Почетна / Фудбал / Лига Европе

Звезда славила у Белгији, Генту главе дошли корнери

Само чудо може спречити београдске црвено-беле да дочекају пролеће у Европи
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Гент – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Гент - Стадион: Геламко Арена. Судија: Филип Глова (Словачка). Жути картон: Бен (Црвена звезда). Стрелци: 0:1 Његош Петровић у 1, 0:2 Немања аМилуновић у 58. минуту.

ГЕНТ: Болат, Ханс-Олсен, Енгадо-Енгадуи, Фортуна, Ботака (од 46. Кастро-Монтес), Дорш, Овусу (од 59. Ођиђа-Офое), Кумс (од 85. Жорж), Мохамади, Безус, Букари (од 66. Ниангбо).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Дегенек, Петровић (од 72. Ераковић), Николић, Иванић, Бен  (од 72. Спиридоновић), Вукановић (од 86. Радуловић), Фалћинели (од 86. Боаћи).

 

Црвена звезда је у Белгији славила 2:0 и дошла на корак од пролећа у Европи.

ВИДЕО: Гент - Црвена звезда 0:2 (0:1).

Старт као из снова, бомба Његоша Петровића и вођство у првом минуту! После акције Бена и Вукановића, Николић је био тај који је извео корнер, ипак, он се уместо центаршута одлучио за пас према Петровићу који је стајао искоса са леве стране и са двадесет метара послао “пројектил” у рашље гола који чува Болат - 0:1.

Почетак меча и рано вођство, условило је то да уследи нешто мирнији период игре. Домаћи изненађени блицкригом као да су покушавали да схвате шта се то догодило у првом минуту, а изабраници Дејана Станковића свесни да имају вођство, тежили су преузимању контроле меча у потпуности.

Конкретно су фудбалери Гента запретили тек у 16. минуту када је Букари шутирао из сличне позиције из које је Петровић погодио, али је послао преко пречке, а нешто касније је и Доршов ударац врло лако исконтролисао Борјан. Црвено-бели су углавном покушавали да пронађу истуреног Фалћинелија који се често борио за лопту са двојицом играча.

Опасно за Гент је било и у 37. минуту када је Бен искоса центрирао из прекида, али је Болат избоксовао лопту тик испред двојице фудбалера које је нападач са Комора покушао да пронађе. Показао је Борјан колико је добар голман у 44. минуту. Букари је оштро главом захватио лопту, а капитен је сјајно успео да заустави ударац нападача из Гане и допринесе томе да тим на одмор оде са голом предности.

Гости су у наставку покушали преко Безуса, али је његов ударац главом из 48. минута завршио преко гола.  С друге стране, практично већ у следећем нападу, претили су Иванић и Николић, али су концентрисани били дефанзивци Гента и успели да зауставе црвео-беле. Слалом Дегенека из 53. минута када је по левом боку прошао од гола до гола, завршен је ударцем, али је лопта ишла у наручје Болата и веома отворено се играло на старту другог полувремена.

Ипак, поново је почело корнером, а завршило се голом Црвене звезде. Играо се  58. минут када је Бен, након што се Фалћинели луцидно изборио за ударац из угла, центрирао, а највиши у скоку био је Немања Милуновић и сјајно главом матирао Болата - 0:2.

Мало је фалило Бену да се у 64. минуту упише у стрелце и у потпуности стави тачку на меч. Повукли су контру фудбалери Црвене звезде, лопта је дошла до Вукановића који је искоса са леве стране упутио нешто између шута и центаршута, а на другу стативу је утрчавао Бен, али центиметри су га делили од тога да је пошаље у мрежу.

Стопостотну шансу имао је Кумс у 71. минуту када се нашао пред Борјаном, али је погодио спољни део мреже. После тога, реаговао је Станковић и направио две измене па су на терен ушли Ераковић и Спиридоновић уместо Петровића и Бена. Дошло је и до малог померања у линијама, јер је Дегенек прешао у везни ред, а Ераковић је отишао на позицију левог бека.

Мирно су меч привели крају изабраници Дејана Станковића. Није било конкретних прилика за домаће, а шансу су са клупе још добилии Радуловић и Боаћи уместо Вукановића и Фалћинелија.  

Звезди је довољан бод у једној од наредне две утакмице да обезбеди “европско пролеће”.

Црвено-белима прво следи дуел са Радом, а за седам дана у Београд долази Хофенхајм, тада се игра 5. коло Лиге Европе.

Семафор Лиге Европе (Л група):

4. коло:

Слован - Хофенхајм 0:2 (Баумгартнер 77, Крамарић 89. једанаестрерац)

Гент - Црвена звезда 0:2 (Петровић 1, Милуновић 58)

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aco
Treba biti dostojanstven i u pobedama, ali neki navijaci zvezde to jednostavno nemaju u sebi. Ok, dobili ste Gent, prosli, cestitke. Ne razumem samo to vredjanje Partizana. Bilo je sezona kada je Partizan igrao grupne faze a zvezde nije bilo nigde, pa ja nikada nisam likovao zbog toga. Treba biti i objektivan i reci da je zvezda ddobila izuzetno laku grupu(Gent i Slovan su vrvtno nikada losiji u svojoj istoriji).
Aco
Pa reci u cemu gresim? Gent je odigrao meceve sa zvezdom pokosen korona virusom. Slovan je ocajan i jedan od najlošijih klubova ove godine u Ligi Evrope. Ipak, zvezdin prolaz je dobra stvar zbog naseg fudbala.
@Aco
vidimo ti si objektivan!
Pedja
U principu je Zvezdi dovoljno da Liberec ne pobedi Gent sledece nedelje u gostima. Ipak, sada treba pripremiti utakmicu protiv Hofenhajma i sto da ne, pokusati osvojiti prvo mesto u grupi, sto bi dalo i bolji zreb za prolece. U svakom slucaju. svaka kova pobeda znacice jos novca, nove rekorde po broju bodova i jos bolji koeficijent. Zvezda ima sansu da ove godine udje u prvih 50, a sto je i zasluzila jer je svih ovih godina izbacivala upravo timove iz te grupe, igracki i finansijski jace.
Некодим
Јесте победа важна, али треба бити објективан.Гент је играо слабо и грчу.Звезда је применила безмало класичну "бункерицу".Овога пута је то успело, чак и без пет првотимаца.Али, да је на терену уместо белгијске екипе био неки од врхунских европских тимова, јасно је да би наш шампион још једном прошао ко бос по трњу.Као што се то и догађало, углавном, током минуле две сезоне.
Pepe iz New Yorka ,
Rezultat nije mogao biti Bolji ,igra Pametna a u odbrani nesto ne stima bas Najbolojie neke Konfuzie i izbacivane lopte bilo gde ,Erakovic mora biti u Tim ,a Kad ce i Simic >? Napred C Zvezda ..
Sarloa...
...oduci "mali klub svima znan" od fudbala, Gent razbije taj Sarloa, Zvezda dva puta za redom nadvisi taj Gent a mali komsija protiv Zvezde ne izadje 75 minuta iz svog sesnaesterca, gol dadne slucajno, poklon Erakovica. Penal, kad je Jojic skinuo dres i pola sorca Kataiju cist kao suza grobarska...I na kraju "...jasno je ko daaaaan volis prdizaaaan"

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.