Почетна / Фудбал / Куп Србије

ФСС: Пораз у финалу Купа од првака државе не доноси Лигу Европе

Поражени финалиста Купа Србије од ове сезоне неће остварити пласман у квалфикације за Лигу Европа, ако победник тог такмичења освоји и првенство, одлучио је Извршни одбор Фудбалског савеза Србије (ФСС)
ФОТО: Н. Неговановић

У том случају, пласман у квлафикације за Лигу Европа оствариће четвртопласирана екипа у Супер лиги Србије.

До сада, у случају да један клуб освоји дуплу круну - титулу шампиона и трофеј у Купу, у квалификације за Лигу Европе проходност је имао поражени финалиста Купа, али од ове сезоне уводи се промена и проходност у квалификације имаће први клуб са табеле после оних који су то право већ остварили, а не поражени финалиста.

Чланови Извршног одбора усвојили су и предлог чланова Комисије ФСС за трансфере и статус играча да се у периоду од 1. децембра 2014. до 15. јануара 2015. године обави процес пререгистрације играча, како би се омогућио лакши рад.

Такође, од сезоне 2014/15. у Лиги шампиона младих учествоваће 64 клуба, па ће тако и Србија имати представника – првак омладинске лиге из текуће сезоне. 

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

teodor
Ovo samo govori da bi Kup Srbije morao mnogo bolje da bude marketinski ispracen. Motiv da bude dobra nagrada za ulazak u polufinale i finale i, naravno, pobedniku. Zar je problem da sampion dobije cek od 500 hiljada a pobednik kupa 300 hiljada evra?! A da drugi u Ligi dobije 200 hiljada , a treci 100 hiljada evra, koliko i svaki polufinalist kupa? FSS mora da obezbedi te nagrade, a to bi bio veliki podsticaj klubovima . Nema se para? A ima za silna putovanja po svetu i jagnjece brigade!
mix
Opet je nejasno....! A sta ako finalista bude tim koji je osvojio drugo ili trece mesto (time vec obezbedio ucesce u LE) i npr neki tim ispod togtreceg mesta ili drugoligas? Ide li tada cetvrti na tabeli JSL u LE? FSSS mora da to bolje pojasni. Jasno je jedino da, u slucaju duple krune, cetvrti na tabeli JSL ide u LE....
2 ili vise karaktera
dobro pitanje kad se novinar nije setio da pita ili razjasni, nesto tako osnovno... verovatno da ako bilo koji od prva tri tima iy prvenstva osvoji kup, u evropi ide i 4. iz prvenstva.
slobodan
Ovom odlukom Kup takmicenje i definitivno gubi svaki svoj smisao...
asa
asdad
Uefa
Ovo je uefa odlucila na pocetku sezone tako da FSS morao to da promeni, inace u svim ligama porazeni finalista kupa nece imati pravo da igra evropu. Steta nece biti vise "malih timova" u LE.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.