Почетна / Фудбал / Лига Европе

ЛЕ: Радојина Селта, Јунајтед, Лион и Ајакс у полуфиналу, Тошић трагичар

Одиграни реванш мечеви четврфинала
ФОТО: Ројтерс

После 2:1 за Лион у Француској, Бешикташ је у Турској узвратио истом мером. Пошто су мреже мировале у продужецима последњи полуфиналиста одлучен је пеналима.

У првих шест пенал-серија сви играчи су били прецизни, а онда је лопту узео Душко Тошић и промашио. Његов кикс није искористио Лион, али је већ у следећој серији непрецизан био Хрват Митровић, после чега је победу Лиону донео Гоналос.

 

Фудбалери Генка и Селте ремизирали су (1:1) у реванш утакмици четвртфинала Лиге Европе, што је шпанском тиму било довољно за пролаз даље.

Клуб из Вига у првом сусрету славио је са 3:2 на домаћем терену. Шпанци су и у Белгији повели у 63. минуту преко Систа, али је недуго затим Тросард поравнао и поставио коначних 1:1.
 

 

Српски фудбалер Немања Радоја одиграо је свих 90 минута за Селту, док дефанзивац Генка Бојан Настић није добио прилику да заигра у овом дуелу.

Много теже него што је било очекивано полуфинала се домогао и Манчестер Јунајтед, који је после продужетака сломио отпор Андерлехта и поготком Рашфорда у 107. минуту прошао даље.

Мкитаријан је довео домаћина у вођство у 10. минуту, да би у 32. Хани поравнао на 1:1. Био је то резултат који их је водио право у продужетке. У њима Мурињо није могао да рачуна на Ибрахимовића, који се повредио у 90. минуту, после чега га је заменио Марсијал.

Херој Црвених Ђавола био је Рашфорд, који је прелепим потезом себи направио простор за шут и лако матирао голмана Андерлехта Рубена.

 

Свих 120 минута за госте из Белгије одиграо је српски одбрамбени двојац Иван Обрадовић - Урош Спајић.

Шалке је са два брза гола почетком другог полувремена  надокнадио заостатак из Амстердама. Немци су до краја издржали налете Холанђана, али се и Ајакс бранио од напада домаћина.

У продужетку велико славље Шалкеу донео је Калиђури у 101. минуту, али је недуго затим Виргевер утишао публику. Потврда о Ајаксовом пласману у полуфинале стигла је у последњим секундама, поготком Јунеса.

 

Српски репрезентативац Матија Настасић играо је свих 120 минута за Шалке, а у самој завршиници зарадио је и жути картон.

Семафор четвртфинала Лиге Европе:

Бешикташ – Лион 2:1 после продужетака, 6:7 после пенала (Талиска 27, 58 - Лаказет 34) први меч 1:2. Даље иде: Лион

Генк – Селта 1:1 (Тросард 67 - Систо 63), први меч 2:3. Даље иде: Селта.

Манчестер Јунајтед – Андерлехт 2:1 после продужетака  (Мкитаријан 10, Рашфорд 107 - Хани 32), први меч 1:1. Даље иде: Манчестер јунајтед

Шалке – Ајах 3:2 после продужетака (Горецка 53, Бургшталер 56, Калиђури 101 -  Виргевер 111, Јунес 120), први меч 0:2. Даље иде: Ајакс.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ђиђи
Добар жреб и за МЈ и за Лион, с тим што МЈ има тежи посао.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.