Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Капитенов први црвени у каријери - Тадићева суморна ноћ и Ајаксова највећа бламажа

Предводник Ајакса и репрезентације Србије добро ће памтити 4. октобар
ФОТО: ЕПА/М. Ван Стен

Душан Тадић је први пут у каријери добио црвени картон. Утакмица Ајакса против Наполија (1:6) је 33-годишњем везисти била 625. у клупској каријери, а одиграо је још 118 за разне репрезентативне Селекције, 90 за А тим Србије.

За све те године добио је 67 жутих картона, али их никада пре утакмице против Наполитанаца није „упарио“ нити је добио директан црвени картон.

Капитен Копљаника је први жути картон добио у 38. минуту због гурања противничког играча. У 73. минуту се чврсто заградио у дуелу са играчем Наполија, али га је нехотично закачио и лактом. За француског судију Летесјеа то је било довољно да Тадићу покаже жути картон и потом га „претвори“ у црвени.

Тадић је први пут у каријери искључен у историјској утакмици Ајакса. Копљаници су против Наполија претрпели најтежи пораз у евро-куповима. На друго место је потиснут дебакл против Бајерна од кога су у октобру 1980. у Минхену изгубили 1:5.

Тадић је приликом одласка у свлачионицу први чуо звиждуке разочараних навијача.

- Нису само звиждали само мени већ целом тиму - рекао је Тадић и суочио се за тешким поразом. - Морамо да се погледамо у огледало. Ово је било болно вече за нас као играче, али и за све навијаче који толико воле Ајакс. Сезона је дуга, морамо да се извучемо из овога заједно.

Искључење после осам година

Тадић је први српски интернационалац који је искључен у Лиги шампиона у последњих осам година.

Претходни искључени је био Лазар Марковић. Добио је црвени картон 9. децембра 2014. играјући за Ливерпул против Базела. У трку с лоптом је прешироко замахнуо руком и по лицу прстима закачио противничког играча.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.