Почетна / Фудбал / Куп Србије

Шокантно финале у Нишу, Војводини Куп Србије, Партизан без трофеја!

Дуго ће се препричавати финале Купа Србије у Нишу, али ће се и памтити да је Војводина по други пут освојила трофеј у најмасовнијем домаћем такмичењу
ФОТО: И. Веселинов
Војводина – Партизан 2:2 (1:0), једанаестерцима 4:2
Стрелци: 1:0 – Вукадиновић у 38, 2:0 – Бојић у 56, 2:1 – Ф. Стевановић у 80, 2:2 – С. Павловић у 90+6. минуту.
Стадион: „Чаир”. Гледалаца: око 8.000. Судија: Данило Грујић. Жути картони: Саничанин, Бојић, Андрић (Војводина), Витас, Ф. Стевановић, С. Павловић (Партизан).
ВОЈВОДИНА: Роцков, Андрић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић, Стојковић, Дринчић, Човић, Вукадиновић (од 65. Гемовић), Бојић, Мркаић (од 55. Деветак).
ПАРТИЗАН: Стојковић, Милетић, Остојић (од 46. Витас), Павловић, Урошевић, Здјелар, Шћекић (од 46. Сума, од 77. Л. Павловић), Л. Марковић (од 33. Ф. Стевановић), Натхо, Асано (од 72. Матић), Садик.

 

По други пут у историји Војводина је освојила Куп Србије. Савладали су Новосађани фаворизовани Партизан у финалу на нишком „Чаиру”, и то без помоћи својих навијача, који су меч гледали преко видео бима на „Карађорђу”.

Препустио је Ненад Лалатовић теренску иницијативу Партизану и колеги Саву Милошевићу, решио је да његов тим чека своју шансу.

И прву коју је дочекао, прву изгледну, на овом мечу номинални домаћин је искористио, у 38. минуту Вукадиновић је погодио на асистенцију (случајну или намерну, небитно) Бојића.

Кренуо је Партизан далеко агресивније у наставку, али се видело да им је одбрана порозна. Овога пута, два пута је киксирао нови штопер Монака Страхиња Павловић, други пут га је у 56. минуту надмудрио Бојић.

Но, нису се Београђани предавали. Измене су уродиле плодом, додуше била је то принунда, али је Филип Стевановић голом у 80. минуту покренуо свој тим.

И кад су сви очекивали крај меча, Страхиња Павловић је показао да грешке могу да се дешавају, али да је он класа од фудбалера. У буквално последњим тренуцима захватио је „маказице” за екстазу Гробара и продужетке.

У додатних два пута 15 минута није било узбуђења, а потк  је уследила пенал-серија. У Партизану преко гола су шутирали Витас и Здјелар (погодио пречку), у Војводини су сви били прецизни за трофеј.

Ток меча:

0` Углавном очекивани састави оба тима, тренери Ненад Лалатовић и Саво Милошевић извели су оно најбоље што имају.

У Војводини на клупи су: Симић, Деветак, Зукић, Нешковић, Гемовић, Стојисављевић и Ђуричин, у Партизану шансу чекају: Н. Стевановић, Л. Павловић, Витас, Сума, Брежанчић, Ф. Стевановић и Матић.

ФОТО: В. Влајић

Јасно је да ће далеко већу подршку у Нишу имати Партизан, посебно због чињенице да су навијачи Војводине најавили бојкот овог меча. Уз додатак, стадион ће бити прилично попуњен, односно чини се да су све улазнице које су пуштене у продају (отприлике половина капацитета „Чаира”), рспродате.

8` Прво узбуђење на мечу, Садик је вукао лопту и ушао у шеснаестерац, проследио је лопту до Асана, који је успео да шутира са 14 метара, изблокиран је, лопта је дошла до Лазара Марковића, чији је шут главом лако зауставио Роцков.

11` Прва одлична прилика, Садик је лепо прошао кроз разређену одбрану Војводине и проследио лопту ка Асану, који је клизећим стартом захватио лопту, али је сјајно постављени Роцков спречио вођство Партизана.

24` Оба тима су веома опрезна, Партизан за нијансу агресивнији, али већ дуго није било узбуђења пред головима Стојковића и Роцкова.

33` Прва измна на мечу, принудна. Због повреде терен је напустио Лазар Марковић, у игри је млади Филип Стевановић.

