Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Суботичке Голубице одолеле моћном Волфсбургу

Без победника у првом мечу 1/16 финала Лиге шампиона
ФОТО: Д. Вуковић

Спартак – Волфсбург 0:0

Суботица – Градски стадион. Гледалаца: 300. Судија: Ђенђи Гал (Мађарска). Помоћници: Бригита Макосне Петс и Каталин Торок (Мађарска).

СПАРТАК: Костић, Вајда, Крстић, Малешевић, Пољак, Филиповић (од 66. Бака), Николић, Илић, Месомо, Маренић, Буркет.

ВОЛФСБУРГ: Шулц, Фише, Петер, Бунте, Бернауер, Кершовски, Гоеслинг, Симић (од 62. Дикенман), Вулаерт (од 57. Јансен), Поп (од 86. Мин Пајор), Бахман.

У првој утакмици шеснаестине финала Лиге шампиона, Спартак је са немачким Волфсбургом одиграо 0:0.

Суботичанке су  показале да могу да се носе са јаким европским тимовима, иако игра није била на завидном нивоу, нерешен резултат дао је наду за реванш у Немачкој за седам дана.

Прво полувреме протекло је у доминантнијој игри Волфсбурга. Имао је више лопту у поседу и чешће нападао на гол Спартака, док се домаћин храбро бранио и одолео.

Петер је, у 20. минуту, пропустила шансу, ударцем главом послала је лопту преко пречке. Неколико минута касније Бернауер је покушала са ивице шеснаестерца, али није била прецизна. Најбољу шансу имале су гошће у 37. минуту, силовито је шутирала Вулаерт, али само поред стативе.

Наставак је донео узбудљивију игру. Тргле су се и играчице Спартака и већ у 47. минуту, после одличне асистенције Анете Месомо, Алегра Пољак се нашла у прилици. Шутирала је са десне стране, али поред оквира гола.

Узвратиле су Немице, Башман је запретила са ивице шеснаестерца, али право у руке Костићеве.

Од  65. минута гошће су поново преузеле иницијативу, али напади су били слаби. Најповољнију прилику пропустила је Јансен, у 77. минуту је са три метра промашила.

Дикенман је извела слободан ударац са двадесетак метара, али Костићева је била сигурна.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marinac-Ljuti
ZFK Spartak da se zahvali Madjarici Djendji Gal koja nijedan karton nije pokazala Spartaku a bilo je startova za zatvor.Igracice Spartaka vise da vezbaju kradju vremena tokom utakmice tj davljenje lopte na sredini terena kako bipobeglenapkonodsvogsesnaesterca!Nijedna igracica da se upusti u sevanje Svabica?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.