Почетна / Фудбал / Лига Европе

Гол Митровића мало за пролаз, Динамо преокренуо, Ловрен послао Бешикташ међу 16

Српски репрезентативац Александар Митровић довео је Андерлехт у вођство у Москви, па се чинило да су Белгијанци на домак пласмана у осмину финала
ФОТО: АП

Московски Динамо је издржао велики притисак, после примљеног гола у 29. минуту (стрелац Александар Митровић) били су на прагу елиминације од Андерлехта. Ипак, да имају одличан тим, кадра и да се умеша у борбу за трофеј, показали су у другом полувремену.


Aleksandar Mitrovic Goal Dinamo Moscow 0 - 1... by funnyno1

 

На време је Динамо изједначио, голом Козлова у 47. минуту, али и тада је Андерлехт имао резултат који их води даље, због гола у гостима. Први меч завршен је резултатом 0:0.

У 64. минуту Динамо је дошао у вођство, на необичан начин. Кокорин је извео једанаестерац, Прото је одбранио и кратко одбио лопту, али је на њу натрчао Јусупов.

У завршници сусрета, кад је Андерлехт нападао свим снагама, отворила се контра за домаће, после које је све било готово. Завршни ударац Белгијанцима задао је искусни Кевин Курањи у петом минуту надокнаде.

Зенит је био виђен у наредној фази већ после славља у Ајндховену (1:0). Али, није се тим из Петрограда на томе зауставио, победио је и у другом мечу против ПСВ-а.

Победу домаћима донели су Рондон са два и Хулк са једним поготком. Холанђани су имали неколико врло добрих прилика да савладају Лодигина, али је чак Де Јонг промашио једанаестерац у 61. минуту.

Ајакс је разнео Легију 3:0 пред празним трибинама у Варшави и тако са две победе лако прошао даље.

Успешан је био прошлогодишњи освајач Лиге Европе Севиља. Шпанци, који су добили први меч 1:0 славили су и јуче против Менхенгладбаха 3:2.

Интер је голом Фредија Гуарина у 88. минуту победио Селтик и уз 3:3 из прве утакмице, пласирао се у осмину финала. Српски интернационалци у саставу неро-азура, Немања Видић и Здравко Кузмановић, вечерашњи сусрет одгледали су са клупе.

Какав меч у Истанбулу! Рововоска борба два велика ривала, који су се „ћерали” све до једанаестераца. Претходно је продужетке голом у 72. минуту обезбедио Арслан, а асистент је био Демба Ба.

У продужецима се мреже нису тресле, па су о путнику међу 16 најбољих одлучивали једанаестерци. Или боље речено, одлучио је тренер Редса, Брендан Роџерс. Јер, како другачије објаснити чињеницу да је пети једанаестерац шутирао Дејан Ловрен?

Наравно, Хрват је промашио, а био је то крај за Ливерпул у Европи ове сезоне. Претходно је свих девет извођача било прецизно...

Семафор шеснаестине финала Лиге Европе:

Динамо МоскваАндерлехт 3:1 (Козлов 47, Јусупов 64, Курањи 90+5 – Митровић 29), први меч 0:0. Даље иде: Динамо Москва

Зенит – ПСВ 3:0 (Рондон 29, 67, Хулк 48), први меч 1:0. Даље иде: Зенит

Бешикташ – Ливерпул 1:0 (Арслан 72), једанаестерцима 5:4, први меч 0:1. Даље иде: Бешикташ.

Динамо Кијев – Генган 3:1 (Теодорчик 31, Бујалски 47, Гусев 75. пенал – Мандан 66), први меч 1:2. Даље иде: Динамо Кијев.

Фиорентина – Тотенхем 2:0 (Гомез 54, Салах 71), први меч 1:1, Даље иде: Фиорентина

Интер – Селтик 1:0 (Гуарин 88), први меч 3:3. Даље иде : Интер

Легија – Ајакс 0:3 (Милик 11, 43, Виргевер 13), први меч 0:1. Даље иде: Ајакс

Менхенгладбах – Севиља 2:3 (Џака 19, Азар 29 - Бака 8, Витоло 26, 79), први меч 0:1. Даље иде: Севиља

Салзбург – Виљареал 1:3 (Ђуричин 18 – Вијето 33, 76, Ђ. Дос Сантос 79), први меч 1:2. Даље иде: Виљареал

Билбао – Торино 2:3 (Ираола 44, Де Маркус 61 – Кваљарела 16. једанаестерац, Лопез 45+3, Дермијан 68), први меч 2:2. Даље иде: Торино.

Бриж – Олборг 3:0 (Васкез 11, Оуларе 64, Мбомбо 76), први меч 3:1. Даље иде: Бриж.

Евертон – Јанг Бојс 3:1 (Лукаку 25. једанаестерац, 30, Мираљас 42 – Саного 13), први меч 4:1. Даље иде: Евертон.

Наполи – Трабзон 1:0 (Де Гузман 19), први меч 4:0. Даље иде: Наполи.

Олимпијакос – Дњепар 2:2 (Митроглу 14, Домингез 90. једанаестерац – Федецки 22, Калинић 90+2), први меч 0:2. Даље иде: Дњепар.

Спортинг – Волфзбург 0:0, први меч 0:2. Даље иде: Волфсбург.

Фејенорд – Рома 1:2 (Ману 57 – Љајић 45+2, Жервињо 60), први меч 1:1. Даље иде: Рома.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.