Почетна / Фудбал / Куп Србије

Звезда Купа Србије Слободан Тедић: Хоћу трофеј!

- Већ у другу утакмицу улазимо исто. Лоше прво полувреме и одлично друго где све решавамо. Није нам ово први пут, дешавало нам се то и раније – казао је Слободан Тедић
ФОТО: М. Рашић

Стигао је пре три године Слободан Тедић у „пакету” са Петром Мићином и Слободаном Рубежићем на Баново брдо из Војводине, као „клинац” који обећава, мада тако у Новом Саду очигледно нису мислили, кад су га тако лако пустили.

С друге стране у Чукаричком су имали слуха, а и добро око да препознају квалитет у тројици младих играча.

Први се у фудбалске висине винуо Петар Мићин, брзо је завршио у Удинезеу, други пројекат управе Чукаричког био је Слободан Тедић, а трећи за следећу сезону штопер Рубежић.

За нападаче треба имати стрпљења. И, истрпео је тим Тедићеву младост на почетку, а шансу је добио још код Ненада Лалатовића. Ипак у „ватру” ону праву гурнуо га је минуле сезоне Симо Крунић, данас је код Веселиновића једноставно једина опција у нападу Чукаричког.

Не зато што у клубу немају другу, већ је и најбоља, а у прилог томе говоре и голови. У два меча наставка првенства од четири гола Брђана, сви су дело управо Слободана Тедића.

Последња три много су важнија јер су Чукаричком у четвртфиналу Купа Србије обезбедила победу против Радничког – 3:2.

- Већ у другу утакмицу улазимо исто. Лоше прво полувреме и одлично друго где све решавамо. Није нам ово први пут, дешавало нам се то и раније. Морамо ове преостале мечеве да одиграмо боље, да почињемо као што то чинимо у другом полувремену, биће нам онда много лакше. Мислим да нам се осцилације у игри јављају јер имамо млад тим, а неколико старијих играча не могу баш све да контролишу. Ипак, кад сви падају у финишу меча, Чукарички је ту најјачи, јер имамо младе играче пуне жеље за афирмацијом, мотивом – објаснио је Тедић, јунак утакмице против Нишлија.

Колико сте порука и позива добили после утакмице?

- Брдо! Не знам ни сам колико је порука и позива стигло, искрено нисам стигао све да прочитам. Хтео сам да угасим телефон у једном тренутку, да ме не боли глава. Углавном јавио сам се породици, испоштовао и другаре. Честитали су и Матијашевић, Миросављевић...

Да ли сте после 0:2 за ривала већ видели дебакл вашег тима?

- Искрено, мислио сам да ако издржимо до полувремена са тим резултатом 0:2, да имамо неке шансе. Међутим када смо дали гол из пенала у финишу првог полувремена веровао сам у преокрет. Онда је уследио пенал за Раднички. Био сам убеђен да ће бити 1:3 и да тек онда нећемо моћи да их стигнемо. На срећу Петровић је одбранио пенал, а онда сам био сигуран да не можемо да изгубимо.

Играо се продужетак када сте постигли трећи гол, ипак да ли сте пре тога размишљали о једанаестерцима?

- Кад сам дао други гол био сам убеђен да ћу дати и трећи. Рекао сам неком од саиграча, мислим да је Шапић у питању: не брини, нећеш шутирати пенале.

Да ли се сећате шта су вам рекли саиграчи у оном „букету” радости, после гола?

- Не сећам се, знам само да су ме „излупали” по глави, Белка највише, још ме боли глава.

Пет година је прошло од јединог трофеја Чукаричког у историји клуба, можете ли да поновите успех?

- Наравно. Циљ нам је да узмемо куп и уђемо у Европу.

Да ли су вас звали можда из Манчестер ситија, прате ли ваше игре?

- У Манчестер ситију прате пријатељске утакмице на припремама, а да неће сад ове битне?! Добио сам честитке из клуба, наравно.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Neee.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.