Почетна / Фудбал / Лига Европе

Милан враћен у Лигу Европе, аутоматски испала Фјорентина

Арбитражни суд у Лозани усвојио жалбу росо-нера
ФОТО: ФК Милан

Арбитражни суд у Лозани прихватио је жалбу Милана. Иако је УЕФА избацила росо-нере из Лиге Европе, где су обезбедили пласман као шести на табели Серије А, због наводног кршења финансијског фер-плеја, суд их је сад вратио у Европу.

„Арбитражни суд за спорт пресудио је по жалби Милана у њихову корист, а после одлуке УЕФА и њихових Финансијских контролних органа да их избаци из Лиге Европе” стоји у званичном саопштењу. ”Жалбено веће је утврдило да Милан није прекршио правила финансијског фер-плеја, па самим тим, имају право да учествују у Лиги Европе”.

Иначе, Миланов већ бивши газда, кинески бизнисмен Ли Јонгхонг, налази се под истрагом због финансијских малверзација.У међувремену, због тога што није успео да им врати 300 милиона евра кредита, нови власник клуба недавно је постао амерички инвестициони фонд Елиот менаџмент. Међутим, Американци немају намеру да се бакћу европским сокером, па су објавили намеру да продају клуб, без обзира што су се обавезали да то неће учинити у наредне три године!

То није све. На видело је изашао следећи податак: пошто га је УЕФА због кршења правила финансијског фер-плеја казнила избацивањем из Лиге Европе, сада већ претходна управа на челу са Ли Јонгхонгом, поред жалбе Арбитражном суду, онако успут, послала је и захтев да се испита пословање Интера, Пари сен Жермена и Манчестер ситија, односно да се провери да ли су и они прекршили правила финансијског фер-плеја, што су надлежни у суду прихватили, па су затражили документацију од УЕФА!

У Милану сматрају да је УЕФА била много блажа кад су ови клубови у питању, а гледајући са стране, рекло би се да се то посебно односи на Свеце: УЕФА их је недавно ослободила оптужби да су прекршили правила, иако су у само годину реализовали два највећа трансфера у историји фудбала. Нејмар је прошлог лета плаћен 222 милиона евра Барселони, али у званичним папирима стајало је да му је ту суму исплатио Катар, организатор Мондијала 2022, чији је Бразилац амбасадор и промотер.

Други је трансфер Килијана Ембапеа: млади Француз прошлу сезону одиграо је на позајмицу из Монака, а пре два дана постао је и званично играч Пари сен Жермена у замену за 180 милиона евра.

Слична слитуација је и у друга два поменута клуб: Сити је у последње време један од највећих трошаџија у свету фудбала, али некако пролази прича да је све у границама дозвољеног, док је Интеру прошло без проблема улагање од 200 милиона евра газда из Сунинга у последње две године, од кад су преузели већински пакет акција.

Враћањем Милана у Лигу Европе, одатле је аутоматски испала Фјорентина, која је требала да га мења.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Pošto je nepovlašćen i ima slabiji koeficijent od Partizana, nadam se da ih nećemo izvući na žrebu. Samo oni NE!
ivan.s
kakva nepravda. UEFA mafija

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.