Почетна / Фудбал / Куп Србије

Боаћи промашио пенал против Мачве, али је, ипак, Звезди донео пролаз у четвртфинале Купа Србије

У осмини финала остаје да се 2020. године одигра још меч Партизан - Спартак
ФОТО: В. Марковић

Црвена звезда – Мачва 1:0 (0:0)

Београд - Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 2.000. Судија: Данило Грујић. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић. Жути картони: Бабић, Вулић (Црвена звезда), Илић, Пејовић, Ашћерић (Мачва). Стрелац: 1:0 Ричмонд Боаћи у 66. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гајић, Дегенек, Бабић, Гобељић, Вулић, Кањас, Симић (од 80. Јевтовић), Николић (од 60. Марин), Ван ла Пара (од 60. Вукановић), Боаћи. Тренер: Владан Милојевић.

МАЧВА: Пулетић, Пејовић, Јовановић, Јевтић, Ашћерић (од 90. Тримановић), Вујасин, Марковић, Мијаиловић, Дукић, Илић (од 76. Стефановић), Божић (од 79. Чермељ). Тренер: Драган Аничић.

 

Звезда је доминирала, промашила пенал, и на крају голом Боаћија прошла у четвртфинале Купа Србије победивши Мачву - 1:0.

0. минут: Млађани Вељко Николић дебитовао је у црвено-белом дресу, предвиђају му блиставу каријеру.

3. минут: Сјајна заврнута лопта у петерац Мачве, Боаћи је уклизао, Пулетић се бацио и одбранио ногом, приликом уклизавања Боаћи је направио фаул, па је судија Грујић прекинуо напад црвено-белих.

9. минут: Шут Кањаса са 25 метара, брани Пулетић као мачка.

21. минут: Вулић је из слободног ударца гађао под пречку, Пулетић је био опрезан, избоксовао је лопту у корнер.

22. минут: Шут Гобељића са 22 метра, приземан, уз мало муке Пулетић је укротио лопту.

27. минут: Лоше избијена лопта Звездине одбране, лопта је падала у петерац, најближи јој је био нападач Шапчана Илић, боцнуо је, али је кренуо голман Поповић, скратио угао и одбранио.

28. минут: Нови покушај Вулића из слободног ударца, али право у чувара мреже Пулетића.

29. минут: Центаршут Гобељића, покушај главом Николића са шест метара, али је ударац био преслаб и лопта се нашла у наручју голмана Мачве.

30. минут: После корнера и неколико рикошета у казненом Мачве пробао је ногом Звездин штопер Дегенек, лопта је кренула под пречку након што је закачила неког од играча Мачве, али је Пулетић био на опрезу, одбранио је.

37. минут: Још један покушај Вулића, изузетно добар, али је Пулетић поново одлично интервенисао и лопту скренуо ка корнеру.

39. минут: Корнер, Гобељић је на првој стативи докачио, кренула је ка Бабићу, излетео је Пулетић и опет одбранио.

42. минут: Ван ла Пара је центрирао, лопта је у петерцу падала између голмана Пулетића и нападача Боаћија, нико је није закачио, један грешком, а други јер се није надао да ће први да промаши.

45. минут: на полувремену 11 удараца домаћина (8 у оквир гола), ниједан гостију, 12 корнера Звезде и ниједан гостију, доминација црвено-белих, али на семафору 0:0.

51. минут: Са више од 30 метара пробао је Дегенек да погоди гол Мачве, лопта је фијукнула мање од пола метар поред десне стативе.

56. минут: Први шут ка голу гостију и умало гол. Вујасин је са 20 метара искоса, са капице шеснаестерца, изненадно шутирао, голман Поповић се оклизнуо, пао, али је са земље крајњим напором успео врховима прстију лопту да скрене у корнер.

57. минут: Црвено-бели су брзо извели фаул са 25 метара, лопта је дошла на леву страну, уследио је центаршут, лопта је у казненом у руку погодила капитена Шапчана Пејовића, судија Грујић је свирао пенал.

59. минут: Залетео се Боаћи, голман Пулетић је изашао са линије метар, два, а нападач из Гане је промашио оквир гола, шутирао је поред леве стативе.

60. минут: Тренер Милојевић одлучио се на двоструку измену, увео је капитена Марина и Вукановића. Изашли су Ван ла Пара и дебитант Николић.

