Почетна / Фудбал / Лига Европе

Арсенал се провукао, Инзаги избацио Србе из игре па доживео дебакл, чудесни Марсељ! (ВИДЕО)

Спортинг одиграо врло добар меч у реваншу против Атлетика, али минимални тријумф био довољан само за опроштај, уз улазак на терен Радосава Петровића
ФОТО: Бета/АП

У дуелу тимова који су се ове сезоне састајали са Црвеном звездом успешнији је био Арсенал, који је наставио похода на освајање Лиге Европе, а подсећамо то им је једини начин да заиграју у Лиги шампиона.

У првом полувремену лопта јесте била у ногама Тобџија, али је то била јалова иницијатива, ако уопште може тако да се и назове. ЦСКА је повео у 39. минуту голом Чалова, тада су подгрејане наде домаћих, иако је нешто раније због повреде из игре морао Џагојев.

Сан је за домаће постао јава кад је у 50. минуту, после још једне веома лоше интервенције Чеха, Набабкин други пут затресао мрежу Тобџија.

Ипак, до сензације није дошло, иако су домаћи имали прилике да поведу са 3:0. До краја Арсенал је изборио реми и пласман у полуфинале.

За разлику од меча у Риму, у дуелу Салцбурга и Лација у Аустрији у првом полувремену није било голеаде. Римљани су знали да би им нетакнута мрежа обезбедила пролазак међу четири најбоља тима, сходно томе су и поставили тактику.

И Душан Баста и Сергеј Милинковић-Савић били су у стартној постави Лација. Почетак другог полувремена по жељи гостију, у вођство их је довео Имобиле. Тада је Аустријанцима за пролазак даље било потребно три гола.

Али, кад Симоне Инзаги заменио двојицу Срба, кола су за Лацио кренула низбрдо. Дабур је вратио наду домаћину у 56. минуту, а потом је уследио кошмар за госте, у периоду од 72. до 76. минута примили су још три гола!

Чинило се да ће Лајпциг лако до полуфинала, посебно после другог минута меча играног у Марсеју, кад су Немци голом Бруме повели. Уз минималац остварен недељу дана раније, била је то огромна предност.

Али, Французи се ису предавали. На „Веледрому” марсеј је већ до полувремена имао резултат који их је водио даље, аутоголом Илсанкера, те головима Сара и Товина.

У наставку Марсељ је довршио посао, иако је Лајпциг у једном тренутку, после гола Аугустина у 55. минуту имао резултат који их води даље.

Ипак, домаће је у полуфинале погурао погодак Пајета, а судбину Лајпцига, којем сада преостаје само Бундеслига, запечатио је Сакаи.

Атлетико је имао сјајан резултат из првог меча у Мадриду, али је Спортинг одличан тим, који никако није желео да се преда.

Португалци су у првом полувремену голом Монтера преполовили заостатак. Но, недостајао им је још један погодак, а мреже се до краја меча нису тресле.

Радосав Петровић је код домаћих помало неочекивано ушао у игру у 26.минуту, уместо повређеног Метјуа.

Семафор реванш мечева четвртфинала Лиге Европе:
Марсељ – Лајпциг 5:3 (Илсанкер 6. аутогол, Сар 9, Товин 38, Пајет 60, Сакаи 90 – Брума 2, Аугустин 55), први меч 0:1. Даље иде: Марсељ.
Спортинг – Атлетико 1:0 (Монтеро 28), први меч 0:2. Даље иде: Атлетико.
ЦСКА – Арсенал 2:2 (Чалов 39, Набабкин 50 - Велбек 75, Ремзи 90+2), први меч 1:4. Даље иде: Арсенал.
Салцбург – Лацио 4:1 (Дабур 56, Хаидара 72, Хи-Чан 74, Лајнер 76 - Имобиле 55), први меч 2:4. Даље иде: Салцбург.
Напомена: Жреб парова полуфинала је у петак у Ниону. Победник Лиге Европе стећи ће право играња у Лиги шампиона 2018/19.
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MX.
Finale: Arsenal: Atletiko se vec nekako nazire.
Jovan
Inzagi...medicinski fenomen...dokazao da bez "mozga"moze da sedi na klupi ozbiljnog kluba...
Marko NS
...mada je i taj Salcburg skroz dobar tim i zasluženo ide dalje

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.