Почетна / Фудбал / Лига Европе

ДАН ЕВРОПСКОГ ПРОЛЕЋА - Звезда у Белгији без ударних игала (18.55, САСТАВИ)

Шеф стручног штаба Црвене звезде поручује да се шампион Србије неће бранити у Генту, али да је реми задовољавајући исход
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Гент нема ни бод после три кола, али гаји наду да може у шеснаестину финала Лиге Европе. Зацртали су и белгијском клубу план да савладају Црвену звезду и Либерец на домаћем терену, а затим потраже пролаз у Немачкој. Није немогуће, али јесте тешко изводљиво.

- Док има шансе, морамо да се боримо. Мисија против Црвене звезде је јасна, а то је победа од два разлике – истакао је Вим де Декер, шеф стручног штаба Гента.

Гент је коначно ушао у добру серију у првенству, у последња три кола освојио је девет бодова. Савладао је на гостовању Шарлроа, ремизирао са Андерлехтом.

- Напокон смо добили награду за труд. Морамо да искористимо ритам у којем се налазимо

Због коронавируса Гент данас не може да рачуна на Депотра, Јаремчука и Пластуна.

- Не видим одсуство неколико играча као проблем, јер сам приметио изузетног Букарија са сјајном подршком саиграча против Шарлора. У првој утакмици са Црвеном звездом морали смо да се прилагођавамо повредама и одсуствима због короне, сада више можемо да користимо сопствене снаге. Јаремчук је најближи повратку, али тешко је да се врати за овај меч. Чак и да добије негативан налаз, мораће мало да сачека, јер је медицински тим у дилеми какве последице могу да се јаве. Очекујемо негативан тест Пластуна, али он је сада болестан.

За разлику од прве утакмице, Де Декер може да рачуна на опорављеног од корона вируса команданта одбране Микаела Енгаду-Енгађуија.

- Имао сам главобољу, упалу грла, губитак укуса, бол у грудима. Првих дана физички није било лако. Још нисам сто одсто спреман, али растем до најбољег нивоа. Нисам мислио да могу да играм 90 минута у Шарлроа. Уз дужно поштовање Звезди, али уз мало више концентрације, можемо да победимо – рекао је Енгаду-Енгађуи.

Без стрелаца од пре три недеље против Гента, Александра Катаија и Гелора Канге, Црвена звезда ће вечерас у Белгији против истог противника покушати да направи кључни корак ка европском пролећу. Бод шири видике ка шеснаестини финала, а победа би довела српског шампиона у сјајну позицију.

Као никад пре од како је тренер Црвене звезде није се Дејан Станковић срео са толико кадровских проблема, али млади стручњак размишља позитивно и показао је на конференцији за медије у Белгији поверење у све момке који су допутовали у Гент.

- Постоје проблеми са повредама, али оне су саставни део фудбала и о томе сам много пу-та причао. Чињеница је да ћемо играти без петорице који су играли у Београду против Гента, али имамо 20 стартера. Знам које смо фудбалере оставили код куће и колико они значе за Звезду, али нема алибија. На нама је да се адаптирамо на ситуацију. Имамо екипу која ће се супротставити Генту и она је спремна за меч. Видећете какав ће тим изаћи, ве-рујем у све њих. Нећемо да се бранимо – истакао је Дејан Станковић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Чињеница је да Гент игра боље него што резултати показују, видело се то и у Београду кад је мало недостајало да изједначи.

- Гент је једна од бољих екипа у групи и њихов проблем није игра, већ резултат. Требало је да освоје више бодова него што табела показује, када се узме у обзир њихов квалитет.

Упитан је од српских новинара Станковић и да ли би се задовољио бодом у данашњем мечу...

- Не можемо да се концентришемо на један резултат, иако реално кажем - реми би нам одговарао. Циљ нам је да одиграмо добру утакмицу и останемо непоражени. С друге стране, они ће сигурно ићи на победу, тако да ћемо бити спремни за све што се дешава на терену и покушаћемо да одговоримо на прави начин.

У минулом колу, Гент је победио Шарлроа на гостовању и потврдио успон форме. Стручни штаб Црвене звезде, наравно, анализирао је детаље са тог меча.

- Утакмица против Шарлроа је једна од бољих коју су одиграли у последње време. На по-четку су имали проблеме, а после су били доминантни. Њихов менталитет је такав да ће ићи на победу, они не могу другачије. Видело се то и против Роме прошле сезоне. Не прилагођавају се, већ играју своју игру. Изгледали су добро и без најбољег стрелца Јаремчука.

Звездино европско пролеће велики је мотив за Станковића и екипу, није одступао од тог циља ни после стартног пораза од Хофенхајма.

- Пре него што је почела групна фаза Лиге Европе, причао сам да ћемо урадити све што је у нашој моћи да то такмичење играмо и на пролеће. Ишли смо меч по меч и нисмо обраћали пажњу на друге резултате, већ смо гледали само себе. Одиграли смо три различите утакмице, све са циљем да одузмемо противнику оно што најбоље ради, а да извучемо максимум из наше игре. Тако смо се спремали. Нисмо били оптимисти, већ реалисти и свесни да ако урадимо све што умемо и знамо, можемо да останемо у Европи. Да ми је не-ко понудио шест бодова из прва три кола, прихватио бих - закључио је Дејан Станковић.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

samo glinas...
"Mister"je večeras sve demantovao!Bravo bata-Stane!Stiže nam još jedno zvezdano proleće!
SRBA
Sta ce im napadaci kada ce tamo igraci BUNKERCINU kao i uvek kada igraju Evro utakmice na strani, strine.
Panonija
Ne znam koliko, je realan ovaj sastav iz Žurnala. ali ako krila budu Spiridonović i Ben, onda ćemo igrati sa 9 igrača! Nije baš preporučljivom igrati sa 9 igrača protiv bilo koga iz zapadne Evrope! Spiridonović i Ben su igrači za zonsku ligu, ali I oni koji sui h skautirali su za zonsku ligu!
Pepe iz New Yorka ,
Nije mi jasno a veci 4-5 puta pitam kome je Brzi Simic ,stao na Zulji ,? Pa on je boli igraci i od Spiridonovicja Vukanovicja ,Pankova Boacija Narocito ove sezone ,,Gde je Problem ?
exe@Pepe iz New Yorka
Pepe ti si barem pametan, a pitaš se gde je brzi Simić?! Brzi Simić se ne nalazi u klupskom projektu a klupski projekat su šarlatani i lažni “kapitalci” iz afričkih savana, koji su toliko dobri da niko u svetu ne pokazuje interesovanje za njih! Kako može igrati brzi Simić kada na njegovom mestu igra spori i matori Ben, ali Ben je deo klupskog projekta cirkusanata iz Afrike! Videćeš kako će večeras igrati cirkusant Ben u Gentu!
Бари
Баш ме брига и да не победимо,ЗВЕЗДО ВОЛИМ ТЕЕЕЕЕЕЕЕ! Храбро па шта нам Бог да! Живела Звезда и Мајка Србија,ТАЧКА.
@Bari
Da, da to "ziveo Partizan i majka Srbija' ne mozete ukrasti, NIKADA! Uvek bilo i bice Zvezda Jugoslavija! Dzaba vam sto to ne pise u imenu kao nama, ali je tako i bilo uvek, jos od 10-og derbija.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.