Почетна / Фудбал / Лига Европе

Мхитарјан пропушта финале Лиге Европа из безбедносних разлога

Капитен репрезентације Јерменије никада није играо у Азербејџану, због спора који две земље имају у вези са регионом Нагорно-Карабах
ФОТО: Твитер/ФК Арсенал

Фудбалер Арсенала Хенрих Мхитарјан пропустиће предстојећу утакмицу финала Лиге Европа против Челзија из безбедносних разлога, односно због тога што се тај меч игра у Азербејџану.

Арсенал је у данашњем саоопштењу изразио разочарање јер није успео да гарантује безбедност свом фудбалеру уочи пута у Баку.

Капитен репрезентације Јерменије никада није играо у Азербејџану, због спора који две земље имају у вези са регионом Нагорно-Карабах.

- Детаљно смо истражили све опције за Микија, да буде део екипе, али после разговора са њим и његовом породицом, заједно смо закључили да неће бити део наше експедиције. Писали смо Уефи и изразили забринутост због ове ситуације. Мики је био кључан играч на нашем путу до финала и ово је велики губитак за тим - наводи се у саопштењу Арсенала, пренели су британски медији.

Клуб је навео да су сви тужни што ће играч пропустити велико европско финале под оваквим околностима и истакао да се такве ствари врло ретко дешавају у каријерама фудбалера.

Арсенал је заједно са УЕФА покушавао да направи безбедносну стратегију како би 30-годишњи фудбалер играо, али њему није могла да се гарантује безбедност.

Мхитарјан је прошлог октобра пропустио утакмицу Арсенала у групној фази Лиге Европа против Карабага.

Финале Лиге Европа игра се 29. маја на Олимпијском стадиону у Бакуу.

УЕФА: Имали смо гаранције из Азербејџана за Мхитарјана 

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је да је добила гаранције од врха власти у Азербејџану да неће бити проблема око уласка у земљу јерменског играча из Арсенала Хенрика Мхитарјана за финале Лиге Европе против Челзија у Бакуу.

Арсенал је одлучио да остави Мхитарјана у Лондону због познатих односа и тензије Јерменије и Азербејџана након рата, после чега је УЕФА реаговала да је урадила све што је могла.

- Сарадњом са Арсеналом, УЕФА је тражила и добила гаранције о безбедности играча у Азербејџану од највиших органа у тој земљи. Као резултат тога, дат је комплетан план клубу. Иако је Арсенал признао напоре УЕФА и Азербејџанаца, поштујемо одлуку коју је направио - наводи се у саопштењу европске куће фудбала.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.