38` ГОООООООООООООООООООООЛ

Вребала је Војводина своју шансу и прву велику је искористила. Мркаић је показао да и Страхиња Павловић није свемоћан, издржао је дуел са новим штопером Монака, проследио лопту до Бојића, који је чини се шутирао, али је на другој стативи лопту сачекао Вукадиновић, који је лако убацио у тада већ небрањену мрежу – 1:0.

45` Четврти судија показао је два минута надокнаде.

45+2` У буквално последњим тренуцима првог полувремена Натхо је магично протурио лопту кроз ноге чувару, додао је лопту до Асана, који је са 16 метара шутирао, али високо преко гола Роцкова. Одмах потом Грујић је послао играче оба тима у свлачионицу.

46` Двострука измена у Партизану, уместо Шћекића и Остојића на терену су Сума и Витас.

47` Агресивно је кренуо Партизан у наставку, после само два минута имао је добру прилику, али је Роцков скинуо шут Садика.

49` Каква прилика за Војводину! Напали су Новосађани са само двојицом играча и то је био огроман проблем за одбрану Партизана. Човић је сјајно проиграо Мркаића, који је ушао у шеснаестерац, финтом се ослободио чувара, али је из изгледне позиције шутирао поред Стојковићевог гола.

52` Садик прави огромне проблеме Новосађанима, сада се лако ослободио чувара и избио „очи у очи” са голманом Војводине, шутирао је са ивице шеснаестерца, али је Роцков маестрално одбранио.

55` Прва измена Ненада Лалатовића, уместо одличног Мркаића на терену је Деветак.

56` ГОООООООООООООООООООООЛ

Какав шок за Партизан! Поново је Страхиња Павловић био немоћан, поново је то искористио Бојић, који је прошао скупоценог штопера црно-белих, потом и завршио акцију голом – 2:0.

65` Друга промена у новосадском тиму, Гемовић је на терену уместо стрелца водећег гола Вукадиновића.

68` Какав шут Витаса, са 35 метара, можда и више, штопер Партизана је опалио по лопти, а она је погодила стативу. До овог момента утишани Гробари поново су запевали песме подршке свом тиму.

71` Због жестоких протеста Ненад Лалатовић је добио жути картон, као последњу опомену од судије Грујића.

72` Четврта измена у Партизану, уместо бледог Асана, на терену је Бојан Матић. Милошевић је одлучио да до краја меча игра са два шпица, сасвим логично.

74` Садик као да игра сам, уз појединачне бљеске саиграча. Нигеријац је опалио по лопти са 18 метара, она је завршила за мало преко гола Роцкова.

77` Још једна принунда, иначе пета и последња измена у Партизану. Место повређеног Суме на терену је Лазар Павловић.

80` ГОООООООООООООООООООООЛ

Вратио је Филип стевановић наду Гробарима. Сјајно је Садик исконтролисао лопту, потом још лепше асистирао младом Стевановићу, на којег је Саничанин жестоко стартовао, али је овај успео да савлада Роцкова – 2:1.

81` Одмах мења Лалатовић, уместо Човића на терен је послао екстраталентованог Дејана Зукића. Такође, Бојића је заменио Стојисављевић.

83` Сјајан шут Филипа Стевановића са више од 25 метара, Роцков је крајњим напором избио лопту у корнер.

90` Четврти судија показао је шест минута надокнаде.

90+1` Садик је тукао из непосредне близине, Роцков је одбранио, али су црно-бели добили корнер. После седмог убацивања из угла Партизана, резултат је остао непромењен.

90+3` Страхиња Павловић је прекомандован у напад, а у трећем минуту надокнаде био је опасан по гол Војводине, али је Роцков успео да одбрани његов шут из тешке позиције, искоса са леве стране.

90+5` Роцков је кренуо на једну лопту, али му је она испала, Партизан је добио корнер.

90+6` После убацивања из угла Страхиња Павловић је поништио све своје грешке. И то на какав начин! Захватио је штопер Партизана лопту „маказицама”, шут је био изузетно снажан, прејак чак и за Роцкова – 2:2.

90+9` Краткотрајни прекид, Лалатовић је са трибина гађан парчетом столице.

102` Напокон је Данило Грујић означио крај, играће се продужеци, два пута по 15 минута. Ако и тада остане нерешено, изводиће се једанаестерци.

