Почетна / Фудбал / Лига Европе

Јунајтед декласирао Фејнорд, Џеко постигао хет-трик, Деспотовић погодио за победу Астане,

Астана је у петом колу Лиге Европе стигла до прве победе, а јунак је био српски интернационалац Ђорђе Деспотовић
ФОТО: Ројтерс

Ђорђе Деспотовић, момак који није био добар Црвеној звезди наставио је да тресе мреже у Астани, а његов гол био је победнички у дуелу против АПОЕЛ-а.

Кипрани су повели у Казахстану, поготком Ефрема у 31. минуту, Израелац је савладао Ненада Ерића. У наставку је уследио преокрет.

Најпре је изједначио Босанац Аничић, а потом је на сцену ступио Деспотовић, који се сјајно снашао после грубе грешке голмана гостију Вотермана. За домаће је поред поменуте двојице Срба цео меч одиграо и Немања Максимовић, који је зарадио жути картон.

Зенит је задржао максималан скор и после петог кола. Руси су у Петрограду лако славили против Макабија, који ће о својој судбини одлучивати у последњем колу.

Најпре је Кокорин на асистенцију Мака савладао непомичног Рајковића, а Србин је други пут лопту из мреже вадио у последњим тренуцима сусрета кад је погодио и искусни Кержаков.

Андерлехт је славио очекиван тријумф на гостовању Габали. Али, далеко од тога да су до три бода Белгијанци дошли лако. Гости су повели у 11. минуту голом Тиелеманса, али је изједначио поготком из једанаестерца Рикардиња четири минута касније. Ипак, за Бразилца се касније испоставило да ће бити трагичар.

Он је у 74. минуту промашио са беле тачке, а тада су за Габалу ствари кренуле низбрдо. У 89. минуту Ејубов је зарадио искључење, а потом је Андерлехт са два гола у надокнади меча решио све дилеме. Код домаћих Војислав Станковић је меч преседео на клупи, док је Иван Обрадовић одиграо свих 90 минута.

Фенербахче је стигао до важног тријумфа против сада већ отписане Зорје. Турци су начинили велики корак ка пласману у шеснаестину финала, головима Стока и Кјера. Код гостију Жељко Љубеновић је остао на клупи.

Победа против Фејнорда била је неопходна Манчестер јунајтеду како би остао у трци за пролаз даље. Одиграли су изабраници Жозеа Муриња баш онако како је Португалац захтевао од њих и на крају залужено славили са 3:0 уз веома лепршаву игру.

Публика на Олд Трафорду била је задовољна наступом "црвених ђавола", који су на терену поптуно доминирали уз много атрактивних потеза. Домаће је у вођство довео капитен Вејн Руни у 35. минуту - 1:0

Исти играч је у 69. попут мађионичара заврнуо лопту и послао је као Мати, који је лако матирао до тада разбрањеног Џонса на голу Холанђана. Сломио је овај погодак игру Фејнорда, који је до краја примио још један погода, када је Џонс лоше реаговао после шута Ибрахимовића и лопту послао иза својих леђа. У последњим тренуцима још једном је капитулирала одбрана гостију, а добру акцију овога пута финиширао је млади Лингард

Одушевљење због овако убојите партије Јунајтеда није крио ни њихов стратег Жозе Мурињо, који је аплаудирао својим изабраницима након четвртог гола у мрежи противника.

Убедљива је била и екипа Роме на Олимпику против Викторије из Плзења (4:1), а хет-трик на том дуелу уписао је Един Џеко.

 

Семафор петог кола Лиге Европе
А група:
Фенербахче – Зорја 2:0 (Сток 59, Кјер 67)
Манчестер јунајтед – Фејенорд 4:0 (Руни 35, Мата 69, Ибрахимовић 75, Лингард 90+1)
Табела: Фенербахче 10 бодова, Манчестер јунајтед 9, Фејенорд 7, Зорја 2.
Б Група:
Астана – АПОЕЛ 2:1 (Аничић 59, Деспотовић 84 – Ефрем 31)
Олимпијакос – Јанг бојс 1:1 (Фортунис 48 - Харау 58)
Табела: АПОЕЛ 9, Олимпијакос 8, Астана и Јанг Бојс по 5.
Ц група:
Габала – Андерлехт 1:3 (Рикардињо 15. једанаестерац – Тиелеманс 11, Бруно 90, Теодорчик 90+4)
Сент Етејн – Мајнц 0:0
Табела: Андерлехт 11, Сент Етјен 9, Мајнц 6, Габала без бодова.
Д група:
Зенит – Макаби Тел Авив 2:0 (Кокорин 44, Кержаков 90+1)
Дандалк – АЗ Алкмар 0:1 (Вегорст 9)
Табела: Зенит 15, Дандалк (меч мање) и Макаби Тел Авив по 4, Аз Алкмар (меч мање) 2.
Е група:
Рома – Плзењ 4:1 (Џеко 11, 61, 88, Пероти 82 - Земан 18)
Аустрија – Астра 1:2 (Ротпулер 57 - Флореа 79, Будеску 88 једанаестерац)
Табела: Рома 11, Астра 7 Аустрија 5, Плзењ 3.
Ф група:
Билбао – Сасуоло 3:2 (Гарсија 10, Адуриз 58, Леке 79 - Балензијага 2 аутогол, Рагуза 83)
Генк – Рапид 1:0 (Карелис 11)
Табела: Генк и Билбао по 9, Сасуоло и Рапид по 5.
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mire
Bravo Djordje!!!Gde si ti,a gde je Zvezda??Terzic uzeo pare na tom transferu,a Zvezdi nista???????Uzeo decko dva kupa i prvenstvo za dve godine u Kazahstanu i nije dobar za Zvezdu????
Bojan
Nije u pitanju sto ti fudbaleri nisu dobri, vec razlog lezi u cinjenici da I Terza mora da napuni dzepove. Covek gleda u dzepove, a sta se desava na terenu to ga mnogo manje zanima. Zato takvi potencijali I odlaze iz Zvezde, a trend se nastavlja, a publika I navijaci sve to podrzavaju.
Алекс
Није за Звезду био добар ни Максимовић, ни Урош Ђурђевић који је најурен из омладинске школе, ни Ожеговић...сада не игра ни Андрија Луковић, а када га буду продали има да експлодира!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.