Почетна / Фудбал / Куп Србије

КУП МЕГДАН СА "УКУСОМ" СКОРИХ ПРОЗИВКИ: Реванш Новосађана за крај серије непобедивости Партизана (19, Арена спорт 1)

Тренер црно-белих Марко Николић уочи прве полуфиналне утакмице Купа Србије против Војводине на „Карађорђу” поручио да реми није добар за Партизан
ФОТО: Н. Неговановић

На конференцији и званично је промовисан наследник Александра Веселиновића. Избор је пао на бившег играча Војводине и репрезентативца Црне Горе Радослава Батака (40). Радио је као помоћник у тајландским клубовима Бурирам јунајтеду и Сисакету.

Нови стратег Војводине није могао да на дебију пожели бољег и квалитетнијег противника.

- Захваљујем се руководству на указаној шанси, многи сматрају да сам неискусан тренер. Нисам могао много да бирам противника, позив је стигао после дуела у првенству. Не постоји идеалан тренутак да се вратим у клуб, који ми је био и остао друга кућа. Позив да предводим клуб у коме сам стекао пуну играчку афирмацију велика је част и обавеза, доживљавам га веома озбиљно и посвећено. Ниједног тренутка нисам постављао никакве услове, ни финансијске ни дужину уговора. Потписан је до јуна, уз опцију на годину. Што се данашњег ривала тиче, бољи почетак од утакмице с Партизаном нисам могао да пожелим. Велик је изазов за играче и мене да већ у првом мечу изборимо повољан резултат без примљеног гола, мирно дочекамо реванш и обезбедимо визу за финале на „Карађорђу”. Гладан сам трофеја – не скрива амбиције Батак.

Навијачи Партизана неспортски су у првенственом мечу скандирали играчима Војводине, упутили увреде. Председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић верује да ће војводинаши навијати фер и коректно.

- Све смо учинили да утакмица с Партизаном протекне у правој фудбалској атмосфери. Новосађани су коректни навијачи и сигурно ће фер и спортски дочекати ривала.

За утакмицу влада велико интересовање. Ради потпуне безбедности у новосадском суперлигашу су одлучили да навијачи Војводине буду на западној, источној и северној трибини. Гробари ће, као и прошлог пута, на јужну.

Мали број улазница пуштен је у продају: запад кошта 800 динара, исток 600 и југ 400. Навијачи Војводине, највероватније, бесплатно ће на север.

Марко Николић, као и Партизанови нападачи, у најави прве утакмице полуфинала Купа Србије с Војводином гађа у мету, већ у првој реченици износећи суштину: 

- Опште је познато да није лако победити истог противника два пута у четири дана – тврди тренер Парног ваљка, са осмехом минулог викенда због минималног тријумфа над Лалама у првенству у Хумској.

Новосађани су још опаснији на „Карађорђу”?

- О Војводини је већ доста речено: изузетно талентован тим, с пуно потенцијала, пре свега петорка: Малбашић, Палочевић, Мелег, Трујић и Бабић, уз два изузетно модерна и брза бека: Антића и Лакићевића и искуство у последњој линији. Непријатна екипа. 

Важите, ипак, за фаворита?

- Партизан има своје квалитете, демонстриране кроз серију од 29 утакмица без пораза: три дербија, дуеле против Војводине, Радничког, Напретка, Вождовца, Младости... Најзаслужнији за тај резултат су моји сарадници и играчи. Поручујем им пред сигурних седам, потенцијално осам утакмица на оба фронта до краја сезоне: задржите глад за победом, као никада до сада. Желимо да остваримо успехе у свим мечевима до краја, па да видимо какве ће то пласмане да нам донесе. Честитам, али још ништа није освојено: гледајући их на тренингу понашање ми улива умерени оптимизам.

Узгред, захваљујући песми с трибина и дешавањима у свечаној ложи порасле су тензије с данашњим ривалом?

- То апсолутно нема никакве везе с нама. Фокус је на ономе на шта можемо да утичемо, показали смо то много пута ове сезоне. Знате кроз шта је овај тим прошао у претходних девет месеци, на унутарклупском и спољном плану. Показао је зрелост и способност да га не дотичу ствари које немају везе с њим. Истину тражимо на терену.

