Почетна / Фудбал / Куп Србије

Партизан у Купу на поправном против Металца (среда, 16 часова, САСТАВИ)

- Опасност једино видим у елиминационом карактеру меча, једног, на риваловом терену: имамо велики притисак да морамо да прођемо, Милановчани играју растерећено - казао је Александар Станојевић
ФОТО: М. Спасојевић
Металац – Партизан (среда, 16 часова)
Стадион: Металца у Горњем Милановцу. Без присуства гледалаца. Судија: Милан Митић. Помоћници: Оливер Петровић и Милан Минић.
МЕТАЛАЦ: Пулетић, Врањанин, Рогач, Васиљевић, Пецељ, Влалукин, Јокић, Зоћевић, Престиж, Максимовић, Катанић.
ПАРТИЗАН: Н. Стевановић, Миљковић, С. Марковић, Бањак, Урошевић, Шћекић, Здјелар, Асано, Натхо, Јојић, Холендер.

 

Октобарски, првенствени кикс као наравоученије: Партизан је под Рудником водио 1:0 и имао играча више, међутим, Металац је волшебно успео да изједначи и Парни ваљак удаљи додатна два корака у трци за титулу.

Стога, у Хумској је, сходно болној прошлости, упаљена лампица с натписом ''опасно'' пред данашње гостовање у Горњем Милановцу - у осмини финала Купа Србије. Дакле, без могућности поправног!

- Дефинитивно, то је била наша најлошија утакмица откад сам тренер Партизана - у предвечерје новембарског испита у Шумадији присећа се Александар Станојевић, командант црно-белих.

С посебном искром у очима:

- Од тада, много тога се променило: однос, енергија, квалитет. Дуже сам уз екипу, бољи смо у сваком смислу те речи. Надам се да неће да се понови онакав меч.

Шеф струке српског вицепрвака месец и по касније има и знатно богатији играчки кадар: непосредно по ремију с Металцем на Топчидерском брду ''виђени'' су и Милош Јојић, Иван Обрадовић, Светозар Марковић, Филип Холендер и Жан Кристоф Бајбек.

- Што сам дуже са њима, хватамо механизме. Лакше ми је, из тог разлога, да припремим утакмицу, не само с Металцем. Упознали смо се и имамо већи избор играча.

Међутим, куп одвајкада има нарочиту драж: неретко не побеђује фаворит...

- Добро знамо шта Партизану значи трофеј. Нормално, спремни смо и мотивисани, логично, надам се добром резултату.

Металац је дужник, те... Намеће се жеља за спортском осветом! С друге стране, то уме да буде и контрапродуткивно, иницира и додатну опасност...

- Опасност једино видим у елиминационом карактеру меча, једног, на риваловом терену. Имамо велики притисак да морамо да прођемо, Милановчани, дефинитивно, играју растерећено. Претходни дуел био је изузетно коректан - то су наши велики пријатељи, реваншизам једино постоји у облику циља и жеље да га остваримо.

Станојевић укључује компаративну методу на тему куп и првенство:

- У купу мора неко да победи. Ако случајно немате повољан резултат, сигурно ћете више да ризикујете него у првенству.

Црно-бели су за викенд, народски - на мишиће, савладали Пролетер, у спорту егзистира правило: добитни тим не треба мењати, међутим...

- Биће минималних ротација, не због великог броја утакмица, већ специфичности такмичења. Играће само максимално спремни.

У преводу, Сејдуба Сума ближи је клупи...

- Сума је спреман, видећемо још у којој мери. Није тренирао месец, сад - да ли ће да почне, уђе...

Жан Кристоф Бајбек опоравља се брже од очекиваног, те...

- Бајбек још није спреман, међутим, медицински тим добро ради посао и очекујем да се раније врати на терен. Марковић је против Пролетера осетио бол у мишићу кад је ушао у игру...

У Металцу блистају двојица Партизанових школараца - Јован Влалукин и Саво Арамбашић, стога... Колико у Хумској, апропо најаве да би на зиму могло да дође до озбиљне реконструкције, прате занимљиве фудбалере?

- Гледамо, наравно, ко нам буде интересантан - скенираћемо га и уживо. Мало је специфична ситуација због ковида, међутим, пратимо Супер и Прву лигу, младе играче. Видећемо још...

Семафор осмине финала Купа Србије:

13,00: ИМТ - Раднички (Ниш)

13,30: Јавор - Вождовац

13,30: Радник - Чукарички

13,30: Спартак - Младост

13,30: ТСЦ - Напредак

16,00: Металац - Партизан

Четвртак:

16,00: Пролетер (НС) - Војводина

Одложено:

Рад - Црвена звезда

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Ako se Partizan plasi Metalca onda treba da ispadne...Tim pravi trener, a tim nije zbir poslozenih imena po biografiji, vec sinteza njihovih karakteristika ujedinjenih u celinu, sa sposobnoscu da u datom trenutku daju najvise. Poslednje promene, nakon odlaska Milosevica, pokazale su da je tim daleko slabiji... Kolika je krivica Stanojevica pokazace naredni period, a zimski prelazni rok je sansa da se ocisti roster od 10-ak sekundarnih sirovina i dovede 6-7 sposobnih da trce i sa voljom da se bore i pobede.
dejavu
Nasuprot ovim apriori opozicionarima, ja mogu da garantujem, ukoliko se u prelaznom roku pogodi sa špicem, makar nivoa Đjurđevića, Gomeša, da će Partizan sigurno biti takmičarski daleko konkurentniji nego u Savino vreme,kod koga je jedino bilo sigurno da će tim, zajedno sa njim, svaku drugu-treću utakmicu nešto uprskati.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.