Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Клоп: Не занима ме како смо победили, прљаве победе су најважније

Тренер Ливерпула Јирген Клоп рекао је да је његова екипа "прљаво" победила Атлетико Мадрид у Лиги шампиона, али да су такве победе најважније
ФОТО: ЕПА/Чема Моја

Ливерпул је у Мадриду победио Атлетико са 3:2 у трећем колу Групе Б и остварио трећу победу у Лиги шампиона.

Ливерпул је повео головима Мохамеда Салаха у осмом и Набија Кеите у 13. минуту, а Атлетико је изједначио головима Антоана Гризмана, у 20. и 34. минуту. Победу енглеској екипи донео је Салах поготком са пенала у 76. минуту.

Неколико минута касније судија Данијел Зиберт је досудио пенал за Атлетико пошто је Диого Жота оборио Хосеа Химесена, али је после консултације са ВАР-ом променио одлуку.

"Била је тешка утакмица. Искрено, како смо победили, уопште ме није брига. Прљаве победе су заиста најважније. У оваквој утакмици освојити три бода, заиста је огромна ствар. Наш пенал је био пенал, а мислим да на другој страни није био пенал, нисам често виђао да се промени одлука после гледања монитора поред екрана. Нисам то очекивао, али мислим да је исправна одлука", рекао је Клоп за БТ Спорт.

Клоп је оценио и да је Гризман заслужио црвени картон након што је ногом у главу ударио Роберта Фирмина.

По завршетку утакмице тренер Атлетика Дијего Симеоне пожурио је у тунел и није се руковао са Клопом. Немачки тренер рекао је да то није у реду, али да разуме потез Симеонеа.

Клоп је рекао и да није задовољан због своје реакције, када је подигао прст у правцу Симеонеа, док је Аргентинац одлазио у тунел.

"Ситуација је јасна, желео сам да се рукујем, а он то није желео. Његова реакција није била исправна, моја такође није била добра, али обојица смо емотивини, па када га следећи пут будем видео, сигурно ћемо се руковати. Он је очигледно био љут, не на мене, већ због утакмице, ништа друго", навео је Клоп, пренео је Скај.

Клоп је пре утакмице рекао да му се на свиђа стил игре који форсира Симеоне, то је и поновио на конференцији за новинаре, али је рекао да није "папа фудбалске тактике".

"Уопште не знам колики је био посед лопте, али чак и кад је било 11 против 11, Атлетико нас је пустио да играмо. То је начин на који они играју, али ја нисам папа фудбала. Није много важно шта ја имам да кажем. Неке ствари волим у животу, а неке не толико, али и даље могу да их поштујем", навео је Клоп.

"Изузетно поштујем оно што раде у Атлетику, ја то не бих могао, ја нисам исти човек као Дијего. Колико је овде, 10 година? Невероватно је успешан, зашто би играо фудбал који се мени свиђа? Они играју фудбал који се њима допада и то је у реду", додао је Клоп.

Ливерпул је први на табели са максималних девет бодова, Атлетико је други са четири, колико има и Порто, а Милан је последњи на табели без бодова. У наредном колу, Ливерпул ће дочекати Атлетико, а Порто гостује Милану.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.