Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Челси убедљив против Јувентуса за осмину финала Лиге шампиона (ВИДЕО)

У другом мечу ове групе, у борби за Лигу Европа, фудбалери Малмеа и Зенита одиграли су нерешено 1:1
ФОТО: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Фудбалери Челсија, актуелни прваци Европе, победили су вечерас на свом терену екипу Јувентуса са убедљивих 4:0 и обезбедили пласман у осмину финала Лиге шампиона.

Челси и Јувентус сада имају по 12 бодова на врху табеле Групе Х и последње коло ће решити који ће од та два тима као први у осмину финала Лиге шампиона.

Фудбалери Челсија су били бољи током целог меча, имао је више лопту у свом поседу и више удараца ка голу, док Јувентус није претио.

Домаћи тим је повео у 25. минуту голом Трева Чалобе, а после корнера који је извео Хаким Зијех. Играчи Јувентуса тражили су играње руком Ридигера, али српски судија Срђан Јовановић није променио одлуку.

После 11 минута игре у наставку Челси је дуплирао предност, а стрелац је био Рис Џејмс који је лепо примио лопту у казненом простору и послао је уз леву стативу у гол.

Калум Хадсон-Одои је у 58. минуту, на асистенцију Рубена Лофтус-Чика, повисио на 3:0, а тачку на овај меч ставио је Тимо Вернер у 95. минуту.

У другом мечу ове групе, у борби за Лигу Европа, фудбалери Малмеа и Зенита одиграли су нерешено 1:1.

Малме је повео у 28. минуту голом Сорена Рикса и чувао је ту предност све до 92. минута када је Јарослав Ракицки донео изједначење руском тиму.

Зенит је трећи на табели са четири освојена бода, док је Малме последњи са једним бодом.

У последњем колу Групе Х, Челси ће гостовати Зениту, док ће Јувентус дочекати Малме.

Фудбалери Лила победили су вечерас на свом терену Салцбург са 1:0, док је Севиља била боља од Волфсбурга са 2:0, у утакмицама петог кола Групе Г Лиге шампиона.

Лил је до победе стигао голом Џонатана Дејвида у 31. минуту. Бурак Јилмаз је соло продором ушао у шеснаестерца, лопта се одбила од играча Салцбурга и стигла до Дејвида, који је са пет метара, неометан затресао мрежу.

У истој групи, Севиља је као домаћин победила Волфсбург са 2:0.

Повела је Севиља у 13. минуту голом Жоана Жордана. Иван Ракитић је центрирао са десне стране, Жордан је лепо испратио центаршут, и у паду главом са пет метара савладао голмана Волфсбурга.

Коначан резултат поставио је Рафа Мир у седмом минуту судијске надокнаде времена, након асистенције Лукаса Окампоса.

Расплет у групи биће познат након последњег кола пошто сва четири тима имају шансу за пласман у осмину финала.

После пет одиграних утакмица, Лил је први на табели са осам бодова, Салцбург други са седам, Севиља трећа са шест, а Волфсбург четврти са пет бодова.

У последњем колу, Волфсбург ће дочекати Лил, док ће Салцбург угостити Севиљу.

Фудбалери Барселоне и Бенфике одиграли су вечерас нерешено 0:0, у петом колу Групе Е Лиге шампиона.

Барселона је, на дебију Ћавија Ернандеса у Лиги шампиона, имала већи посед лопте и више удараца ка голу Португалаца, али није успела да материјализује бољу игру и искористи прву "меч лопту" за пласман у нокаут фазу.

Бајерн је раније данас савладао кијевски Динамо са 2:1 и тако осигурао прво место у групи.

Немачки тим је први на табели са 15 бодова, Барселона друга са седам, Бенфика трећа са пет, док је Динамо последњи са једним бодом.

У последњем колу, Барселону чека тешко гостовање Бајерну, док Бенфика ће дочекати Динамо.

Фудбалери Јанг Бојса и Аталанте одиграли су вечерас нерешено 3:3, у утакмици петог кола Групе Ф Лиге шампиона.

Аталанта је била боља у првих 20 минута утакмице и то је материјализовала голом Дувана Запате у десетом минуту, после асистенције Рема Флојлера.

Домаћи тим је узвратио преко Џордана Сибача у 39. минуту и резултатом 1:1 се отишло на одмор.

Италијански тим је поново први повео, овог пута је стрелац био Хосе Луис Паломино у 51. минуту, али је Јанг Бојс у финишу меча преокренуо резултат головима Винсента Сијера у 80. и Силвана Хефтија четири минута касније.

Коначан резултат поставио је Луис Муријел у 88. минуту.

Раније данас, Манчестер јунајтед је побеио Виљареал са 2:0 и тако обезбедио пласман у осмину финала.

Јунатед има десет бодова на врху табеле, Виљареал је други са три бода мање, док је Аталанта трећа са шест бодова. Јанг Бојс је на последњем месту са три бода.

У последњем колу ће Аталанта и Виљареал у директом дуелу одлучити ко ће, уз Јунајтед, у нокаут фазу Лиге шампиона.

Јунајтед ће групну фазу завршити утакмицом против Јанг Бојса на Олд Трафорду.

Резултати утакмица 5. кола фудбалске Лиге шампиона:

Група Е: Динамо Кијев - Бајерн 1:2, Барселона - Бенфика 0:0.

Табела: Бајерн Минхен 15, Барселона 7, Бенфика 5, Динамо Кијев 1.

Група Ф: Виљареал - Манчестер јунајтед 0:2, Јанг Бојс - Аталанта 3:3.

Табела: Манчестер јунајтед 10, Виљареал 7, Аталанта 6, Јанг Бојс 4.

Група Г: Лил - Салцбург 1:0, Севиља - Волфсбург 2:0.

Табела: Лил 8, Салцбург 7, Севиља 6, Волфсбург 5.

Група X: Челси - Јувентус 4:0, Малме - Зенит 1:1.

Табела: Челси 12, Јувентус 12, Зенит 4, Малме 1.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.