100` Садик је поново умакао одбрани Новосађана, Бралић га је срушио, за мало изван шеснаестерца. Партизан је добио слободан ударац, извео га је Натхо, који је пребацио живи зид, али и гол Роцкова.

105` Мало тога смо видели у првом продужетку, оба тима била су врло, врло опрезна, чекала су грешку ривала, али ње није било.

110` Напокон шанса, шутирао је Садик, Стојисављевић је успео да га изблокира, црно-бели су добили корнер.

116` Покушај Витаса из слободног ударца са више од 30 метара, лопта је закачила једног играча Војводине за нови корнер црно-белих. После убацивања из угла, Витас је направио прекршај у нападу.

119` Лоша одлука Грујића, није пустио предност у контри Војводине, зауставио је игру и доделио жути картон Павловићу, а Новосађанима слободан ударац на њиховој половини.

120` Четврти судија показао је минут надокнаде.

122` Данило Грујић је одсвирао крај другог продужетка. Једанаестерци ће одлучивати о освајачу Купа Србије.

Пенал серија:

0:1 – Роцков је погодио страну, али је Натхо био изузетно прецизан, голман Војводине није имао шансу.

1:1 – Аранђел Стојковић је кренуо, па застао, и голман Партизана Владимир погодио је страну, али је прерано пао.

1:1 – Витас је шутирао у стилу Серхиа Рамоса, високо преко гола Новосађана.

2:1 – Гемовић је одмах искористио кикс Витаса, постигао је прелеп погодак „пањенком”, Војводина има предност.

2:2 – Као да је далеко искуснији, Филип Стевановић је лако голмана Роцкова послао у једну, а лопту у другу страну за изједначење.

3:2 – Левоноги Деветак је био изузетно прецизан, погодио је Стојковић страну, али је резервиста Новосађана био изузезтно прецизан. Уследио је жесток сукоб Натха и Деветка, за жестоке чарке у рестриктивном простору. Веровали или не, Грујић је морао да дели картоне, жути је добио Деветак, а црвени Немања Стевановић.

3:2 – Пауза није добро деловала по Здјелара, и он је шутирао као Витас, мало прецизније, погодио је пречку.

4:2 – Прву меч лопту на пенал-рулету искористио је Ђорђевић, Војводина је освојила Куп Србије!!!

