Почетна / Фудбал / Лига Европе

Звезда и Партизан директно на РТС-у

Само још сутра црно-бели иду у снимку на малим екранима, потом сви мечеви Звезде и Партизана уживо
ФОТО: rts.rs

Поводом преноса утакмица Партизана и Црвене звезде у Лиги Европе саоштењем се огласио РТС:

"На Првом програму РТС-а у директном преносу сутра од 21 час можете гледати утакмицу Црвена звезда – БАТЕ Борисов, док ће се окршај Партизана и Јанг бојса емитовати у одложеном снимку. Од наредног кола, утакмице оба српска представника у Лиги Европе у директним преносима на РТС-у.

Према важећем уговору потписаном са Уефом, Радио-телевизија Србије има право првог избора директног преноса по једне утакмице сваког редовног кола Лиге Европе.

Уговорне обавезе су разлог што се у четвртак, 14. септембра, на Првом програму РТС-а у директном преносу од 21 час емитује утакмица Црвена звезда – БАТЕ Борисов, док ће се окршај Партизана и Јанг бојса емитовати у одложеном снимку. Право директног преноса те утакмице има ТВ Арена.

У жељи да омогућимо гледаоцима да оба меча домаћих тимова прате уживо на програму Радио-телевизије Србије, обратили смо се Уефи, тражећи да са ТВ Ареном узајамно разменимо сигнал, те да две телевизије истовремено емитују обе утакмице.

Одговор Уефе је био да се неће противити таквом решењу, уколико се РТС и ТВ Арена договоре о сарадњи.

Од наредног кола РТС ће, захваљујући разумевању ТВ Арене, преносити све утакмице и Партизана и Црвене звезде.

У другом колу Лиге Европе, 28. септембра играју Партизан – Динамо Кијев и Келн – Црвена звезда."

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grobar
Mi smo gledaniji i bez prenosa
Bik Koji Sedi
Govoreci u svoje licno ime,ja RTS-u nista ne verujem. Ko te prevari dva puta u dve nedelje,prevarice te i za dve nedelje. Sve to praceno je krajnje protivrecnim saopstenjima,prvo o toboze prebukiranosti termina,a zatim o "nemogucnosti" dogovora sa Arenom,da bi se,konacno,kao "dogovorili". Dve kuce,a isti vlasnik,sto rece forumas potpisan sa "Maestro Mozzart"! Jasno je da se Partizan na sportskoj mapi Srbije mora "prikazati" kao "strano telo" i da mu se dodeljuje status siroceta iz doma za nezbrinutu decu. Cini mi se da ne postoji zelja relevantnih faktora da se ova slika promeni,pa javnost ne bi trebala da bude iznenadjena da se na kanalu javnog servisa za dve nedelje u teminu od 21.05 emituje ekskluzivno otkupljena trka belih medveda na Grenlandu,a da Partizan-Dinamo Kijev gledamo na 5-om kanalu TV Arene. U opstem i nacionalnom interesu gradjana Srbije,naravno!
knego
Ako je tako zasto ne prenosi Arena 1?
Petar
Arena prenosi Partizan na 3 kanalu. Treci kanal nije u osnovnoj ponudi kablovskih distibutera. Ja imam KDS ali ne i Arenu3. Zar je toj televiziji u interesu manja gledanost? A RTS pred svako kolo evropskih takmicenja izdaje drugacije saopstenje. To je pocelo od utakmice Partizana i Bate Borisov.
Zoran
Pa ljudi zvezde nije bilo u evropi 10 godina a nas je rts svake godine prenosio pa vi vidite koje vise na tv RTS
Горан Томић
Да, да, Звезда и Партизан директно на РТС-у, али на овај начин: Звезда два пута заредом и то кад игра кући, а Партизан ниједном и то кад игра у иностранству, и то је онда директан пренос и равноправност шампиона Србије и другопласираног тима нашег првенства по звездашким схватањима РТС-а... Жао ми је господо, али колико год да вршите пропаганду, НИКАД се у Србији неће навијати само за тај један тим који непрестано фаворизујете... А има Партизановаца и у окружењу, у целој Европи, свуда по свету... Пријатно вам било гледање у директном преносу тима за који навијате, а ми Партизановци ћемо се већ некако снаћи, преко кабловских, преко линкова, у некој кладионици... Навикли смо. Исто као и то да редовно играмо у тој Европи.
Zvezdas
Prestanite da placete vise.
Brane
Brate, ruku na srce nema vas nigde

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.