Почетна / Фудбал / Лига Европе

Србин на клупи Љубљанчана добро кренуо, Линта: Име и традиција Олимпије обавезују

Олимпија ће играти бараж за улаз у групну фазу Лиге Европе, пошто је убедљивим победама од 3:0 и 4:1 елиминисала Хелсинки из Финске
ФОТО: nkolimpija.si

Српски фудбалски тренер Александар Линта, који је успешно почео мандат на клупи Олимпије из Љубљане, рекао је данас да име и традиција тог клуба обавезују, као и да је „притисак огроман”.

Линта је рекао да Олимпија у првенству жели да се врати на позиције у сладу с амбицијама клуба, док би на међународној сцени огроман искорак био пласман у групну фазу Лиге Европе

- Притисак је огроман, али име клуба, традиција и амбиција обавезују нас да будемо максимално посвећени и идемо од меча до меча. У Европи и на домаћој сцени - рекао је Линта после трећег кола квалификација за Лигу Европа.

Олимпија ће играти бараж за улаз у групну фазу Лиге Европе, пошто је убедљивим победама од 3:0 и 4:1 елиминисала Хелсинки из Финске.

- Никоме данас није лако у два меча дати седам голова, поготово не када се ради о шампиону једне земље. Поново смо одиграли заиста добру утакмицу. Имали смо контролу од првог минута, постигли гол на време и оно што је важно, били сконцентрисани до краја меча - навео је српски стручњак, који је преузео словеначки тим после смене Илије Столице.

Наредни ривал биће Спартак из Трнаве, који је у квалификацијама за Лигу шампиона елиминисан од Црвене звезде.

- Пред нама су два изузетно захтевна дуела, а Спартакови мечеви са Црвеном звездом показали су да ће у овим утакмицама одлучивати нијасне. Знамо шта желимо и колико можемо, а циљ је јасан, Олимпија у Лиги Европе. Био би то заиста велики успех - казао је Линта.

Линта је водио Олимпију на пет утакмица, у којима је остварио три победе и два нерешена резултата.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.