Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Жезус избацио Реал, Јувентусу мало и Роналдова два гола (ВИДЕО)

Манчестер Сити ће у четвртфиналу Лиге шампиона играти против Олимпика из Лиона
ФОТО: EPA/Oli Scarff

Лион је сачувао гол предности из Француске (1:0). У реваншу у Торину Депај је у 12. минуту са креча донео гол предности гостима, Кристијано Роналдо је са два гола (2:1) вратио меч "на почетак", али Стара дама није могла више од тога.

Нападали су црно-бели, али до краја нису успели да постигну гол који их води у наредну фазу. Олимпик је прошао даље због гола у гостима.

Сити је у Манчестеру славио истоветним резултатом као у Мадриду (2:1). У главној роли Габријел Жезус, асистенцијом и голом понео је епитет јунака. У 9. минуту отео је лопту у петерцу ноншалантном Варану и дао је ка Стерлингу да је ћушне у празну мрежу, тако је почео слом краљевског клуба. Гол за Реал дао је Бензема, Лука Јовић играо је од 83. минута.

Завршница Лиге шампиона биће играна у Лисабону, где ће на два стадиона (Луж и Жозе Аваладе) сви парови играти на један тријумф.

Лига шампиона, а претходно и Куп шампиона, никада није игран у оваквом формату, Фајнал-ејта.

Семафор осмине финала Лиге шампиона:

10. март:

Валенсија - Аталанта 3:4 (Гамеиро 21, 51, Торес 67 - Иличић 3. једанаестерац, 43. једанаестерац, 71, 82), први меч 1:4

Лајпциг - Тотенхем 3:0 (Сабицер 10, 21, Форсберг 87), први меч 1:0

11. март:

Ливерпул - Атлетико Мадрид 2:3 (Вијналдум 43, Фирмино 94 - Љоренте 97, 105+1, Мората 120+1), први меч 0:1

ПСЖ - Борусија Дортмунд 2:0 (Нејмар 8, Бернат 45+1), први меч 1:2

7. август:

Јувентус - Олимпик Лион 2:1 (Роналдо 43. једанаестерац, 60 - Депај 12. једанаестерац), први меч 0:1

Манчестер Сити - Реал Мадрид 2:1 (Стерлинг 9, Габријел Жезус 68 - Бензема 28), први меч 2:1

8. август:

Бајерн - Челзи 4:1 (Левандовски 10, 84, Перишић 24, Толисо 76 - Абрахам 44), први меч 3:0

Барселона - Наполи 3:1 (Ленгле 10, Меси 23, Суарез 45+1. једанаестерац - Инсиње 45+5. једанаестерац), први меч 1:1

Семафор четвртфинала Лиге шампиона:

12-15. август:

Манчестер Сити - Олимпик Лион

Лајпциг - Атлетико Мадрид

Барселона - Бајерн

Аталанта - ПСЖ

Семафор полуфинала Лиге шампиона:

18-19. август:

Манчестер Сити/Олимпик Лион - Барселона/Бајерн

Лајпциг/Атлетико Мадрид - Аталанта/ПСЖ

Напомена: Завршница Лиге шампиона, због пандемије коронавируса, игра се у Лисабону (стадиони Луж и Жозе Аваладе). Игра се само по један меч. Финале је 23. августа.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdas
Ne razumem da smene Alegrija koji je najbolji italijanski trener a dovesti Sarija... Sledece sezone i titula u italiji odlazi interu
Udbaš
Ajde,nisu ovo srpske livade sa nameštenim utakmicama,gde je lopta više u autu i gde se valjaju po terenu a utakmica traje PETNAEST MINUTA!!!Niko se tu baš nešto neće potresti,bitno je da se igrao fudbal i da su gledaoci imali šta videti.Zato nas i kažnjavaju,opominju,zamislite formulaciju za NESPORTSKU IGRU! Jer niko u evropi neće da gleda mučenje, gde jedanaest igrača stoji u bunkeru,šutira loptu što dalje, valja se po terenu, to je fotmulacija za NESPORTSKU IGRU.... Nije to problem,oni to lako dobiju, ali je problem mučenje gledalaca koji plaćaju da gledaju utakmice i nemaju šta da vide, osim tih tri,četiri,pet,šest,..golova,koji nam nabiju. Ali igra ,tu nema šta da se vidi, osim mučnine,jer nemaju protiv koga da igraju,igraju sami protiv sebe.Nebrini se ti za Juve,Lion,Siti,Mančester,..Pogledaj mo mi u našu smejurija ligu, saopštenje u PRVOM kolu, nebulozu od sistema koji se ČETIRI PUTA MENJA U TRI GIDINE,od strane UDBE !!! Svake godine NOVI UDBA SISTEM. zato nam je fudbal NULA!!!
dr
Bravo Lion ima Boga,gospodo iz Juventusa nije vam ovo Serija A gde se već godinama navlači u vašu korist.
Fudbaler 1978.
Ovakav format takmičenja je iznuđen tako da su svi ovi rezultati sasvim relativni. Ipak, pobednicima se mora čestitati jer su svi igrali pod istim uslovima. Isto se odnosi na kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Iznuđenim načinom igre (samo jedna utakmica, utakmice na neutralnim tereninma, utakmice bez publike) u mnogome ne donosi pravo stanje stvari jer se može dogoditi da bolje ekipe ispadnu zbog niza okolnosti. Ali, šta je tu je...uslovi su svima isti...pa ''kom obojci, kom opanci''. U svakom slučaju puno sreće želim našim predstavnicima, Zvezdi, Partizanu, TSC-u i Vojvodini. Ovog puta sreća će im biti potrebna i u žrebanju ali i u utakmicama.
Željko Pavlović
Užas.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.