Почетна / Фудбал / Супер лига

Шоу Петра Јелића на Врачару: Четири гола за полувреме, укупно пет! Убедљиви "романтичари" и Јагодинци

Рад је против Вождовца који је само на папиру био домаћин, дошао до другог тријумфа у Јелен Супер лиги (6:1), а човек о коме ће после овог меча брујати цела фудбалска Србија зове се Петар Јелић. Центарфор је дебитовао за „грађевинаре“ против Вождовца и постигао пет голова, од тога четири у првом полувремену – незапамћено!
ФОТО: В. Марковић

Мечеви на Врачару и у Новом Пазару су први завршени по непотребно „шареном“ распореду трећег кола Јелен Супер лиге. Те утакмице су почеле у 17 сати, док је преосталих пет мечева данашњег програма почело у пет различитих термина!

Рад је против Вождовца који је само на папиру био домаћин, дошао до другог тријумфа у Јелен Супер лиги (6:1), а човек о коме ће после овог меча брујати цела фудбалска Србија зове се Петар Јелић.

Центарфор је дебитовао за „грађевинаре“ и постигао пет голова, од тога четири у првом полувремену – незапамћено!

Бивши млади босанско–херцеговачки репрезентативац (има два наступа и за „А“ селекцију БиХ) није могао у прва два кола да заигра због забране Раду да региструје новајлије, да би „змајевима“ спаковао пет „комада“ – у 8, 23, 29, 44. и 53. минуту и потом изашао из игре.

Јелић је већ играо у Јелен Супер лиги, за ОФК Београд од 2007. до 2010. као и за Нови Пазар у прошлој полусезони, а у Рад је стигао из кинеског друголигаша Гвангдонга.

Прославио се још један новајлија у редовима тима са Бањице, Борко Веселиновић, са две асистенције.

Раду се баш исплатило укидање забране регистровања играча, јер је стрелац био и Славко Перовић, повратник у клуб из турске Манисе.

Једини гол за „змајеве“ дело је Драгољуба Анђелковића, а Вождовцу се црно пише ако је судити по почетку нове сезоне, имају скор 0–3.

Нови Пазар је уписао другу победу, савладан је Раднички 1923 са 2:0. Гледаоце на стадиону крај Јошанице разгалио је Сеад Хаџибулић у 51. минуту после „билијара“ у шеснаестерцу Крагујевчана и „случајне“ асистенције Адмира Кецапа.

Коначан резултат поставио је Бојан Ђорђевић, десет минута пре краја.

Спартак је минималним резултатом на свом терену савладао новајлију Младост из Лучана. Једини погодак којим је крунисана иницијатива „голубова“ постигао је Немања Милић у 27. минуту.

У наставку меча, иако су гости били бољи, Спартак је погодио стативу – Ненад Лукић из слободног ударца у 64. минуту. Уследила је још једна статива – Новица Максимовић у 72. минуту.

Јагодина је после великог преокрета дошла до прве победе. Ћурани су на свом терену савладали Нишлије са 3:1.

Раднички је на полувреме отишао са вођством, пошто је Ђорђевић у 41. минуту донео предност гостима. Али, у другом делу игре Јагодина је доминирала и дошла до заслужене победе.

Прво је Савковић погодио у 48. за 1:1, потом је Леповић био прецизан у 66. минуту, да би коначних 3:1 поставио Ђурић у 78.

Александар Чаврић је са два гола креирао победу ОФК Београда на тешком гостовању у Крушевцу (4:2), а све је по злу за Крушевљане кренуло већ у првом минуту када је Александар Палочевић начео њихову мрежу. Оба поготка за Напредак постигао је Душан Мићић.

„Романтичари“ су овим тријумфом уписали број један и у колону на табели која означава број победа, док су „чарапани“ убележили други пораз.

Семафор трећег кола Супер лиге:

Нови Пазар – Раднички 1923 2:0 (Хаџибулић 51, Ђорђевић 80)

Вождовац – Рад 1:6 (Анђелковић 64 – Јелић 8, 23, 29, 44, 53, Перовић 78)

Спартак – Младост (Л) 1:0 (Милић 27)

Јагодина – Раднички (Н) 3:1 (Савковић 48, Леповић 66, Ђурић 78 - Ђорђевић 41)

Напредак – ОФК Београд 2:4 (Мићић 41, 90+4 - Палочевић 1, Чаврић 7, 29, Гајић 65)

Борац – Чукарички 0:0

Војводина – Црвена звезда 20,30

Недеља:

Партизан – Доњи Срем 19,00

 

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marinko
Bekvalac napusti Kragujevac spasi Radnički 1923
Gravediggaz
Alal vera ovom junaku, a dodacemo i ekipi koja da 5 golova u nasoj ligi. Koliko se secam (izuzev CZ i FKP) poslednja ekipa koja je to uradila je Spartak Subotica kada je ukantao Vosu sa 5:0 u derbiju Backe.
igrac
Jagodina opet ostecena. Sreca te nemamo navijace, bilo bi svasta
babaroga
Nemas pojma o cemu pisem. I bolje sto nemas
lokal
zato sto tako mislimo i sve se to desava, umesto da budu svaki put po 5,6 000 ti kao hvala bogu nema navijaca....sta vi Jagodinci hocete????Imate sve opet najvijate za tudje, sramota
NaViJaC
Real iz Nisa svako ga sisa..
BG
Ej ti, Nis je igrao prva tri kola protiv 3 najace ekipe iz SRB, tako da nefantaziraj

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.