У полуфиналу Купа постоји и поправни?

- Не очекујем да прва утакмица реши путника у финале. Тешко је да у дуелу два квалитетна противника резултат једном дефинише пролаз. Куп је елиминационо такмичење, али овај меч неће то да одреди.

Успели сте да одморите играче: код појединаца се у финишу првенственог сусрета с Лалама осетио умор?

- Имамо тројицу који силом прилика нису били у протоколу на претходној утакмици, некима смо минутажом дозирали оптерећење. Имам групу играча у које имам поверење, није то 11, већ двадесетак момака, немам проблем да неког ставим у тим.

Задовољио би вас и реми у Новом Саду, под условом да постигнете гол?

- Партизан увек игра на победу, јасно као дан. С обзиром на специфичност такмичења, гол у гостима може да вреди и као два, ствара могућност да обезбедимо бољу позицију пред реванш. Као тренер Партизана никад не могу да размишљам да је реми добар.

Војводина је, у међувремену, променила тренера?

- Не познајем Буача и Батака као тренере, само као играче. Батака поготово, чак смо и кратко време тренирали заједно. Добар момак, изванредан ван терена. Знам да је завршио профи лиценцу, чини ми се, у Црној Гори, ово му је лепа шанса, бити тренер Војводине је велика ствар. Ово му је први посао, добио је поверење на основу добре играчке каријере, као коректном момку желим му сву срећу, наравно – после утакмице с Партизаном.

Хоће ли, пак, бити промена у вашем тиму, можда да појачате везни ред?

- Играмо увек с два нападача. Најважније, имамо начин игре, профили играча одређују модалитете. Постоје јасне и тачно одређене ствари дуг временски период. Да ли је то 4-4-2 или 4-2-4, или – како то можемо да зовемо с Леонардом на позицији левог везног и Марком Јанковићем десног? У односу на скаутинг од пет до 10 одсто модификујемо игру да бисмо искористили евентуалне предности у односу на противника.

Гробари ће да вам дају ветар у леђа и у Српској Атини?           

- Очекујем велику подршку Партизанове публике у Новом Саду. У Београду је био фасцинантан амбијент, фудбалерима много лакше за играње. Хоћу да та подршка не јењава, напротив, кулминира у финишу такмичења – јасан је тренер Марко Николић.

Како је првенствена утакмица с Војводином одмицала, чинило се да Партизан пада у игри?

- Нема ту пада, нисам то видео! То је дерби, није дуел са 15, 16. на табели. Озбиљна утакмица, не баш лепа за око, али... Партизан је био компактан, дисциплинован, опаснији у сваком тренутку. Једино тај детаљ, дуга дијагонала, изненадила нас... Познато је да после дербија дође до емотивног и физичког пражњења. Изузетно сам задовољан, није било реално да неко очекује да победимо 5:0.

Како сте задовољни партијама Ел Монира, с неколико потеза „купио” је публику?

- Није доведен онако, без анализе, да му не знамо карактеристике. Да ли има офанзивни квалитет? Апсолутно! Најважније: показује велико побољшање игре у фази одбране.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nemanja vazduhoplovac
Dobro je sto se vraca Everton.
FCV
Necete ni remi dobiti,KUP JE NAS!
Labud
Pascete nicice pred Gorostasom Tawambom.
GNS
Partizan osvaja kup
Marko NS
a Zvezda prvenstvo,sve je već dogovoreno između dva"državna projekta"
Da znate
Pamti Vojvodina kradje partizana tako da ....nece vam biti lako veceras
Labud
Ne, izgleda da samo uplakani gagule pamti.
grobar rs
Moj izbor prvih 11 : Kljajić,Vulićević,El Monir,Ostojić,Milenković,Everton,Radin,Djuričković,Leonardo,Djurdjević,Tavamba. To je moja želja ,a Marko zna najbolje! Srećno i berićetno crno-bela ljubavi!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.