63. минут: После полуконтре гостију Божић је шутирао са 24 метра, лопта је пролетела мало изнад пречке.

66. минут: Боаћи је у срцу казненог добио лопту, градио се, Јевтић му је био на леђима, окренуо се, а онда између тројице кроз шуму ногу упутио дијагоналан приземан ударац са десетак метара, Пулетић први пут није успео да одбрани - 1:0.

71. минут: Вукановић је лоше вратио лопту у казнени, бацио се Дегенек и пробао да исчупа ствар, није успео, Ашћерић се нашао сам пред голманом Поповићем, који му је одбранио шут искоса и спречио изједначење.

89. минут: Са тридесетак метара искоса из слободног ударца пробао је Вујасин оштром лоптом по земљи да изненади голмана Поповића, али није успео, сигурно је Зоран приграбио лопту у руке.

Семафор осмине финала Купа Србије:
23. октобар:
Инђија – Пролетер (НС) 2:1 (Бастајић 21, Босанчић 37. једанаестерац - Шћепановић 78. једанаестерац)
ОФК Београд – Радник 1:2 (Величковић 41 - Дамњановић 21, Макарић 78)
Раднички (Ниш) – ОФК Бачка 2:0 (Пантелић 74, Ђилас 77)
Телеоптик – Чукарички 0:1 (Стојановић 31. једанаестерац)
Младост (Лу) – ТСЦ 1:1 - 5:4 једанаестерци (Синђић 31 - Галић 74)
Војводина – Синђелић (Бг) 4:0 (Корховој 5. аутогол, Зукић 36. једанаестерац, 58, Ђурић 81)
20. новембар:
Црвена звезда – Мачва 1:0 (Боаћи 66)
Одложено:
Партизан – Спартак
НапоменаИгра се један меч, као и у свим предстојећим фазама. Четвртфинале је на програму 18. марта 2020, полуфинале 8. априла, а финале 24. маја
Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prcko
Videlo se da razlike u kvalitetu nema ali ima boja dresova.Da su igraci Macve imali zvezdine dresove dobili bar jedan penal i pobedili bi sigurno a sa njihovim sudijama osvojili bi prvenstvo bez problema, naravno da i Dzarovski bude njihov savetnik.
Zuk
Od dve izjednacene ekipe pobedila srecnija i slucajno.
Tranzicija
Pune tribine ludih navijača! Koliko bi ih tek bilo da pola Srbije ne navija za zvezdu?
Zuk
Ne navija za zvezdu pola Srbije nego 95 odsto.Dobro tu se racunaju i seljaci, domacice i oni koji nikada nisu bili na utakmici a polovina od njih, do pet puta uzivotu.
matematika
Al' gde nadjose 2000? Mnozili sa 10?
Stari delija
Penal, kao nama protiv Ukrajine.Sudija pogrešio što nije ponovio udarac, jer je golman istračao pre šuta!Što se igre tiče-katastrofa!!!I mi se nadamo Evropi na proleće!? Hoćemo, pa i Srbija je u Evropi!Dakle od utakmice sa Partizanom, samo smo protiv TSC-a pružili kakvu takvu solidnu igru.Sve ostalo je užas jedan.Ovo rotiranje igrača je ubilo igru ekipe. Razumem da odmoriš 2-3 igrača, ali tumbati celu ekipu, pa i oni ne znaju šta treba da igraju.Ovo je najlošija sezona Zvezde, što se igre tiče, u zadnjih 10-tak godina!
Djeneral Draza
Stvarno ocajna igra, ne znam kako bih je blaze nazvao. Pojedinacno- Simic los, pozicija Gobeljica cist promasaj, covek je operisan od smislenog centarsuta, odbrana cimse malo pritisne zavlada pometnja, Kanjas sve losiji, Van La Para je posebna prica. Imao sam osecaj iz pocetka sezone da moze mnogo, nicim to nije pokazao, ne znam zasto igra tako neofanzivno. Na zimu koga god budemo uspeli prodati od stranaca osim Garsije i Marina, neka idu, plus Ivanic , Simic i jos poneko. Sve uloziti u dva, tri prava igraca koje mozemo uklopiti u te pare. Koji ostanu, u Graficar nek igraju u kontinuitetu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.