Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Керик: Играчи су показали карактер, важна победа за Јунајтед

Привремени тренер Манчестер јунајтеда Мајкл Керик рекао је да је екипа показала карактер у утакмици против Виљареала и победом којом је обезбедила пласман у осмину финала Лиге шампиона
ФОТО: ЕПА/Фил Нобл

Манчестер јунајтед победио је синоћ у Шпанији Виљареал са 2:0, у петом колу Лиге шампиона и пласирао се у нокаут фазу. Голове су постигли Кристијано Роналдо у 78. и Џејдон Санчо у 90. минуту.

То је била прва утакмица Керика на клупи откако је у недељу отпуштен тренер Оле Гунар Солшер.

"Резултат је велики плус, за играче је огромна ствар да стекну осећај победе у утакмици, а Де Хеа је био важан да сачувамо мрежу, па има позитивних ствари које можемо извући. Највећа позитивна ствар је то како су се сви прилагодили, рекација и како су ово извели заједно", рекао је Керик, пренео је Скај.

"У оваквим ситуацијама емоције су помешане. То је тест из кога можете да сазнате ко има карактер, ко је са тобом, а ко не. Сви су били сложни, подржавали су мене и мој стручни штаб и успели смо да победимо, због чега смо задовољни. Ово је велика победа", додао је он.

Керик је имао 48 сати да спреми утакмицу после отказа Солшера, коме је до сада био помоћник.

Он је рекао да неће правити велике промене, али једна од значајнијих је то што је Дони ван де Бек био у првој постави уместо Бруна Фернандеша.

"Игра је испала како сам и мислио. Када имате резултате које смо имали и прошли оно кроз шта смо ми прошли претходних неколико дана, били бисте глупи ако бисте могли да помислите да можете да дођете, изаберете тим и да ће све ићи глатко", навео је Керик.

"Виљареал је добар тим, тера вас да радите и да се добро браните. Били смо свесни тога, знали смо да ће бити тесно. Важно је ко почиње утакмицу, али је важно и ко је завршава и како је завршава", додао је он.

Керик привремено предводи екипу док управа не изабере тренера који ће радити до краја сезоне.

"Ово није важан резултат за мене, важан је за клуб. Ово је важно за играче. Не ради се о мени", рекао је 40-годишњи тренер.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.