Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Звезда посустала у другом полувремену, одлука пада на Маракани (ВИДЕО)

Меч пун преокрета у Хаифи, Макаби победио Црвену звезду 3:2, стрелци Пешић и Канга
ФОТО: ФК Црвена звезда

Макаби Хаифа – Црвена звезда 3:2 (1:2)

Хаифа - Стадион: Сами Офер. Гледалаца: 30.523. Судија: Карлос дел Сета Гранде (Шпанија). Помоћници: По Себриан Деви и Диего Барберо (Шпанија). ВАР судија: Хуан Мартинез Мануера (Шпанија). Жути картони: Менахем (Макаби), Букари (Црвена звезда). Стрелци: 1:0 Пјеро у 18, 1:1 Пешић у 27, 1:2 Канга у 40, 2:2 Пјеро у 51, 3:2 Шери у 61. минуту.

МАКАБИ ХАИФА: Коен, Сундгрен, Голдберг, Планић, Корну (од 64. Менахем), Чери, Мохамед, Лави, Хазиза (од 76. Абу Фани), Пјеро (од 70. Рукавициа), Давид (од 64. Ацили). Тренер: Барак Бахар.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Ераковић, Драговић, Милуновић, Родић, Канга, Кангва, Иванић (од 73. Саного), Букари (од 60. Митровић), Катаи (од 56. Срнић), Пешић (од 73. Ел Фарду Бен). Тренер: Дејан Станковић.

 

Фудбалери Црвене звезде поражени су вечерас од Макабија у Хаифи 3:2 (1:2) у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона.

Двоструки стрелац за израелски тим био је Франзди Пјеро у 18. и 51. минуту, а победу је донео Тјарон Шјери у 61. минуту.

Стрелци за црвено-беле били су Александар Пешић у 27. и Гелор Канга у 39. минуту.

Макаби је био бољи ривал у првих 20 минута, Звезда је сјајном игром у другом делу првог полувремена успела да преокрене, чак и пропусти две шансе за убедљивије вођство (Осман Букари и Пешић), али је домаћи тим у наставку преокренуо и са „плус један” стиже на реванш у Београду.

У финишу меча чак је Милан Борјан једном сјајном интервенцијом спречио тежи пораз

Реванш се игра наредног уторка на стадиону Рајко Митић од 21 сат.

1. полувреме:

12. минут: Добар напад по десној страни, пас у простор за брзоногог Букарија, можда је лопта и изашла у гол аут, али Звездино крило је вратило на петерац, дошла је до Пешића, био је сам, али је лоше примио лопту, окренуо се на прогрешну страну и очајно шутирао, пропала је лепа прилика.

16. минут: Пјеро је малтене био сам пред Борјаном искоса са десне стране, али направио је потез више, заломио је Ераковића који се оклизнуо и пао, али је стигао Кангва да отклони опасност.

18. минут: Хазиза је на десној страни промешао Звездину одбрану, послао Родића у празно, потом је центрирао по земљи у петерац, лопта је прошла Ераковићу кроз ноге, Борјану је лопта била на руци, али је лоше реаговао, лопту је леђима на два метра од гола примио Пјеро, а онда је отресао Ераковића и из окрета закуцао лопту у мрежу, Макаби Хаифа – Црвена звезда 1:0.

27. минут: Букари је кренуо са десне стране у средину, дао је лопту Катаију, дриблинг на петопарцу, шут са 18 метара левицом из колена, лопта је успут у леву ногу погодила Пешића и скренула, преварила је голмана који се бацио, пробао је са земље да одбрани ногама, али није успео, Макаби Хаифа – Црвена звезда 1:1.

29. минут: Родић је пробио по левој страни, убачена лопта у петерац, играч Макабија је лоше избио ногом на десетак метара, примио је Букари, пред њим нико сем “празног” гола, намештао се, затегао је и уместо мреже лансирао лопту тик изнад пречке, тренер Станковић се ухватио за главу, велика шанса је пропуштена.

35. минут: Букари је у казненом нашао Пешића, дриблингом је Звездин шпиц надмудрио ривала, сам је избио пред голмана, али му је Коен ушао у шут и одбранио зицер. Одмах контра на другој страни, сам је пред Борјана изашао Давид, али је голман Звезде одбранио.

40. минут: Пешић је вукао напад по левој страни, заврнуо је пред казненим у средину ка Иванићу, он је дао десно ка Букарију, на њега су кренула петорица, кад се пред њим створио бедем само је лопту гурнуо лево на 17 метара, натрчао је Канга и лопту пласирао и десни угао, Макаби Хаифа – Црвена звезда 1:2.

2. полувреме:

47. минут: Букари је високо дигао ногу, судија је свирао фаул, играч Звезде је потом напуцао лопту и за то је добио жути картон.

