Почетна / Фудбал / Лига Европе

Станковић о искључењу: Ништа ружно нисам рекао, само сам питао да ли је био фаул

Звезда је у Зинсхајму изгубила од Хофенхајма са 2:0, у првом колу Групе Л Лиге Европе
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да су његови фудбалери заслужили више вечерас против Хофенхајма и да није задовољан због пораза.

- Момци су заслужили више. Не могу бити задовољан поразом. Момцима не могу ништа да кажем, играли су фајтерску, поштену, мушку утакмицу. Пружили смо одличан отпор. Ситнице одлучују, тако је било вечерас. Јака утакмица, добра за Црвену звезду. Успели смо да парирамо, да будемо равноправни - рекао је Станковић.

О кључном детаљу у 64. минуту...

- Честитао бих играчима, јер су данас били феноменални. Пораз боли, али то су утакмице у Европи, где секунд може да одлучи на чију страну ће меч да превагне. Судија је могао да свира фаул, можда и није био или је био, са стране је деловало тако. Из тог прекршаја смо примили гол и утакмица је отишла у њихову корист. Жао ми је због тога јер је Црвена звезда изгледала много добро на терену. Имали смо наше шансе, али када направиш три или четири прилике, онда мораш да их искористиш. На добром смо путу. Још једном, били смо одлични

Звезда је у Зинсхајму изгубила од Хофенхајма са 2:0, у првом колу Групе Л Лиге Европе.

- Они су добра, уиграна екипа. Ситнице су учиниле да превагне на њихову страну. Други гол је поклоњен. Не волим поклањање, поклоњене голове. Можда смо могли да будемо мало мирнији у контранападима, оставили смо пар лопти које није требало. Али, једва чекам да се настави Европа, да се игра - казао је Станковић.

Пун је похвала за младе играче којима је ово било „ватрено крштење“ у Европи:

- Презадовољан сам како су одиграли. Почев од Ераковића и Николића, па до Петровића који је ушао у другом полувремену. Не треба да бринемо за будућност, јер смо добили правог штопера у лику Ераковића. Не би ни он био добар, да остали нису били одлични. Први пут смо играли са три играча у одбрани, нисмо имали много времена да то спремимо, али сам задовољан како смо изгледали на терену. Није било фудбалера који је лоше одиграо вечерас и заиста не може ником да се приговори. То су мечеви који се ломе у секунди и жао ми је што смо изгубили, али ћемо наставити да радимо и нећемо одустати од циља.

Станковић је искључен после водећег гола Хофенхајма.

Упитан је зашто му је судија дао црвени картон.

- Не знам, ништа ружно нисам рекао. Први пут сам био опоменут због клупе, а други пут сам мирно и без увреда питао зашто није свирао фаул и добио сам црвени картон. Није леп пример, али нисам ништа лоше урадио. Жао ми је што сам оставио екипу, али то је била реакција на несвирани фаул.  Узимам сву одговорност, он је имао више расправе са клупом, него са мном. Енергично сам водио утакмицу, као што увек радим, али ово нема везе с везом - навео је Станковић.

Станковић сматра да је приступ са вечерашњег меча кључан и за даље дуеле тима у Лиги Европе.

- Једва чекам утакмицу на Маракани. Са оваквим приступом, односном и борбом, Црвена звезда може да очекује да узме бодове од следећег противника, то је сигурно. Данашња игра је водиља како треба да наставимо да делујемо у Европи. Немамо чега да се стидимо, напротив, треба да будемо још снажнији, енергичнији и да верујемо. Нема разлога да одустајемо, момачки смо одиграли вечерас. Победа Либереца над Гентом само показује да је група уравнотежена и да свако сваког може да добије. Надам се да ће наше наредне утакмице то показати - подвукао је Станковић.

Звезда ће наредну утакмицу у Лиги Европе играти наредног четвртка у Београду против Слована из Либереца.

Коментари50
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Danke Dojcland
Sledeci.
Rajko Prole
Hoffenhajm igrao bez devet igraca i videlo se da im nedostaju a narocito Kramaric.Da je on igrao bilo bi najmanje pet komada.Nije vazno bice u revansu.
gulla
Ne znam kakav je trener Stankovic(ili tacnije da li ce uopste biti ),ali ne vidim njegovu krivicu,jer sa ovim krs timom je ostvario jedini cilj,a to je pristojan poraz.Pa koje to igrace sampiona linglonga BILO KO zeli da kupi za BILO koje pare.Ali svi znamo da je tu dobri duh da ubaci milione,a deca neka se lece sms porukama.
KOMŠIJA kluba malog,109 puta u derbiju pregaženog
Šta reci,osim da vecina navijaca večitog drugog,vicepenaltizana iz Humske,nosi tolike komplekse i frustracije u sebi jer je u fudbalu Zvezda za njih nedostizna. Znaju to oni dobro pa zato tolika zloba na svakoj vesti o Zvezdi. E suze grobarske..vecini vas je Pancev u Bariju upropastio detinjstvo i mladost,nema vam leka...
Dusan Dzigurski Dzigurica
Ne navijam za Partizan vec za Vardar iz Skoplja ali mislim da vi zvezdasi koji zivite u 1991. niste nista drugo nego nostalgicari koji ne mogu da prihvate realnost. A realnost je da ste u Evropi treca klasa, pa pobedi vas jedan prosecan nemacki tim.
РЕАЛИСТА
Станковић: ''Ништа ружно нисам рекао''...оккккк верујем ти на реч. Алиии... морам веровати и својим очима да наша игра како у првенству тако и у Европи нема везе са везом... ту је сав проблем Звезде и нас навијача. Као навијачу Звезде, је.е ми се да ли си шта рекао или ниси, говорити шта хоћеш, само дај нам Звезду која игра фудбал који је играла до у задњих 15-20 година.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.