Почетна / Фудбал / Куп Србије

Лазар Павловић: Могу много да научим од Суме и Натха

Имам 18 година и стрпљење. Други гол је лепши, међутим, први ми је дражи – казао је Павловић
ФОТО: В. Марковић

Партизанов убедљив тријумф против Спартака (4:0) и пласман у четвртфинале Купа Србије са два ефектна гола ауторизовао је Лазар Павловић, вундеркинд стасао са најбољим оценама у „Земунелу”, уз консензус стручњака – с потенцијалом да, кад дође време, заблиста и на европској сцени.

Црно-бели бисер из Звечке (код Обреновца) дуго је прижељкивао првенац у најдражем дресу, кад... Против Суботичана – не један, већ одмах два!

Тријумф целе екипе, одиграли смо у складу с договором. Идемо у нове победе! – скроман је, уз паролу на крају, креатор „обарања” Голубова на Топчидерском брду.

Похвале су, брзопотезно, почеле да пљуште са свих страна. Комплименте је „сипао” и Милан Ђуричић, најближи сарадник Сава Милошевића, констатујући да Павловић достојно може да одмени повређеног Сејдубу Суму.

„Имам 18 година и стрпљење. Сума и Натхо су старији, могу много да научим од њих”

Наравно, на мени је кад ми се укаже прилика да пружим максимум.

Лазарева „несрећа”: на позицији „десетке”, поред омаленог Гвинејца, изузетно користан је још један зналац – Бибарс Натхо.

Имам 18 година и стрпљење. Сума и Натхо су старији, могу много да научим од њих. Нема потребе да буде другачије.

Интересантно: Павловић је против Спартака одиграо 18. утакмицу за Парни ваљак и тек други пут био стартер?!

Претходно, такође у најмасовнијем такмичењу, прошлог пролећа против Радничког у Нишу, у полуфиналу.

Вредно радим на тренинзима и, као што рекох, стрпљиво чекам шансу. Драго ми је што сам је искористио против Суботичана и постигао првенце...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 12. март. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tima
Treba decka istrpeti pogotovo kad je titula daleko. I ubaciti jos nekog mladog ali koji zasluzuje da dobije sansu,koji je gladan. Ne kao nabedjene igrace kao Djerlek i slicne...koji su forsirani bez razloga
Daki
Dečko, uči sam, jer od Sume, Asana i društva, možeš samo naučiti kako se svakog 1.u mesecu, na blagajni uzima silna lova...
Pigeon
Naravno. I treba, vec sam pisao o tome ovih dana. Samo da nisu ovo prazne, kurtoazne reci...
Pigeon
Potpuno se slazem. Gledam igrace njihovog uzrasta sirom Evrope-pa vec u zube mogu da nose protivnika ili je to zilavo, brzo, sportski bezobrazno...Kod ovih nasih samo u naznakama. da ne govorim o tehnickim elementima. prijem lopte, pas, centarsut i po meni veoma znacajna igra sa obe noge...Gledajuci ovako, samo bi Stevanovic, po meni, u ovom trenutku mogao da se "bori" u tim evrozahtevima, pogotovo sto je on i najmladji. Naravno ni ovi sa po 18 god. nisu prestareli, ali su vec na granici kada se posteje pravi ili ostajes da tavoris po nekim "levim" ligama...
dejavu
Decu naravno pricaju,a sta stvarno ispadne, jedino vreme moze da pokaze.Ali zajednicko za sve igrace veznog reda iz naseg podmlatka, je da u seniorske vode u startu krecu sa velikim problemima snage i/ili brzine, izdrzljvosti,cvrstine. Zato dugo nismo izbacilo skoro nijednog veznjaka evropskog formata. Donekle,uzimajuci u obzir klubove za koje je nastupao, Ljajic moze da se podvede u tu kategoriju. Ali i kod njega su ocigledna ta ogranicenja. Zar neko misli da su Fica i Lazar bitno drugaciji? Upravo u ovom uzrastu se i pravi najveca greska sa njima,tako je upropascen i spomenuti Djerlek, koji je recimo u mladjim uzrastima bio i kapiten, i veca nada od obojce. Umesto da se zakljucaju u teretanu i sa kondicionim trenerom,oni se porede sa Saletom Ilicem koji 3kg nikad nije podigao,i velica se njihov nekakav talenat uz neizbezno " samo jos da stasaju,steknu iskustvo". Problem broj 1 je dakle struka. I dokle god se to ne promeni,gledacemo iste stvari, iz godine u godinu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.