51. минут: Хазиза је центрирао са десне стране, нико га није нападао, лопта је падала у петерац, Пјеро је трзнуо главом и "пробио" Борјана на линији, Макаби Хаифа – Црвена звезда 2:2.

56. минут: Ушао је Срнић уместо Катаија.

60. минут: Митровић је заменио повређеног Букарија.

61. минут: Шери је добио лопту на 18 метара по средини, наместио се и погодио доњи десни угао Борјановог гола, Макаби Хаифа – Црвена звезда 3:2.

63. минут: Ушли су Ацили и Менахем код Макабија.

70. минут: Рукавициа је заменио двоструког стрелца Пиероа.

73. минут: Изашли су Иванић и Пешић, а ушли Саного и Бен.

85. минут: Са десне стране центрирао је Кангва, лопта је ишла у гол, промашио је Планић, умало да превари свог голмана, али је Коен реаговао попут мачка, бацио се и одбранио, спречио изједначење.

Лига шампиона - плеј-оф (квалификације)

Бодо/Глимт (Норвешка) - Динамо Загреб (Хрватска) 1:0 (Пелегрино 37)

Копенхаген (Данска) - Трабзонспор (Турска) 2:1 (Клаесон 9, Лерагер 48 - Бакасетас 79)

Ренџерс (Шкотска) - ПСВ (Холандија) 2:2 (Чолак 40, Лоренс 70 - Сангаре 37, Обиспо 78)

Карабаг (Азербејџан) - Викторија Плзен (Чешка) 0:0

Динамо Кијев (Украјина) - Бенфика (Португалија) 0:2 (Жилберто 9, Рамос 37)

Махаби Хаифа (Израел) - Црвена звезда (Србија) 3:2 (Пјеро 18, 51, Шери 61 - Пешић 27, Канга 40)

Напомена: У групну фазу су се већ пласирали (26 екипа):

Шешир 1: Реал (Шпанија), Ајнтрахт (Немачка), Манчестер Сити (Енглеска), Милан (Италија), Бајерн (Немачка), ПСЖ (Француска), Порто (Португалија), Ајакс (Холандија).

Шешир 2: Ливерпул (Енглеска), Челзи (Енглеска), Барселона (Шпанија), Јувентус (Италија), Атлетико (Шпанија), Севиља (Шпанија), Лајпциг (Немачка), Тотенхем (Енглеска).

Шешир 3: Борусија Дортмунд (Немачка), Салзбург (Аустрија), Шахтјор Доњецк (Украјина), Интер (Италија), Наполи (Италија), Спортинг (Португалија), Бајер (Немачка).

Шешир 4: Олимпик Марсеј (Француска), Клуб Бриж (Белгија), Селтик (Шкотска).

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stari delija
Šta reći posle sveg? Dobar dokaz da nam je fudbal na veoma niskim granama! Badava je pokazivati silu u domaćem prvenstvu i protiv nekih autsajdera, ali kad dođemo do iole jačih ekipa mi pokažemo pravo lice-nemoć!U drugom pšoluvremenu nam se igrala raspala po svim šavovima, čemu je kumovao i trener! Pokazalo se da nam ni roster nije baš onakav kakvog novinari i neki naši stručnajci prikazuju. Mali Mitrović je dobar igrač, ali protiv ovakve, fizički jake ekipe on teško može da igra, Ben mnogo spor za ovakvog protivnika! Jednostavno u drugom poluvremenu se nije znalo šta ko igra! Ne čudi izlazak Kataia jer je potpuno van forme, ali Ivanić je morao da igra do kraja, ne znam šta je razlog njegovog izlaska!? Sem Bukarija (do izlaska) i Kange , malo ko je nešto posebno pokazao! Zato mislim da nam je ovog puta LŠ izmakla, kao i prethodnih godina! Daj bože da se varam, ali....
Др зс роцк н рол
Да 100% је тако
Ушке
Тако је брате... Без Павкова у реваншу нема ништа. Ипак је за нас Хаива класа...Није то аматерски Пјуник. ЛЕ плафон за овако слабу ЦЗ.
Peki
Trebalo je da igra Gobelja pa bi Izraelci videli ......
Srbija zemlja Zvezdaša
Videli bi ono sto ste videli vi.
hypatija
Ja odgledao utakmicu i uživao u njoj svih devedeset minuta. Brza tekma, jaka u kontaktu, mnogo trčanja i najlepše, mnogo golova. Žao mi Izraelaca, odlična ekipa, ali moja Crvena Zvezda prolazi dalje. Gazi Zvezdooooo !!!
Dragan Lo
Makabi delovao nešto bolje od CZ. Najopsnije po CZ je to, što su u ovoj utakmici, Izraelci bili "nešto bolji" u svakom segmentu ponaosob. Tehnika, brzina, taktika.
zaks
Auuu komentara, kao da smo izgubili pet razlike.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.