буде потпуно.

Рефлектори јесу корак у смеру повећања посете, не и гаранција. Крајње је време да Заједница Супер лиге, по угледу на Енглезе, Немце, Италијане, Шпанце и Французе, одреди три-четири стриктна термина. Такмичење би у том случају добили озбиљнију ноту.

Пише: Никола Стаменић

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milan
Jel ste razmisljali da je u tom trenutku bio beer fest a i utakmica u areni . Mislim ne kazem da je to presudno ali ipak dosta utice , videcemo do kraja godine ko ce imati najvecu posetu , a na sve ovo sto pisete treba da vas je sramota , Zvezda i ovako bedna ima godinama najbolju posetu kako u Beogradu tako i na gostovanjima !!!
oldgravedigger
A tu vasu brojnost kojom se toliko dicite nesto i ne pokazaste kod Lukica u koga ste se kleli.Koliko vas se uclanilo u klub pa sa karticom kluba izaslo na glasanje u vasemm klubu za izbor predsednika UO.A po statutu kluba po Lukicevimrecima to ste mogli da uradite.Mislim da je glasalo nesto vise od 2000 vas od ko zna koliko miliona koliko vas ima kako vi tvrdite.U cemu je tu problem,da nije clanarina skupa.Pa kad toliko volite svoj klub sto zdusno pokazujete na svim sportskim stranicam sto ne odvojiste novac za clanarinu.Lakse vam je da ulazite na crno,preskacete ograde a kad vas UEFA sutne iz Evrope naravno kriv je Tole...
oldgravedigger
Isuvise si zadojen milojkovim nebulozama pa me i ne cudi da ne shvatas. Pricam o vremenima kada niko nije bio zadojen mrznjom kao danas.Navijac sam Partizana ali sam sa svojim drugovima isao na utakmice tvog nekada velikog kluba i zajedno navijali za Zvezdu.Takvo je vreme bilo.I ne stidim se toga naprotiv.Vece klubove sam gledao na Zvezdinim utakmicama i vece igrace(suster,Maradona<Hugo Sancez...).A ti isti drugovi cigani isli da gledaju Partizan sa nama i navijali protiv Dinama D.,Nanta,Borusije,Slavije,QPR...a nebrojeno puta bilo koji tim da je u pitanju protiv Dinama zg i Hajduka.I na derbije smo zajeno isli,oni na sever mi na jug i tamo i nazad cirka u vozu i sale na racun onog ko izgubi.A onda vi proglasiste sebe jedinim pravim Srbima i zamrzeste sve iz tog vremena kao da ga se stidite.A tih 10% pomnozi sa kutijom cigareta pa izracunaj koliko ce te zaraditi pogotovo sto takvi kao ti nisu spremni ni te kutije da se odreknu vec ce preskociti ogradu...
Прикажи још одговора
sumider moder
Svima je dosta namestaljki.
Zemunac
Rece navijac Partizana koji je gledao proslu Terzic Cirkus Super Ligu!!!!
zvrk
Rece navijac Partizana sa prosekom od 1000 ljudi po utakmici....
Očevidac
Na Marakani je bilo daleko više ljudi, nego što je napisano. Znam to zato što ispratim svaku Zvezdinu tekmu i nije teško onda dati okvirnu procjenu. Sam sever je 13500 ljudi, kad je pun. Da li se i dalje mulja sa kartama ili šta je tu po srijedi, ne znam.
Jednostavno
Pa evo da ti kazem, posto znam: ako ides na sever, ti si medju 30-40% koji kupuju karte. Istok i zapad po 10-20 % od prodatih su gratis. Izvuci zakljucak. I vise se neces cuditi. A CZ nije izgubila ove pare koje se navode u tekstu. Nije, jer prosto taj broj karata se nikada ni priblizno ne proda.
procena je prosta
13500 Sever, 17500 Zapad, 11500 Istok I 12000 jug. Nikad nisam kapirao kad pre par godina u novinama procitam procenu broja posetilaca od npr 12000 a vidim da je sever skoro pun I istok I Zapad solidno pounjeni....
coa
Uopste nije malo ljudi, i bilo je mnogo vise nego sto je pisalo kao zvanican podatak. Sever popunjen kao i uvek, a na istoku i zapadu uopste nije bila losa poseta. Slazem se da je termin bezveze
dela
kakav je promasaj nislija ili bolje receno kakav je to mamac partizan, daj nelupetaj molim te!!
Zemunac
Taj mamacvas je tukao godinama pre nego sto smo poceli ovu Terzic Cirkus Super Ligu.. Sem u slucajevima kad bi vas Aleksandar Stanojevic pustio, ili u slucaju glupog Granta koji nije imao pojma gde se nalazi..

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.