Коментари56
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Savoje definitivno postavio ziherasku i kukavicku taktiku protivu "slaninara". Tek kada su gubili sa 0:2 poceli su da napadaju iako su napadacki definitivno bolja ekipa. Licno, ne verujem da ce Savo ikada postati kvalitetan trener jer trenerski defanzivno razmislja, iako je bio napadac. On je samo novi dok,az ada kvalitetan igrac ne mora nuzno da bude i kvalitetan trener. Mislim da vec za narfednu sezonu moramo naci novog trenera. Licno, voleo bih da se vrati Nikolic zato sto je ekipa kada je on bio sef struke, imala i igru i rezultate. Savo bi mozda mogao da bude sportski direktor ili tako nesto, ali definitivno nije za trenera.
Acko
Partizan je ,kada se sve sabere, promasio bar pet izglednih prilika, izveo 15-20 kornera, imao daleko veci posed lopte. Partizan je bolji ti od Vojvodine, a izgubio je samo zbog kardinalnih i atipicnih grešaka Pavlovica. Lalatovic je jos jednom dokazao da je izuzetno bezobrazan i neobjektivan covek izjavom "da su zasluzili pobedu u regularnom delu". U regularnom delu u kome su dva puta sutnuli na gol... Parni valjak mora da se oslobodi sledecih fudbalera i dovede kvalitetnije zamene-Vujacica, Vitasa, Brezancica, Smiljanica i Markovica. Mislim da je i Stojkovicu vreme za penziju i da njegovo mesto zauzme Stevanovic jer Stojke vise nema brze reakcije i pravi dosta kikseva (onaj kiks u revansu protiv Az alkmara je bio kriminalan). Goruce pozicije su desni bek i napadac i one MORAJU da budu resene ako klub ima ambicije da napadne Ligu Evrope (titulu vise i ne ocekujem).
Acko@nekrolog
Vazno da si ti strucnjak.
Dule "Grobar"
Za Ligu Evrope treba malo vise tj. mnogo vise cak i da bi se ostvario samo plasman za prolecni deo takmicenja...
Прикажи још одговора
misa tumbas
ja sam rekao vec mnogo puta a ljudi mi daju minuse...Partizan je bolestan i to vec dugoooo. Uprave urnisu klub i klubsku kasu u saradnji sa huliganima i menadzerima. Igraju igraci sumnjivog kvaliteta ali se za njih uzimaju procenti i kes u svoj licni dzep. Zao mi je Save jel se uhvatio pogresnog drustva i on ispade zrtva , isto kao i Bata. Najgore je sto ja nevidim skori oporavak jel u nasoj zemlji se sve radi preko sile i kriminala . Treba nam postena osoba na celu kluba al to nece skoro da se desi
misa tumbas
druze ne znam jel korona ili sta....nigde nisam napisao da je bilo sjajno dok je bio Djura.Jasno sam napisao da je Partizan vec dugooo bolestan i da uprave !!! znaci ne ova ,nego uprave kradu godinama . Idi pecaj,setaj pored obale, uzmi knigu procitaj...napet si mnogo.
Ko o cemu gurva o postenju
Bas mi lepo ovo kada procitam. Dok je bio Djura Frizura u Srbiji je teklo med i mleko , plate 10 000 eura a standard na kome nam zavidela Svajcarska. Partizan u tom zlatnom dobu Srbije osvajao titule posteno pobedisvi Novi Pazar jedva na svom terenu uz veliku kradju pa zatim ostale klubove. Znaci cim Partizan osvaja titule to je demoktratska Srbija i tu nema sile i kriminala ne ne ne.. Djura nije muvao nista i krao novac u neke sumnjive privatizaije i nije vrsio pritisak na sudije
Karlo Veliki
Odlican finale koji je Vojvodina srcem dobila. Uprava FKP ostala je bez razloga da ne sazove vanrednu Skupstinu. FKP je ponizen zbog skupe selekcije losih i fizicki nesposobnih igraca, koje nisu doveli navijaci vec treneri i Uprava. Svaki igrac je placen bar koliko 4 igraca Vojvodine, da bi VVV Uprava imali razlog za svoja primanja. Lalatovic je kao trener ekstra klasa za Sava, koji uvek igra sa 10 igraca, jer Miletic ne zna sta igra. Matic, Urosevic,Vitas, L.Pavlovic, Scekic, Zdjelar, Suma, Markovic, Smiljanic, Brezancic,...moraju napolje. FKP je potreban trener, a ne slikar, muzicar, glumac, pisac, vodoinstalater,. Neko ko je srcem posvecen timu i koji prati moderne trendove. Uprava i treneri da podnesu ostavku Skupstin. Ovaj FKP nije za Evropu, pa ce morati sve ispocetka sa budzetom od oko 3,5 miliona evra. Na celo kluba neko ko ima mozga i voli klub, mozda Bodiroga ili Kicanovic, u Upravnom odboru privrednici i bankari, a ne samoupravljaci, igraci profesionalci,a ne drugari.
Madjionicar
Savi treba spakovati otkaz jos koliko danas. Ne znam ko bi ga mogao zamjeniti, ali me to u ovom momentu ni ne interesuje jer je evidentno da sa Savom nema buducnosti. Covjek jednostavno nema znanje da bude trener. Nacin na koji je ova utakmica vodjena i nacin na koji je vrsio izmjene je komican. Neko ce reci kako je vecina izmjena bila isforsirana. Nije istina. Nista tu nije bilo isforsirano nego je samo jos jedan pokazatelj koliko covjek nema pojma. Pocinje utakmicu sa Markovicem u prvih 11 i onda naravno mora da ga vadi iz igre vec u 30. minutu. Da li je to stvarno bila isforsirana izmjena ako znamo da se mogla sprijeciti time sto je Stevanovic mogao i morao da pocne utakmicu? Dalje, na poluvremenu mjenja Ostojica za Vitasa? Da li je i to isforsirano ili se i to moglo sprijeciti? A sta tek reci za uvodjenje Sume koji se onda kasnije naravno povrijedio i time direktno isforsirao da utakmicu zavrsimo bez pravog krila u timu? Sta god je covjek mogao da uradi pogresno danas, uradio je.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.